Zanimljivi oglasi

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Dzoni_m
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 12 Jul 2013, 12:38
Garaža: BMW 118i, CX-60

Re: Zanimljivi oglasi

Post od Dzoni_m »

OMP napisao: 07 Jan 2026, 09:14 Mene bas nerviraju ovakvi "pametnjakovici" u oglasima, kao svi su krsevi samo je njegov auto najbolji i posle ovakvog opisa sigurno ne bih pozvao niti isao da pogledam auto, po meni ovakvo pisanje moze samo da odbije kupca a ne da ga ubedi da je auto tip top
Gde ti vidis da on hvali auto? Covek je bukvalno napljuvao kupce (s pravom jer su 99% onih sto zovu za ovakva auta upravo opisani) a o autu je korektno napisao ko hoce da procita + sta ima iz opisa da kupujes bilo sta? Pogledas slike, ako lici ok, oprema ti se svijda, okvirna cena je ok a imas pare (ovo najbitnije) odes da gledas. Ne pitam nista o autu kada pozovem, osim jedne stvari: da li je vlasnik taj koji prodaje (u slucaju privatnog lica) i kada mogu da dodjem da pogledam auto ako je auto kuca. To je sve sto me zanima telefonski.
Korisnikov avatar
milosg
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2014, 01:20
Garaža: XC90 D5

Post od milosg »

Da, nije nešto ni nahvalio… :) S druge strane, ima stvarno održavanih i očuvanih auta, pa ovi opisi nekad budu iz revolta prema svima onima što preprodaju i uvaljuju krševe. Ja sam pre kupio alfu 166 od čoveka koji je pisao takve hvalospeve i tražio nerealnu cenu, ali se nisam pokajao, bila je vanredno dobro očuvana i mnogo me lepo služila, prava km itd.
Korisnikov avatar
Gazu
Reactions:
Pridružio se: 08 Feb 2022, 00:31
Garaža: Opel Astra G 1.6i-16V

Post od Gazu »

Šta god da prodajem, može da ti se javi neko ko je očigledno preprodavac, a što bi da ti soli pamet. Možda sam stavio povisoku cenu jer mi nije krava stala na rep da prodam.

Sent from my Motorola Edge 50 Fusion using Tapatalk

Korisnikov avatar
AleksandarAca
Reactions:
Pridružio se: 21 Jul 2021, 14:54
Garaža: VW Tiguan 2.0TDI R-Line 4Motion, VW ID.3 Pro Performance

Post od AleksandarAca »

Apsolutno razumem coveka, sem cinjenice da se takav auto ne kupuje bez matrix svetala.

Cesto menjam automobile, uvek su primerci sa odlicnom opremom, kilometrazom debelo ispod 100k, perfektno servisirani, bukvalno bez ijedne mane u top par komada na oglasima. A javljaju se uglavnom likovi koji vide tarabu sa 200k km, bez pola opreme, i onda se ubedjuju te zadnja, te prednja, te poslednja cena, te kes odmah sada, te zamena za vremeplov, plus 2 klikera, 3 mrtve zabe i 2 teglice ajvara itd itd. Te dolazak uzivo, razgledanje satima, uzdisaji, mrstenje, trazenje tackice velicine atoma da se obori cena, uz komentare ovo ima isto i moj od pre 15 godina itd. Ali je bitno da je on dosao "ozbiljno da kupi". Bukvalno mi se kenja od takvih likova. U stanju sam da ne prodam uopste auto takvim likovima ni za jednu cifru.

Sent from my SM-S938B using Tapatalk

Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Post od Sloba »

Pa takvih likova je bilo i biće, ali bar se ti ne moraš predstaviti kao ludak. Oglas treba da bude informativan sa što boljim slikama, a ne mesto za frustracije i otvaranje duše.

Sent from my SM-S916B using Tapatalk

pedalaš
Reactions:
Pridružio se: 02 Okt 2023, 14:01

Post od pedalaš »

Onaj opis je "Bog dragi da pomogne" ...
Korisnikov avatar
AleksandarAca
Reactions:

Post od AleksandarAca »

Oglas je informativan, slike su realne, podaci tacni, a ironija je samo filter da se potencijalno sprece pozivi balvana koji ni ne citaju oglas. Stedi vreme i zivce, a ozbiljnim kupcima ne smeta. Svaku prodaju sam tako zavrsio, sa covekom koji tacno zna sta zeli i ima tacno novca, bez mnogo gusenja.
Pozoves, pogledas, ako ti se svidi kupujes, ako ne, ides dalje.

Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Post od Sloba »

Pa balvan ne bi bio balvan da filteri deluju na njega. Na KP stavi da je fiksna cena i da nema ličnog preuzimanja, povećaj i podebljaj font, stavi uzvičnike... i opet će te pitati jel može...

Korisnikov avatar
OMP
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2013, 11:57
Garaža: Giulietta TB

Post od OMP »

Sloba napisao: 07 Jan 2026, 13:57 Pa takvih likova je bilo i biće, ali bar se ti ne moraš predstaviti kao ludak. Oglas treba da bude informativan sa što boljim slikama, a ne mesto za frustracije i otvaranje duše.

