TV - Audio - Video - bela tehnika
Re: TV - Audio - Video - bela tehnika
Ne snima se u Dolby Digital formatu pošto je isti kompresovan/kodiran i služi uglavnom za prenos i distribuciju 5.1, odnosno šestokanalnog 'snimka'.ljubitelj napisao:Za 5.1 emitovanje zvuka neophodno je da osnovni snimak izvorno snimljen u 5.1 Dolby Digital formatu inace nema nikakve prednosti postojanje 6 zvucnika na ta 3 konektora.
Posto se muzika ne snima u 5.1 formatu, barem ja nisam cuo do sada takav snimak, vec stereo klasicni upotreba PC kartica po pravilu donosi losiji zvuk muzike nego direktno pustanje sa stereo izvora.
Muzika se snima u '5.1' formatu, doduše ne baš često i postoje specijalni setup-i za ovu vrstu snimanja. Uglavnom se koristi PCM (uncompressed) format, uglavnom 24 bit/96 KHz. Najčešće je reč o klasičnoj muzici, ali ima i pop/rok bendova koji su snimali u 5.1, tj. miksovali u 5.1 pošto se najveći deo ionako snima višekanalno.
5.1 ne mora nužno biti u Dolby Digital formatu, jedno vreme je bio aktuelan DVD-A (Audio) koji je 'nosio' do 6 audio kanala nekompresovano na 24/96, dok je u stereo formatu mogao da ide na 24/192.
Evo ovako.
S obzirom da imam iste zvucnike, mozes bilo koji opticki i koaksijalni kabl da prikljucis, a preko digitalnog dekodera, on ti pusta muziku na svih 5 zvucnika, mozes i obocan.stereo kabl da prikljucis i njega ce takodje da prebaci u 5.1.
Imas i stereo x2 mod, gde ti originalan signal pusta na dva leva i dva desna zvucnika, kao da su samo levi i desni.
Ako prikljucis opticki ili coax na komp, samo kada pustis spdif, sa originalnim 5.1 source-om(film), on ce ti na.dekoderu ispisati: digital ili dts ili dts 24, zavisno od snimka i to je jedini nacin da imas pravi 5.1, a ostalo je sve miksovan stereo, osim u igrama, gde je takodje 5.1, ali ga obradjuje zvuna.kartica, pa ce imati 5.1 samo preko analognog prikljucka(ona tri kabla), jer komp automatski svaki digitalni signal pusta kao stereo, osim kada se stavi da komp propust i signal bez obrade(spdif) ka zvucnicima, koji ga.onda prepoznaju kao recimo dts i to je onda bolje od analognog.
Naravno, za to su potrebni digitalni zvucnici, kao sto su z5500, koji su poslednji valjan Logitech audio proizvod.
Ali odmah da ti kazem da takvi sistemi nisu najbolji za outdoor, vec ce bolje raditi dva velika zvucnika, ali mozes da probas, pa koristis ako ti se svidi, kada ti vec skupljaju prasinu u podrumu.
Ako ti treba nesto uprosteno, fazon gde sta da prikacis, slobodno pitaj.
Sent from my Sony
S obzirom da imam iste zvucnike, mozes bilo koji opticki i koaksijalni kabl da prikljucis, a preko digitalnog dekodera, on ti pusta muziku na svih 5 zvucnika, mozes i obocan.stereo kabl da prikljucis i njega ce takodje da prebaci u 5.1.
Imas i stereo x2 mod, gde ti originalan signal pusta na dva leva i dva desna zvucnika, kao da su samo levi i desni.
Ako prikljucis opticki ili coax na komp, samo kada pustis spdif, sa originalnim 5.1 source-om(film), on ce ti na.dekoderu ispisati: digital ili dts ili dts 24, zavisno od snimka i to je jedini nacin da imas pravi 5.1, a ostalo je sve miksovan stereo, osim u igrama, gde je takodje 5.1, ali ga obradjuje zvuna.kartica, pa ce imati 5.1 samo preko analognog prikljucka(ona tri kabla), jer komp automatski svaki digitalni signal pusta kao stereo, osim kada se stavi da komp propust i signal bez obrade(spdif) ka zvucnicima, koji ga.onda prepoznaju kao recimo dts i to je onda bolje od analognog.
Naravno, za to su potrebni digitalni zvucnici, kao sto su z5500, koji su poslednji valjan Logitech audio proizvod.
Ali odmah da ti kazem da takvi sistemi nisu najbolji za outdoor, vec ce bolje raditi dva velika zvucnika, ali mozes da probas, pa koristis ako ti se svidi, kada ti vec skupljaju prasinu u podrumu.
Ako ti treba nesto uprosteno, fazon gde sta da prikacis, slobodno pitaj.
Sent from my Sony
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Ma sve znam oko priključivanja. Povezivao sam ih i sa optičkim an tv, ps3 i komp ali nije to tak zvuk kao kada se poveže sa tri kabla na zvučnu.
