Ok, malo sam i ja u hodu kucao. Ima neplatisa sa velikim dugovima, ali su oni ipak u manjini. Uglavnom takvi zavrse u novinama. Vecina neplatisa su pilicari koji i ne dobiju mnogo u odnosu na nas redovne platise. Oni tu situaciju vide kao podvig i sebe uzdizu. Ne vidim sto bi to trebalo da pogodi normalnog porodicnog coveka (kao npr. sa foruma).
Kad smo kod neplatisa. Mene licno to i ne pogadja, ne smatram da sam budala sto redovno izmirujem obaveze. Njima nek je na cast. Isto tako ima i onih koji ne placaju porez, pa prodju sa smesnim kaznama. Moji bivsi klijenti (zna ceo Zabalj za njih) su dugovali za porez oko 300 miliona dinara. Vlasnik bio neko vreme u zatvoru (nesto sitno), posle robije otvorio drugu firmu na zenu i nastavio slicnim tempom. Kad je izasao iz zatvora, brat dosao po njega sa muzikom. Bave se sakupljanjem sekundarnih sirovina i zive kao da sutra ne postoji. Menjaju kola ko carape, kad prave slavlja dovode se najjaca imena estrade i to traje danima, zakidaju na stotinama kilograma kod prodaje, kod otkupa malo manje. I tu cepnu ove sakupljace, sto na vagi, sto na druge nacine (potpisu se da su primili pare i kazu im da ce ih zvati za isplatu).
Sent from my WAS-LX1 using Tapatalk
Poslednja izmena od shandu90 u 09 Nov 2019, 19:46, izmenjeno 1 put ukupno.
shandu90 napisao:I hoce li ti ostati basnoslovna lova (ili da ti se promeni zivot na bolje) ako ne platis kamatu za taj zaostali dug? Kao da je to ne znam koliki iznos pa je sad obrnuo igricu. Manje u tudj tanjir da gledate, onda ce vam biti bolje. Kako vasoj deci kazete kad dobiju losu ocenu, tako se i vi drzite toga. Ne treba drugi da vas interesuju.
Sent from my WAS-LX1 using Tapatalk
Život će da mi se promeni na bolje kad u ovoj zemlji bude vladao red i pravila važila jednako za sve. Kada sistem vrednosti bude takav da je sramota ne plaćati svoje obaveze, a ne kao danas "on ne plaća, on je faca, za'ebo je sistem". Svi smo mi sistem. Toplane kojima nije plaćeno grejanje su dobile pare od grada. Koliko rupa na putevima nije pokrpljeno zbog toga? Bolje da ne nastavljam...