Fiat 500L

Opšte diskusije o markama i modelima automobila
Odgovori
Korisnikov avatar
Ikac
Reactions:
Pridružio se: 19 Apr 2012, 22:29
Garaža: Fiat Bravo 198 (2011) 1.6 multijet

Re: Fiat 500L

Post od Ikac »

starac vujadin napisao:A ko bi došao...dobri Samarićani?
Slažem se, zato sam napisao da je to najmanje realno rešenje, ali nije nemoguće. Čini mi se da je tako pre nekoliko godina u Rumuniji Ford preuzeo neku fabriku.
Korisnikov avatar
samo polako
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:15

Post od samo polako »

Sve te preuzete fabrike su u EU i ne treba ih računati u našem slučaju.
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Ji 4Tze napisao:Mali marketi - mali promet.

Nego i meni su roditelji na selu, sa 30ak Ha - svako svoje domacinstvo samostalno odrzava a njive u ataru obradjuje, potpuno neorganizovano, nemaju uticaja ni na sta. A svi isto tako, veliki procenat su poljoprivrednici.
Dakle ako im ne ide sa tom, maltene najplodnijom zemljom na svetu, onda jesu neorganizovani ili/i nesposobni - i to je odgovor na pitanje koji svi izbegavaju da priznaju. A onda kad krenem s njima da se prepirem, uvek kazu meni je lako (a ja jbt krenuo od nule pozajmio pare za prvi komp).

A onda neko ocekuje od drzave da mu obezbedi posao - evo obezbedili su, za 300e na traci, ko hoce. Ko nece, nece naci na drugom mestu jer su redovi za posao, i svi nesto cekaju da ih neko zaposli.
Ja sam o tome pricao, ne nuzno o poljoprivredi - tvoje resenje "daj mi" "obezbedi mi" "izdrzavaj me" proizvodi nezadovoljstvo. Pa valjda ces otici i uraditi ako si nezadovoljan i uraditi nesto za sebe, a ne ocekivati od nekog treceg da te obezbedi?
Meni je to besmisleno...

Ne mora jedan da kupi hladnjacu, nek se udruze njih 20, lupam naravno.
Ali kod nas bi svi da budu gazde na veliko (daj mi, kupi mi, izdrzavaj me :kuku:)
http://subvencije.rs/ - evo neko se dobro setio i napravio sajt i moze da zivi od reklama

Kod nas je vazda neka kriza a meni je nejasno kako je to sad moguce kad je znanje svima sada ispred nosa i umesto da rade na sebi, ljudi odluce da ne rade nista ili da rade za druge.
I pritom kukaju kako je uvek neko drugi kriv, ima u planu da ih osteti na ovaj ili onaj nacin. Ti Heroj ako imas 30 godina i 10 Ha super plodne zemlje ti zvrji a ti u Beogradu juris posao dok zivis sa roditeljima, imas dijabetes a vamo se razvaljujes od nezdrave hrane, pa nemas puno vremena da se opametis i promenis nesto u zivotu.

Ne znam sta koji krasni cekate da vam NEKO obezbedi sada kad ste mladi i u naponu snage.
Onda kad omatorite, onda cete kukati kako vam je NEKO branio, zavukao, upropastio i ostalo, s predumisljajem...

Ja radim, imam svoju firmu, koju sam sam sa drugarom iz Amerike otvorio, bez i dinara od caleta, pre toga sam radio 2 posla na kojima sam zaradjivao 400-600e, nemam pare da ulozim u tu zemlju, plus imam barem 5 meni zanimljivijih ideja u koje bih ulupao toliko para, a u naredne dve godine mozda i ulupam.
Dodatno ne bih nikada ziveo u selu iz mnogo razloga, a i ne razvaljujem se od nezdrave hrane.
I mislim da je sve to nebitno u temi, jer nisam ja tema, ali je ocigledno da je ovde mnogima bitnije da se kurce, hvale i prozivaju i ponizavaju druge, nicim izazvani.
To sta ja ovde postavljam i o cemu pisem, ne cini ni 10% mog zivota, niti je normalno da dolazim na forum da bih pisao sve sto se meni trenutno u zivotu desava, nego nekada ponesto sto je vezano a trenutnu pricu.

Evo, posle svih ovih godina ja ne znam cime se ti bavis i odmah da ti kazem, bole me kurac cime se ti bavis i koliko zaradjujes, cak i da li radis ili zivis od neceg drugog, dokle god to nije usko vezano za neku temu o kojoj pricamo, kao sto sada nije.

Mislim da neki ljudi ovde svasta sebi dopustaju, da ulaze u intimu i licni zivot ljudi koje cak nisu nikada ni upoznali, a kamo li da ih zaista znaju.
To je cisto nevaspitanje i nadmenost.

Sent from the 7th edge of the 3rd World.
Poslednja izmena od Xepoj87 u 14 Jul 2017, 14:54, izmenjeno 1 put ukupno.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

ne, nisi ti tema, vec model ponasanja mladih ljudi koji sam i kod tebe primetio ali super je sto se to promenilo :cool!:
Boringly average, but also perfect for school run mums
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

To se nije promenilo, to nikada nije bio moj model ponasanja, ali se ti i ja ne poznajemo.
Mene i moju situaciju znaju ukupno 2 drugara, sa ostalima se zajebavam kao i na forumu, jer ne volim da patetisem.
Tacno je samo da me je cale svo vreme izdrzavao, toliko o meni.
Ti na osnovu zajebancije na forumu, pretpostavljas ko sam ja i kakav sam i to je nesto na cemu bi ti trebao da poradis, kao i tome da se ne mesas u tudje zivote, jer prosto nije kulturno da ti govoris nekome koga ne znas, kako da zivi.