Možda i kupim neke polovne hifi. Samo da završe posao.
Možda i kupim neke polovne hifi. Samo da završe posao.
Zato sto ti ne pustaju 5.1 zvuk preko optickog, vec stereo signal.
Povezi optickim na komp, skini dts film, pa ukljuci u pleyeru Spdif i u kodecima stikliraj dts i ostale formate da ti pusta pcm spdif, pa ces tek tada otkriti da su zvucnisi jednp 20% bolji, nego sto so mislio
Sent from my Sony
Povezi optickim na komp, skini dts film, pa ukljuci u pleyeru Spdif i u kodecima stikliraj dts i ostale formate da ti pusta pcm spdif, pa ces tek tada otkriti da su zvucnisi jednp 20% bolji, nego sto so mislio

Sent from my Sony
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Zar imaju DTS dekoder zvučnici?
Tapatalk
Tapatalk
Naravno da imaju.
Opasni su Z5500, nešto najbolje od Logitech-a. Šteta što ne prave više takve sisteme.
Opasni su Z5500, nešto najbolje od Logitech-a. Šteta što ne prave više takve sisteme.
Jesu za kompjuterske. Za slično ili mrvu više para se uzima neki skromniji risiver sa DTS dekoderom i zvučnicima.
Ja sam onog naslednika pikirao pa za 3 4 hiljade dinara više uzeo Onkyo sistem. Moguće da postoji još ljudi (sem mene) koji takođe provere šta alternativno može da se uzme u tom opsegu novca, pa vide da ima i pametnijih kupovina.
Jedino da baš nemaš gde risiver da staviš, fizički.
Tapatalk
Ja sam onog naslednika pikirao pa za 3 4 hiljade dinara više uzeo Onkyo sistem. Moguće da postoji još ljudi (sem mene) koji takođe provere šta alternativno može da se uzme u tom opsegu novca, pa vide da ima i pametnijih kupovina.
Jedino da baš nemaš gde risiver da staviš, fizički.
Tapatalk
- bane valjevo
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:57
- Garaža: Hyundai Getz 1.3b
Stgla dva komada Tesla televizor LED LCD J32E601B2 za školu...
Meh...
Meh...
http://www.felicity.edu.rs" onclick="window.open(this.href);return false;
- TDI
- Banned
- Pridružio se: 12 Dec 2014, 00:52
- Garaža: VW Passat B5.5 Variant
Aparati u kući i oko kuće...
Mislim da nema slične teme...
Naime, imam defekt sa motornom kosačicom za travu...procureo mi je rezervoar za benzin. Kači se na tri mesta i verovali ili ne, svaki taj nosač za sraf je supalj iznutra i kroz njega ide benzin. Na jednom od njih se desila pukotina i benzin curi. Probao sam da ga zalijem sa lemilicom. Drzalo je, ali je bilo kratkog daha.
Cime to da zakrpim i gde? Branik servis mozda? Sta vi mislite?
Naime, imam defekt sa motornom kosačicom za travu...procureo mi je rezervoar za benzin. Kači se na tri mesta i verovali ili ne, svaki taj nosač za sraf je supalj iznutra i kroz njega ide benzin. Na jednom od njih se desila pukotina i benzin curi. Probao sam da ga zalijem sa lemilicom. Drzalo je, ali je bilo kratkog daha.
Cime to da zakrpim i gde? Branik servis mozda? Sta vi mislite?
- TheWickerMan
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
- Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT
Re: Aparati u kući i oko kuće...
Plastika? Kupiš kod Kineza pištolj za plastiku i patrone, dobro očistiš i zaliješ, nema šanse da pusti.
Pobelela slika sama od sebe.
Popodne bilo sve ok, malopre ga upalio epilog se vidi na slici. Ima li neko ideju šta bi moglo biti, ima li smisla probati popraviti.....
Popodne bilo sve ok, malopre ga upalio epilog se vidi na slici. Ima li neko ideju šta bi moglo biti, ima li smisla probati popraviti.....

- TDI
- Banned
Imam taj pištolj. Misliš da neće? To je benzin, a njegova moć nagrizanja nije baš za pocenjivanje. Ona plastika koja izlazi iz pištolja je mnogo lako topljiva. To je i meni prvo palo na pamet, ali sam skeptičan iz razloga koje sam naveo.
- TDI
- Banned
Ma kakav silikon? ,,Poješće,, ga benzin kao ništa. O nekom lepilu sam razmisljao, samo ne znam koje.
I meni nije jasno zašto je nosač šupalj, da bi kroz njega isao benzin. Jasno je da će jednom od vibracija i grejanja da pukne. I umesto da bude ojačan nekako, time što je supalj je samo oslabljen.
I meni nije jasno zašto je nosač šupalj, da bi kroz njega isao benzin. Jasno je da će jednom od vibracija i grejanja da pukne. I umesto da bude ojačan nekako, time što je supalj je samo oslabljen.