Auto-klima
- dag81
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
- Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
- Kontakt:
Re: Auto-klima
Ono sto me razocaralo je BMW 5 G30 2017+ klima ocaj, ali bas ocaj za tu klasu. Dok nova trojka hladi dobro.
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Danas mi se žali prijatelj da klima počinje da hladi posle 5-6 minuta od kako je uključi. Auto je kupljen pre par meseci i klima je dopunjena. Šta može da ga zeza?
Reno Clio 2012. 1.2T sa automatskom klimom.
Reno Clio 2012. 1.2T sa automatskom klimom.
Filter?
- Gazu
- Pridružio se: 08 Feb 2022, 00:31
- Garaža: Opel Astra G 1.6i-16V
Za Astru G potvrđujem!dag81 napisao: 11 Jun 2024, 18:59 Sa e1234Y svi su na oko 450gr +/- 50gr i vecina auta losije hladi.
Golf 4, Astra G, A4 B6 to su bile klime ubice. Mada Audi A4 B6 je 500gr a razbija.
- dag81
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
- Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
- Kontakt:
Kompresor, kondenzator u 99% slucajeva problem kod ispusranja na Astri G.
- Gazu
Ali u tom slučaju je rešenje menjati kompresor?
Za kondenzator sam i ja čuo ranije - i da ga onda treba menjati. Al meni niko do sad na kondenzatoru nije video da je ispuštao freon, i ja i da to zamenim, opet nisam siguran da li će problem ostati. I pre ovoga sam menjao to jedno debelo crevo klime. Veći mi problem što za ovu svrhu nemam nijednog majstora da mu skroz verujem, a ono što bi mi se uklapalo u matematiku je da se to reši tako da nemam s freonom više problema barem narednih nekoliko godina.
Sad ću videti kako će mi držati taj freon što sam dopunio pre neki dan, samo da ne bude gore nego prošli put. Bolje naravno da neće biti.
Ako mi se učini da mogu da rešim stvar oko klime, probaću da se pozabavim time. Taman mi se regenerisala energija za tu temu od prošlog puta - prošli put su mi se oni iz Vršačke popeli na glavu. Tj. jedan konkretno lik odande. Tako da znam kod koga ovo sigurno neću raditi.
Za kondenzator sam i ja čuo ranije - i da ga onda treba menjati. Al meni niko do sad na kondenzatoru nije video da je ispuštao freon, i ja i da to zamenim, opet nisam siguran da li će problem ostati. I pre ovoga sam menjao to jedno debelo crevo klime. Veći mi problem što za ovu svrhu nemam nijednog majstora da mu skroz verujem, a ono što bi mi se uklapalo u matematiku je da se to reši tako da nemam s freonom više problema barem narednih nekoliko godina.
Sad ću videti kako će mi držati taj freon što sam dopunio pre neki dan, samo da ne bude gore nego prošli put. Bolje naravno da neće biti.
Ako mi se učini da mogu da rešim stvar oko klime, probaću da se pozabavim time. Taman mi se regenerisala energija za tu temu od prošlog puta - prošli put su mi se oni iz Vršačke popeli na glavu. Tj. jedan konkretno lik odande. Tako da znam kod koga ovo sigurno neću raditi.
Ako misliš na filter kabine, nije do njega. Ventilacija krene da duva odmah ali hladi tek posle 5-6 minuta.
To svaka ispušta freon? Koliko godišnje? Ja sam moju punio pre 7 godina, i dalje hladi kao blesava, bukvalno sklanjam onaj levi usmerivač da ne ide na ruku dok vozim.Gazu napisao:Za Astru G potvrđujem!dag81 napisao: 11 Jun 2024, 18:59 Sa e1234Y svi su na oko 450gr +/- 50gr i vecina auta losije hladi.
Golf 4, Astra G, A4 B6 to su bile klime ubice. Mada Audi A4 B6 je 500gr a razbija.Mada su to sad starija vozila, truba je što ispušta freon. Priznajem da bi mi bilo lagodnije u novijem autu koji slabije hladi, ali gde ne misliš o dopuni freona.
