Zakon o bezbednosti saobraćaja (ZOBS)
Re: Zakon o bezbednosti saobraćaja (ZOBS)
Piše se i njemu lično i meni kao pravnom licu. Nebuloza.
On mora da plati oko 5000 do 10000, a ja preko 150.000. I kako da mu odbiješ 150.000? Da radi džabe četri meseca, da mu odbijaš narednih deset meseci po 15.000? Nije to poenta. Jebeš to.
On mora da plati oko 5000 do 10000, a ja preko 150.000. I kako da mu odbiješ 150.000? Da radi džabe četri meseca, da mu odbijaš narednih deset meseci po 15.000? Nije to poenta. Jebeš to.
Znam, ali drugacije ne ide. Ovaj moj radi zbirnjake po EU,(ekstra zarada) ima sve nove kamione, vozac ima brigu da vozi i vodi racuna o kamionu. Ako ne moze ili zaboravi, jebiga druze,nadji drugi posao.
- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Ne znam napamet pravilnik, ali treba ga dobro proveriti da li jesu ili nisu ispoštovali jer ako se sećam oko mesta zaustavljanja i to nisu baš bili previše precizni. Izmeren alkohol ne verujem da može da se obori nepoštovanjem zaustavljanja.Xepoj87 napisao:Veceras sam se opet posvadjao sa pandurima, pa me zanima sta se desava kada oni ne ispostuju proceduru pri zaustavljanju vozila, to jest kontroli vozila, alkoholnoj ili bilo kojoj drugoj, jer veceras nisu ispostovali mnostvo clanova iz pravilnika o nacinu vrsenja kontrole vozila?
Da li saobracajni policajci imaju pravo da me privedu i ako ni jedan saobracajni prekrsaj nisam napravio?
Da li dokazi, recimo povisen nivo alkohola, koje su oni stekli pri nepostovanju svake procedure kontrole vozila i ucesnika u saobracaju, mogu biti validni ili da li mogu da se pobiju samim tim sto procedure kontrole vozila nisu ispostovane?
Tipa, nije mi receno zasto sam zaustavljen, nisam zaustavljen na ispravan nacin, propisan tim pravilnikom, nije prema meni postupano sa postovanjem, nije mi dozvoljeno na -3 da obucem jaknu, to jest, rukom me je policajac nasilno vukao do njihovog vozila bez ikakve poente, da bih stao pored istog i tako jos par stvari koje se krse sa njihovim pravilnikom kontrole vozila i ponasanja prema kontrolisanim licima.
Naravno, za to, konkretno ja sada imam snimke sa kamere u kolima, gde se cuje i vidi ceo proces i konverzacija.
Steta sto nije snimljeno ono kada mi je rekao da bi me za takvo ponasanje, interventna vec izlomila, jer sam bio kod njihovih kola...
Mnogo su poceli da mi idu na ganglije...
Mogu da privode, e sad da bi to uradili mora da podvedu pod nešto, tipa ometanje službenog lica itd.
Ne, ja reko, mozda moze da se vodi kao ilegalno pribavljeni dokazi, jer ilegalno, to jest, suprotno pravilima zaustavljaju.
Ne samo alkohol, nego brzina takodje me zanima, cak i vise, jer u sustini ne pijem.
Sent from my Sony
Ne samo alkohol, nego brzina takodje me zanima, cak i vise, jer u sustini ne pijem.
Sent from my Sony
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
- H4wkeye
- Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
- Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI
Koliko ja znam to ne prolazi. Ako naduvas preko granice to je to. Za brzinu isto. Stim sto je donekle modfikovan nacin funkcionisanja radara od skoro. Sada svaki radar mora da snima minimum 6 sati dnevno zimi i 10 (ili 12 ne mogu da se setim tacno) leti. Od toga, 3 sata se snima bez zaustavljanja vozila koja su uhvacena u prekrsaju (tim licima se naknadno salje na kucnu adresu kazna).