Bas tako, mene zato i odbijaju takvi oglasi cim vidim kilometarski opis i ovakve budalastine da se pisu, ako me zanima auto pozvacu prodavca i ispricati se ne treba mi knjiga da je citam

A nahvalio je svoj auto indirektno upravo time sto je popljuvao ostale iz oglasa, npr.
Nije kupljen havarisan pa ovde plastelinom sastavljan nije imao 300.000 pa opet postao tinejdzer. Takodje nije gnjurac iz poplava ili novih tornada popularnih sa ledom...
Nije bio 2022 pa se vratio na 2019 metodom reinkarnacije carine i amss-a

- Nisu ga po Nemackoj vozile ni "babe" sa kracom desnom nogom do pijace ili groblja niti je bio eksponat parkiran u garazi.
sto znaci da su ostali sa oglasa ovakvi kako je naveo pa takve treba izbegavati

Na kraju krajeva ako se neko peca na ovakva pisanija nemam nista protiv, mene ne bi ubedio ni da ga pozovem kamoli da odem da pogledam auto, ne ovaj nego bilo koji sa ovakvim opisom.
pedalaš
Reactions:

Post od pedalaš »

AleksandarAca napisao: 07 Jan 2026, 14:02 Oglas je informativan, slike su realne, podaci tacni, a ironija je samo filter da se potencijalno sprece pozivi balvana koji ni ne citaju oglas. Stedi vreme i zivce, a ozbiljnim kupcima ne smeta. Svaku prodaju sam tako zavrsio, sa covekom koji tacno zna sta zeli i ima tacno novca, bez mnogo gusenja.

Ah, da, baš je "informtivan" oglas:

"Vozilo je jako korektno 3x S Line
☆ U Black Optik Paketu ...
☆ 3x S line QUATTRO ...
- Ne bih plagijatorski prepisivao opremu"
Dzoni_m
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 12 Jul 2013, 12:38
Garaža: BMW 118i, CX-60

Post od Dzoni_m »

Pa to je najbitnije.
TI bi trazio adaptivni temponat, nekom je najbitnije 3xSline. Nista ga drugo ne zanima. Covek je napisao tacno kako treba i raspalio po pametnjakovicima bas kako treba.
Korisnikov avatar
carov2
Reactions:
Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
Garaža: Audi A4
Kontakt:

Post od carov2 »

Treba ga dovesti na forum.

Sent from my CPH2581 using Tapatalk

Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Zaigrao se čovek.
Hteo je da ispadne kul, a onda je preterao.

Ovde je išao na "truth bias", odnosno na sticanje poverenja kupca da govori istinu, istinu i samo istinu, iako mu auto nije nov, nov, nov.

Kontrolisanim otkrivanjem nekih mana, ili isticanjem prednosti umanjivanjem vrednosti drugih vozila ili prodavaca, vrši se uticaj na svest kupca. Igra se na kartu stvari koje prosečnom kupcu smetaju i pravi se "dimna zavesa", kako kupac ne bi video šumu od drveta, koje je u ovom slučaju otelotvoreno kroz verovatno najbolji, ili bar jedini bez laži i prevare, A4 na oglasima (ko smo mi da mu ne verujemo)

Kod nekoga to prolazi, kod nekoga dolazi do kontra efekta.

Ipak, nije mogao da se suzdrži do kraja.

Послато са SM-G980F помоћу Тапатока

Korisnikov avatar
AleksandarAca
Reactions:

Post od AleksandarAca »

pedalaš napisao:
AleksandarAca napisao: 07 Jan 2026, 14:02 Oglas je informativan, slike su realne, podaci tacni, a ironija je samo filter da se potencijalno sprece pozivi balvana koji ni ne citaju oglas. Stedi vreme i zivce, a ozbiljnim kupcima ne smeta. Svaku prodaju sam tako zavrsio, sa covekom koji tacno zna sta zeli i ima tacno novca, bez mnogo gusenja.

Ah, da, baš je "informtivan" oglas:

"Vozilo je jako korektno 3x S Line
☆ U Black Optik Paketu ...
☆ 3x S line QUATTRO ...
- Ne bih plagijatorski prepisivao opremu"
Nisam mislio na ovaj oglas, nisam se udubljivao u detalje, pricao sam o licnom iskustvu i razumevanju onoga sto je trigerovalo ovog lika da ispise ovaj traktat (mada mislim da se zaneo malo).

pedalaš
Reactions:

Post od pedalaš »

Dzoni_m napisao: 07 Jan 2026, 14:34 Pa to je najbitnije.
TI bi trazio adaptivni temponat, nekom je najbitnije 3xSline. Nista ga drugo ne zanima. Covek je napisao tacno kako treba i raspalio po pametnjakovicima bas kako treba.
Ne, upitao bih se, izmedju ostalog i da li ima lumbalne podrške, jer "sportska sedišta" ne podrazumevaju uvek nužno i lumbalne podrške.
Bez spiska opcionala ovaj oglas je sve, samo ne "informativan".
Ali, prodavcu sa ovakvim prepotentnim nastupom se svakako ne bih javio.
No, možda neko to i voli.
Stvar ukusa.
Odgovori