Xepoj87 napisao:
Tek voznja bilo kakvog motora mi je kompletna maloumnost.
Zamisli sta jedan motor koji odleti i tri lepe kada se vozac oklizne na mokar pesacki, uradi pesacima.
Ne kapiram da neko tako bezbrizno ugrozava sebe i druge u saobracaju.
Sent from my Sony
Upravo zbog toga sto se slazem sa ovim delom tvoga posta, smatram da je vezivanje pojasa za nekoga ko provodi vise vremena na motoru nego u autu, vezivanje pojasa mizeran stepen podizanja bezbednosti.
Nesto poput dijete na kojoj jedes sve zivo u neogranicenim kolicinama (slatiki, masno, skokovi, testa... prezderavanje pred spavanje, alkohol...) i onda umesto obicne koka kole pijes lajt koka kolu i kazes kako vodis racuna o ishrani.
Sve bi imalo smisla da je i ostatak navika/ishrane sredjen, a ovako nema ama bas nikakvog znacajnog efekta.
Isto i u slucaju vezivanja. Ako vec ne silazis sa motora koji sam po sebi nosi 1.000 veci rizik od voznje u bilo kakvom autu, vezivanje pojase je totalno trivijalna stavka po bezbednost takve osobe (gde svrstavam i sebe).
PS - mislim da si bio malo pregrub u prvom delu posta koji nisam citirao ali isto tako mislim da su i ovakvi postovi totalno neumesni (blago receno)
ftj napisao:Nevezivanje pojasa nije bahatost, vise je maloumnost.
Niđe veze ta analogija sa dijetom, primeri su potpuno različiti.... Pojas je sitnica koja lako napravi razliku između sve ili ništa, to je suština, sve drugo su filozofije.
Nidje veze ni sa ovim motorom koji spominje. Sta mene briga sto Goblin vozi motor i zivi na ivici, ako meni Goblin izleti kroz stop (ili drugu gresku napravi koja svakom moze da se desi), ja ga spucam, Goblin pogine i ja godinama ne mogu da spavam.
Ma znamo svi da nisi takav, zato se i čudimo sve vreme otkud Milom Milojici takav rečnik
Ovo ko skrivena kamera, Heroj nekome zamera na rečniku a goblin priznaje da mu nešto nije jasno A sve u cilju da se priča prebaci sa teme da li je nevezivanje pojasa odraz bahatosti ili nije...
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
Nevezivanje nije odraz bahatosti, samim tim sto tim postupkom ne ugrozavam ama bas nikoga.
Da bi bio bahat, neko zbog toga mora biti ugrozen. Ovako je to samo licni izbor koji pritom nije po zakonu i koji delimicno povecava rizik po onoga ko se nije vezao i nikoga vise.
Nije po zakonu ni pretrcavanje ulice van pesackog prelaza, pa kad vidim da mi je pesacki bas jako daleko a da nema saobracaja, uvek cu pretrcati ulicu. E u istu kategoriju prekrsaja bi stavio i nevezivanje pojasa, mozda cak i slabije od ovoga.
Ako je i ovo bahato, onda OK, neka bude i bahato.
Vladapetr napisao:Ma znamo svi da nisi takav, zato se i čudimo sve vreme otkud Milom Milojici takav rečnik
Ovo ko skrivena kamera, Heroj nekome zamera na rečniku a goblin priznaje da mu nešto nije jasno A sve u cilju da se priča prebaci sa teme da li je nevezivanje pojasa odraz bahatosti ili nije...
Nije nista prebaceno, nauci sta je bahatost, vec dosta puta sam ti savetovao da poradis malo na razumevanju reci koje koristis.
Nadji mi jednu situaciju gde ja nekoga vredjam prvi bez razloga.
Sent from my Sony
Veče u kome se svi slazu je protraceno. Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Gobline, i dalje ne kapiraš. Nekoliko članova je vrlo jasno navelo kako nevezivanjem možeš da učiniš štetu drugim učesnicima u saobraćaju, džaba kad ne želiš ni da pročitaš.
Radi sa sobom šta god hoćeš, na to svakako neće uticati ovaj forum, samo nemoj da nam vredjaš inteligenciju tvojim kilometarskim "razumem ali ne opravdavam" naklapanjima, besmislenim poredjenjima sa motorima i dijetama itd...
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.