Ne, vise me je zanimalo da li zbog tehnikalija, koje u ovom slucaju nisu sitne, moze da se ponisti rezultat kontrole. Na primer, u zakonu pise da na cesti mora da me zaustavlja u traci u kojoj je parkirano policijsko vozilo sa rotacijama, da ne sme onako pesaka da mi izlece ispred kola, da ne sme da ometa i zaustavlja saobracaj, da mora da prvenstveno vodi racuna o svojoj bezbednosi i beznednosti ostalih ucesnika u saonracaju, da mora sa postovanjem da mi se obrati i da mora da vodi racuna o vremenskim uslovima i da shodno njima postupi prema kontrolisanom licu, nesto slicno.
Sinoc me zaustavlja u levoj traci, pokazuje da stanem desno.
Ja krenem desno, on mi zakoraci ispred utomobila da moram da zabodem kocnicu.
Inace su njuh dva zaustavili 4 automobila.
Dolazi njegov kolega dok mi ovaj stoji na 5cm ia
Spred haube, dobro vece, dokumenta, ja dam, onda mi spomene da ja nisam hteo da stanem, ja ga pitam odakle.mu to, kako nisam hteo da stanem, kada sam stao?
I tu ga pitam kakvo je to ponasamje, da mi pokazuje da.skrenem desno, a kada to.uradim, kolega mi stane pred auto, za malo da ga udarim. I tu on mene sokiran pita kakvo ponasanje, kao da mi je sef, pa se sokirao sto sam ga pitao, i onda, posto me dva puta pitao isto, ja njega pitam sta glumi ovaj sto mi iskace pred auto, tu dolazi drugi koji nista nije cuo, vidi da nesto priicamo i dere se iz svog glasa: u cemu je problem?!?! Ja se proderem na njega sa recima sta se deres, kazu mi da stanem, ja stanem desno, izadjem iz kola, a on me uhvati pod ruku svom snagom i krene da me vuce ka njihovom vozilu ne dajuci mi da uzmem jaknu na -7.
Dere se on tu na mene, derem se ja na njega. On spusti ton, spustim i ja. Tu mi kaze da bi me za ovakvo ponasanje interventna izlomila kao vola. Ja mu tu kazem da ovo nije divlji zapad i da bi ta interventna zavrsila tu karijeru. Posle jos par nabedjivanja normalnim tonom, kaze razumi ti mene, nama dolaze svakakve budale, radim 12 sati, ovo, ono, dovidjenja.
Pri tom, njih dva zaustavljaju 4 vozila, na sred puta, zaustavljaju saobracaj u obe trake, vozilo(dzip) im je bez rotacija parkirano na ostrvu.
Sent from my Sony
Sinoc me zaustavlja u levoj traci, pokazuje da stanem desno.
Ja krenem desno, on mi zakoraci ispred utomobila da moram da zabodem kocnicu.
Inace su njuh dva zaustavili 4 automobila.
Dolazi njegov kolega dok mi ovaj stoji na 5cm ia
Spred haube, dobro vece, dokumenta, ja dam, onda mi spomene da ja nisam hteo da stanem, ja ga pitam odakle.mu to, kako nisam hteo da stanem, kada sam stao?
I tu ga pitam kakvo je to ponasamje, da mi pokazuje da.skrenem desno, a kada to.uradim, kolega mi stane pred auto, za malo da ga udarim. I tu on mene sokiran pita kakvo ponasanje, kao da mi je sef, pa se sokirao sto sam ga pitao, i onda, posto me dva puta pitao isto, ja njega pitam sta glumi ovaj sto mi iskace pred auto, tu dolazi drugi koji nista nije cuo, vidi da nesto priicamo i dere se iz svog glasa: u cemu je problem?!?! Ja se proderem na njega sa recima sta se deres, kazu mi da stanem, ja stanem desno, izadjem iz kola, a on me uhvati pod ruku svom snagom i krene da me vuce ka njihovom vozilu ne dajuci mi da uzmem jaknu na -7.
Dere se on tu na mene, derem se ja na njega. On spusti ton, spustim i ja. Tu mi kaze da bi me za ovakvo ponasanje interventna izlomila kao vola. Ja mu tu kazem da ovo nije divlji zapad i da bi ta interventna zavrsila tu karijeru. Posle jos par nabedjivanja normalnim tonom, kaze razumi ti mene, nama dolaze svakakve budale, radim 12 sati, ovo, ono, dovidjenja.