Sent using Tapatalk
- Gazu
Ne kažem da je svaka, nego mislim na moju. Moja je '98. godište. Mada čak mislim da ni to nije presudno do godišta, već kroz šta je auto prošao sve kod prethodnih vlasnika. Dobro, i druga stvar valjda da li su mu je nešto otišlo, a što je manje pristupačno...
I ćale ima Astru G, on je prvi put dopunjavao freon otkako je kupljen auto pre možda i 7 godina.
A hladi do j**a.
Sent from my Mi A2 Lite using Tapatalk
I ćale ima Astru G, on je prvi put dopunjavao freon otkako je kupljen auto pre možda i 7 godina.
A hladi do j**a.

Sent from my Mi A2 Lite using Tapatalk
Na caletovom Pezou 307 klima nije punjena 12 godina, ubija kako hladi.
Ja iskreno nisam zadovoljan Passat-ovom klimam (B7 je u pitanju).
Ne znam da li fali gasa, bas hladno duva. Ali nekako ne moze da skroz rashladi auto (ukljuceni usmerivaci i napred i pozadi).
Bude ok u autu, prijatno, ali ni blizu kao u 307.
Kapiram i da je veci auto, pa mu duze treba.
Verovatno cu otici na proveru sistema, mozda fali malo gasa.
Ja iskreno nisam zadovoljan Passat-ovom klimam (B7 je u pitanju).
Ne znam da li fali gasa, bas hladno duva. Ali nekako ne moze da skroz rashladi auto (ukljuceni usmerivaci i napred i pozadi).
Bude ok u autu, prijatno, ali ni blizu kao u 307.
Kapiram i da je veci auto, pa mu duze treba.
Verovatno cu otici na proveru sistema, mozda fali malo gasa.
Сад му није ништа...
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Na mom Stilu nije punjena klima 7 godina, za pre ne znam. Hladi odlicno.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Da, "Stilova" klima isto hladi odlicno.
Drugar je imao manuelnu, bas je dobra bila uvek.
Drugar je imao manuelnu, bas je dobra bila uvek.
Сад му није ништа...
[mention]ljubitelj [/mention]
Nije isti sistem na digitalnoj dvozonskoj klimi i staroj automatskoj na 307 (uporedio sam istu na Picassu). Kod mene je na izduvu uvek 0,5-1c max temperatura, poprilicno je jaka na plus 45 kad upalis auto, i sama regulise smer duvanja po potrebi u auto modu, a reaguje i na otvaranje prozora itd. Hladi odlicno i bez problema se nosi sa svakom spoljnom temperaturom. Radi poredjenja, Megane 1,5 dci 2012. godiste sa digitalnom dvozonskom klimom solidno slabije hladi (ispravan u svakom smislu je bio auto kad sam ga vozio).
Sent from my iPhone using Tapatalk
Nije isti sistem na digitalnoj dvozonskoj klimi i staroj automatskoj na 307 (uporedio sam istu na Picassu). Kod mene je na izduvu uvek 0,5-1c max temperatura, poprilicno je jaka na plus 45 kad upalis auto, i sama regulise smer duvanja po potrebi u auto modu, a reaguje i na otvaranje prozora itd. Hladi odlicno i bez problema se nosi sa svakom spoljnom temperaturom. Radi poredjenja, Megane 1,5 dci 2012. godiste sa digitalnom dvozonskom klimom solidno slabije hladi (ispravan u svakom smislu je bio auto kad sam ga vozio).
Sent from my iPhone using Tapatalk
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
Pežo prkosi zakonima fizike. Ja sam mislio da imam dobru klimu u Volvou, i da je u BMW 3 što sam se vozio još bolja, ali definitivno nije 0.5 stepeni na afričkih 45 
- 123456
- Pridružio se: 30 Nov 2012, 05:14
- Garaža: Nissan X-trail e-power Tekna
U Peugeotu i pingvini dobiju migrenu.
Poslano z mojega RMX3241 z uporabo Tapatalk
Poslano z mojega RMX3241 z uporabo Tapatalk