Meni cak ni ne smeta zajebancija na tu temu, ali vidim da se vec par puta do sada to koristilo za ponizavanje i spustanje mene, kao i obezvrednjavanje apsolutno tacnih cinjenica koje sam izneo, pa eto, da zamolim da pricate o onome o cemu pricamo i ne skrecete na licno prozivanje.

Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

Tako je, nije Heroj tema, otvorite temu o Heroju pa raspravljajte. Ovde, tema je Audi!
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:

Post od Ji 4Tze »

OK, izvini, ako to nije bio tvoj model - ali jeste model ponasanja koji ja vidjam i ovako u zivotu, zato me i nervira, gomila nezaposlenih mladih ljudi, pregrst izbora a oni se uhvatili za najgori moguci.
Sam si poceo sa daj mi, izdrzavaj me.
Nije da ne znam slucajeve da je neko to stvarno i trazio od roditelja.
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Ubacio sam sebe u to, jer sam bukvalno to i mislio, jer je to potrebno da neko ode u selo i pocne sa gajenjem lesnika, a nista manje za druge, neisplativije vocke.
Lepo sam ti rekao sta je potrebno za to, pa ako ces ti to da mi obezbedis, ja cu ici da sadim i berem lesnike, posto ja to sebi ne mogu da priustim, a siguran sam da tek 99% ljudi iz te fabrike moze samo da sanja da to priusti.
Rekao sam Ti, jer si ti rekao da je to lako od nule, samo treba da resis.

Nisu ljudi pobegli iz sela samo da bi blejali u gradu, nego kada nemas nikakvu pomoc drzave, kada nema zakona protiv zloupotrebe monopolskih pozicija otkupljivaca i jos 100 sranja koja te sputavaju godinama i imanje ti se konstantno smanjuje, dodjes do tacke kada to vise nije odrzivo i tvoja familija ne moze da zivi od toga.
Ako si vec sa sela, sokiran sam da ne znas koji sve problemi tu postoje.

Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:

Post od Ji 4Tze »

Nisam sa sela ali sam provodio tamo sve raspuste. Roditelji su se tamo vratili od odlaska u penziju.
Sve sam radio sta treba kad sam bio tamo, sem djubrenja.
Vazda se zacudim koliko su na nivou zajednice neorganizovani i dozvoljavaju svakom s parama i drzavi da ih razvlaci kako im se cefne.
Korisnikov avatar
samo polako
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:15

Post od samo polako »

I jel može 500L da ore i đubri 20 hektara? :mangup:
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:
Pridružio se: 06 Avg 2013, 18:43

Post od Velja »

Ji 4Tze napisao:Pa valjda ces otici i uraditi ako si nezadovoljan i uraditi nesto za sebe, a ne ocekivati od nekog treceg da te obezbedi?
Upravo štrajkom ti radnici rade našto za sebe. Ne znam da li si nekad bio u takvoj situaciji, ali nije to nikako neka bleja i zajebancija kao u Slobino vreme. Vrlo stresna i mučna zapravo.
Otići iz fabrike je ta linija manjeg otpora i poraz. Fijat je došao u KG, Srbiju, Zastavu i od naše države dobio koznakakve beneficije i pare.
Zašto bi Mile, rođen u KG, vredan radnik, otišao sa svog, jer je neka bagra rešila da nije zaslužio da od svoje plata kupi hranu, lekove, plati račune, podiže decu?
Korisnikov avatar
jaksa
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:15
Garaža: Jugo 45

Post od jaksa »

Ne može radnik u Fiatu u Evropi da se plaća 300e i kad se to shvati biće mnogo manje problema.
Takodje, ne može da se radi sa manjkom radnika na iole duži rok.

Ukratko - bez obzira na to da li će Fiat ostati ili otići vreme je da se neke stvari revidiraju, ljudi nisu robovi.
Korisnikov avatar
ljuba
Reactions:
Pridružio se: 19 Sep 2013, 19:52
Garaža: X-trail

Post od ljuba »

jaksa napisao:ljudi nisu robovi.
:rofl: :rofl: :rofl:

PS: Cinjenica da su robovi imali smestaj nad glavom i obrok...
Korisnikov avatar
jaksa
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:15
Garaža: Jugo 45

Post od jaksa »

Ne znam šta je smešno, robovi su ako im se nudi 38000 kao bolje nego nula, što samo po sebi jeste istina pa majmun koji to kaže ostaje tu gde je, ali je i ucena i manipulacija strahom.

Dobar članak, iako ima reči koje nisu u svakodnevnoj upotrebi :)
http://www.masina.rs/?p=5041
Korisnikov avatar
ljuba
Reactions:
Pridružio se: 19 Sep 2013, 19:52
Garaža: X-trail

Post od ljuba »

Ucena, manipulacija strahom je legalni nacin borbe od kada je sveta i veka. Svaka borba je legalna, i ja podrzavam svaku akciju, samo oni koji se bore, moraju da znaju dokle mogu da idu - odnosno sta mogu da traze. Ja ne mogu da procenim da li je borba opravdana ili nije, ali znam da ljudi koji rade za 38.000 vec na pocetku procesa nemaju najbolju startnu poziciju.
Odgovori