Pri tom, njih dva zaustavljaju 4 vozila, na sred puta, zaustavljaju saobracaj u obe trake, vozilo(dzip) im je bez rotacija parkirano na ostrvu.
Sent from my Sony
- Nikolaa
- Pridružio se: 09 Feb 2014, 10:58
- Garaža: Reasonably Priced Car
brate nisi bio u pravu...
ovo jeste divlji zapad
btw ja sa pandurima nikad nisam imao problema, uvek se sve zavrsi za manje od minut, fino dobro vece hvala dovidjenja... mora da ti je bilo uzasno dosadno kad si napravio haos oko ovakve gluposti...
ovo jeste divlji zapad

btw ja sa pandurima nikad nisam imao problema, uvek se sve zavrsi za manje od minut, fino dobro vece hvala dovidjenja... mora da ti je bilo uzasno dosadno kad si napravio haos oko ovakve gluposti...
Poslednja izmena od Nikolaa u 18 Feb 2015, 17:04, izmenjeno 1 put ukupno.
- H4wkeye
- Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
- Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI
Uvek naletis na neke nadrndane
Sto se tice tih pravila o zaustavljanju, to je propisano kako i sta ali u praksi uglavnom nije tako. Od 10-ak puta koliko su me zaustavili do sad, samo je jednom policajac bio da kazem nekulturan, tj. fino mi je trazio dokumenta i sve ali nema ni dobar dan ni dovidjenja ni nista. Pritom me je zaustavio po kisurini nekoj, a morao sam da drzim spusten prozor. Ja se trudim da ih maksimlano razumem, jer stvarno rade sa svakakvim budalama, tako da se trudim da budem tolerantan. U ovom tvom slucaju, to sto su oni uradili nije bas bilo fer i razumem te u potpunosti. U takvim situacijama najbolje je da progutas to, das im dokumenta i zavrsis sto pre jer ako krenes da se raspravljas onda ima da te drndaju namerno sto duze. Ukoliko se nadjes u situaciji da za nesto nisi kriv, a oni ti pisu kaznu i jos te drndaju, e onda lepo trazis broj znacke i ime i prezime i podneses zalbu. U svim ostalim situacijama, odradi sta ti kazu i zavrsices nabrzaka i picis dalje.

Poslednja izmena od H4wkeye u 18 Feb 2015, 17:07, izmenjeno 1 put ukupno.
Da, i prema.meni su stalno fini i ovaj sto mi je trazio dokumenta je bio fin, ali je tri puta ponovio da nisam hteo da se zaustavim, sto je retardirano, pogotovo sto sam dao desni migavac da stanem.
Necu da dozvolim da mi natrpaju takvu glupost koja nema veze sa zivotom.
I onda, sta bi bilo da sam zakocio sekund kasnije i malo ga zakacio? Bahati vozac zatamnjenog mercedesa pregazio policajca pri rutinskoj kontroli alkohola.
Da taj drugi indijanac nije dosao da se dere bez ikakvog racionalnog razloga, nista ne bi bilo, ali ne.trpim da se bilo ko prema meni ponasa, kao prema keru, uzvratim istom merom, gde je njima sujeta proradila, pa su morali da mi objasne da sam ja ker, dok im ja nisam objasnio kako treba da se ponasaju i da takvo izigravanje kriminalca ostavi kod kuce.
Sent from my Sony
Necu da dozvolim da mi natrpaju takvu glupost koja nema veze sa zivotom.
I onda, sta bi bilo da sam zakocio sekund kasnije i malo ga zakacio? Bahati vozac zatamnjenog mercedesa pregazio policajca pri rutinskoj kontroli alkohola.
Da taj drugi indijanac nije dosao da se dere bez ikakvog racionalnog razloga, nista ne bi bilo, ali ne.trpim da se bilo ko prema meni ponasa, kao prema keru, uzvratim istom merom, gde je njima sujeta proradila, pa su morali da mi objasne da sam ja ker, dok im ja nisam objasnio kako treba da se ponasaju i da takvo izigravanje kriminalca ostavi kod kuce.
