Mobilne telekomunikacije
- TheWickerMan
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
- Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT
Re: Mobilne telekomunikacije
I ja bi na Redmi Note 5, toliko je sa 4GB RAMa. Mada je Mate 10 Lite odličan telefon.
Sent from my Redmi Note 4x using Tapatalk
- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
Ja sam veću razliku primetio pri prelasku sa 1.5 na 2GB RAM, nego sa 2 na 3. Posle neke granice benefiti nisu toliki, mada se i to vremenom pomera kako aplikacije postaju zahtevnije.
U nemačkoj 200e 4/64? Ili pričaš za Kinu?TheWickerMan napisao:I ja bi na Redmi Note 5, toliko je sa 4GB RAMa. Mada je Mate 10 Lite odličan telefon.
Kod nas na oglasima su 200 za 32gb, a 64 230.
Ja se dvoumim dal da idem na jaču verziju, jer nisam siguran zbog veličine telefona
Sent from my MI 5 using Tapatalk
- H4wkeye
- Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
- Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI
Hvala. Gledao sam i Mate 10 Lite a i Honor 9 Lite. U principut svi su dosta slicni koliko videh, osim sto kazes kamere i dizajna.oli napisao: 28 Maj 2018, 08:52 Ja ga korstim par meseci ekstra telefon, jeftiniji od Mate 10 lite za 50tak evra a usustini isti telefon sme sto mate 10 lite ima napred dve kamere a Honor 7x jednu.
Gledao sam i Xiaomi. Ovaj 6x sto izasao sad (sto bi trebalo da bude A2 za nase trziste) izgleda fantasticno. Snapdragon 660 chipset, 6 giga rama, dual kamere itd. A bice valjda oko 240 evra tako nesto. Koji od ovih Redmi 5 modela ima kod nas? Vidim neki Redmi 5 Pro a njega nisam nasao ovde. Kod nas je samo Redmi Note 5?
- TheWickerMan
Ne u Nemačkoj, ovde. U Kini je 185€ najjeftiniji model. 5.99" ali u 18:9 odnosu, baš je lep za ruku.stefanan napisao:U nemačkoj 200e 4/64? Ili pričaš za Kinu?TheWickerMan napisao:I ja bi na Redmi Note 5, toliko je sa 4GB RAMa. Mada je Mate 10 Lite odličan telefon.
Kod nas na oglasima su 200 za 32gb, a 64 230.
Ja se dvoumim dal da idem na jaču verziju, jer nisam siguran zbog veličine telefona
Pa gde nadje za 200e RN5 4/64?
ja bas jutros gledao cene
Hawkeye imaš više modela.
Redmi 5a
Redmi 5
Redmi 5 plus
Redmi Note 5a
Redmi Note 5 (za globalno tržište se zove samo ovako, u Indiji ga zovu RN5 Pro.)
Tebe zanima RN5, za koji dan bi trebalo da bude zvanično u prodaju u gigatronu, winwinu I sl. Ali ga već imaš na kupujemprodajem, napisao sam ti gore cene. Ukucaj samo vladimir kupujem prodajem

Hawkeye imaš više modela.
Redmi 5a
Redmi 5
Redmi 5 plus
Redmi Note 5a
Redmi Note 5 (za globalno tržište se zove samo ovako, u Indiji ga zovu RN5 Pro.)
Tebe zanima RN5, za koji dan bi trebalo da bude zvanično u prodaju u gigatronu, winwinu I sl. Ali ga već imaš na kupujemprodajem, napisao sam ti gore cene. Ukucaj samo vladimir kupujem prodajem
- H4wkeye
Pogubio sam se koliko Redmi 5 modela ima
Koliko vidim, Redmi Note 5 je za nase trziste. Ovaj Redmi 5 Plus je za kinesko (ali ima Global Rom verzija na KP
) i ona je jeftinija u odnosu na Note 5. Ova dva su najjace verzije ako se ne varam? Ovi ostali su slabiji, manja rezolucija ekrana i to. Koliko izbacuju ove telefone kao ludi sad svi, ne mozes vise da pohvatas modele. 

Redmi 5 plus pojma nemam dal ima za globalno trziste, ako ga tako prodaju na kp i ako pise global na kutiji onda ima
Ali to je u sustini povecan redmi 5, ali u svim bitnim stvarima je slabiji od Redmi note 5, samo su iste velicine i izgleda

- H4wkeye
Znaci, Redmi Note 5 je najbolji od svih Redmi 5
Sad gledam i Honor 9 Lite, mnogo lep telefon, ima skroz premijum kuciste staklo pozadi itd ali za EU trziste samo 3 giga rama, nema od 4. Steta. Koja im to fora da za jedno trziste ima manje rama? Ne vidim razlog za to....

- TheWickerMan
Pa koliko je? Mislim da sam video da je 200€ ili da menjam dioptrijustefanan napisao:Pa gde nadje za 200e RN5 4/64?ja bas jutros gledao cene

Napisah gore, 199e za 32gb, 230 za 4/64gb. Kod nas verovatno neće biti 6/64. Možda može još malo jeftinije za stalne mušterije, ali ovo su najmanje cene na kp koje sam našao
- H4wkeye
Cek, jel Redmi Note 5 ima dual kameru? Otisao na YT da odgledam review. Jedan review ima dual kameru i bolji chipset koliko sam video, drugi ima jednu kameru i malo stariji chipset. A oba pise Redmi Note 5 

Ima dual kameru.
Послато са Redmi Note 4 уз помоћ Тапатока
Послато са Redmi Note 4 уз помоћ Тапатока
Nije to je Pro
on ti je samo za Indijsko tržište, razlikuje se od Redmi note 5 (global/china) u kamerama