Sent from my Sony
Poslednja izmena od Xepoj87 u 18 Feb 2015, 17:15, izmenjeno 1 put ukupno.
Brate, problem je u tvom nastupu. Na to reaguju na keca.
Ne secam se kad sam imao problem sa pandurima tog tipa.
Pre neko vece su stajale dve patrole na uglu Gagarina i Gandijeve i zaustavljale svako vozilo. Pritom, ja dolazim od buvljaka, hvatam levu traku, za skretanje (znaci cetvrtu od njega), on prelazi i pokazuje mi sargarepom da stanem skroz desno. POgledali nalepnicu i dokumenta, poverovali da nisam pio i pustili me. Ja pitao jel mogu levo odatle, da ne pravim krug, pandur ionako zaustavljao sva kola koja su dolazila i pustio mene da prodjem.
Letos sam se svadjao sa njima ispred Dejtonke jer su trazili da stojim prvo u zutoj traci, a onda i da penjem auto na trotoar.
POceo sam da pizdim samo zbog tog pederskog pristupa, poceo da izmisljam neke stavke pravilnika o postupanju sluzbenih lica i o zaustavljanju (vidim ni on ne zna tacno, pa mi prolazi prica), trazio broj znacke, rekao da cu da prijavim UK itd...
Sve to moze samo da dovede do toga da on snosi posledice (u nekoj paralelnoj Srbiji), ali prekrsaj koji si napravio - napravio si...
Ne secam se kad sam imao problem sa pandurima tog tipa.
Pre neko vece su stajale dve patrole na uglu Gagarina i Gandijeve i zaustavljale svako vozilo. Pritom, ja dolazim od buvljaka, hvatam levu traku, za skretanje (znaci cetvrtu od njega), on prelazi i pokazuje mi sargarepom da stanem skroz desno. POgledali nalepnicu i dokumenta, poverovali da nisam pio i pustili me. Ja pitao jel mogu levo odatle, da ne pravim krug, pandur ionako zaustavljao sva kola koja su dolazila i pustio mene da prodjem.
Letos sam se svadjao sa njima ispred Dejtonke jer su trazili da stojim prvo u zutoj traci, a onda i da penjem auto na trotoar.
POceo sam da pizdim samo zbog tog pederskog pristupa, poceo da izmisljam neke stavke pravilnika o postupanju sluzbenih lica i o zaustavljanju (vidim ni on ne zna tacno, pa mi prolazi prica), trazio broj znacke, rekao da cu da prijavim UK itd...
Sve to moze samo da dovede do toga da on snosi posledice (u nekoj paralelnoj Srbiji), ali prekrsaj koji si napravio - napravio si...
Da, u mom nastupu je problem, sto sam bio fin?
Ti bi iskulirao da dodje i apsolutno bez ikakvog povoda, krene da se dere na tebe, posto.si njegovom kolegi dao dokumenta najkulturnije moguce?
Sent from my Sony
Ti bi iskulirao da dodje i apsolutno bez ikakvog povoda, krene da se dere na tebe, posto.si njegovom kolegi dao dokumenta najkulturnije moguce?
Sent from my Sony
@heroj, nemam odgovor na pitanja ali evo vezano za jaknu npr
Član 9
Policijski službenik prilikom kontrole učesnika u saobraćaju preduzeće mere sa dužnom pažnjom i poštovanjem ličnosti i dužan je da se stara o poštovanju ličnosti, dostojanstvu kontrolisanog lica, da isto ne bude u neprimerenom položaju i izloženo nepovoljnim atmosferskim prilikama.
Član 9
Policijski službenik prilikom kontrole učesnika u saobraćaju preduzeće mere sa dužnom pažnjom i poštovanjem ličnosti i dužan je da se stara o poštovanju ličnosti, dostojanstvu kontrolisanog lica, da isto ne bude u neprimerenom položaju i izloženo nepovoljnim atmosferskim prilikama.
Znam, imamo isti pravilnik, iznad pise sve ono sto sam.naveo.
Samo me zanima sta time moze da se postigne
Sent from my Sony
Samo me zanima sta time moze da se postigne

Sent from my Sony
- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Možeš ako imaš viška vremena da oteraš dotle da on dobije neku disciplinsku