Grčka
- Puzo81
- Pridružio se: 11 Mar 2012, 23:42
- Garaža: Ford S-Max 2.0 Tdci Titanium
Re: Grčka
Kada se stigne u Limenas na Tasosu, kako je dalje najbolje do Potosa, istocnom ili zapadnom stranom ostrva?
Neko mesto u Makedoniji da je na ruti do EVZONIJA za prespavati?
Iako je njesra MVD treba je uzeti, poznanik je imao cukanje u Lefkadi i trazili su mu je, sreca pa je imao.
Neko mesto u Makedoniji da je na ruti do EVZONIJA za prespavati?
Iako je njesra MVD treba je uzeti, poznanik je imao cukanje u Lefkadi i trazili su mu je, sreca pa je imao.
- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
- methane.master
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
- Garaža: Clio III ph2 1,2 16V
- ivica122
- Pridružio se: 26 Sep 2014, 21:30
- Garaža: Honda Accord CL7
Ako mislis u vezi vinjete, kad predjes nas punkt gde predajes pasose, pa onda prodjes isto to kod Bugara, oko 30m dalje ima jos jedan takav gde te bugarski carinici zaustave i pitaju imas li sta da prijavis. Na tom drugom punktu prodaju i vinjete. To ti dodje sa desne strane vozila, odnosno, sa suvozacke strane. A odmah par metara dalje sa leve strane imas menjacnicu i bolje tu odmah zameniti novac nego na pumpi, gde je najnepovoljniji kurs.samo polako napisao:Šta podrazumevaš pod odmah na granici?
Njihov auto-moto savez, trafiku ili..?
Ako hvatas trajekt iz Keramotija za Limenas, onda ti je desnom stranom (zapadnom stranom) ostrva kraci put za otprilike 10km a i manje ima krivina i uspona. Dakle, ko sto rece Day Walker, kad sidjes sa trajekta, samo desno i stici cesPuzo81 napisao:Kada se stigne u Limenas na Tasosu, kako je dalje najbolje do Potosa, istocnom ili zapadnom stranom ostrva?.

- samo polako
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:15
Hvala! 

Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
-
- Pridružio se: 19 Apr 2012, 16:28
- Garaža: škoda octavia 1.9 tdi
Ponesete staru međunarodnu i ako je istekla i redovnu važeću i niko vas ništa ne pita pod uslovom da ne kršite propise.grujicd napisao:http://www.atlas-servis.com/as/vazenje- ... stranstvu/
Po ovom spisku međunarodna je obavezna i za Makedoniju i za Grčku.
Juče stigao u Kavalu preko Bugarske. Pravio pauzu u Sofiji, Ringmall. Do Blagoevgrada je put odličan, od Sofije 70tak km auto puta, milina za vožnju. U mestu Sandanski su neki radovi, ide se kroz neke uličice, smorio se. Ima i dosta radova. Na samom prelazu Kulata se jedva provukli zbog kamiona, uzak put sa nekim krivinama, teško se mimoilaze, a ljudi kolima kreću u preticanje pa naprave haos ( i ja :-D). Na prelazu smo čekali 15 minuta da stigne grk da pogleda pasoše. Nakon prelaska u Grčku dosta loš put prema Seresu, a posle preko planina do Kavale. Lepa priroda, uživao u vožnji.
Prvi put preko Bugarske, jeste kraće 100 km, ali nije nešto mnogo brže.
Prvi put preko Bugarske, jeste kraće 100 km, ali nije nešto mnogo brže.
- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
Pitanje je kako je u punoj sezoni? Onda kad su bile velike gužve imao sam utisak da se posle Niša više kola isključi prema Bugarskoj nego što ide prema Makedoniji. Naravno to što sam video iz kola u tom jednom prolazu možda nema veze sa životom.
- ivica122
- Pridružio se: 26 Sep 2014, 21:30
- Garaža: Honda Accord CL7
U sezoni je na nasoj granici guzva, zbog Turaka, medjutim, Turci od Sofije nastavljaju pravo a oni koji idu u Grcku idu desno, na jug. Na dole, gledano u kartu
. E, tu guzvu prave jedino Rumuni koji idu u Grcku preko Bugarske (kao i Bugari), nema ih ko Turaka, ali im kultura voznje (kao ni opsta kultura) nije jaca strana, pa mogu da naprave po neki incident. Ali nije strasno. A dobro je primetio Jocas, najgori deo puta je ustvari kad udjete u Grcku. Prvih 15-tak kilometara je dobar put, dupla traka, a onda sve do Sereza neki asfalt pravljen sa soderom, ima i rupa, kolotraga. Nije ni to neka tragedija, ali je nagori deo puta. Nigde kroz Bugarsku na tom pravcu nema tako losa deonica. Od Sereza pa prema Solunu ima i prevoja, ali je bolji asfalt i nije problem. A ako se ide prema Kavali kroz Serez pa pravac prema Drami (grad Drama), tu je magistrala sasvim dobra, ima i duple trake, ja sam tu bez ikakvih problema vozio 110-120km/h.
Nego, Jocas, jesu Bugari pustili u promet deo autoputa nadomak grcke granice ili se i dalje ide kroz Petric?

Nego, Jocas, jesu Bugari pustili u promet deo autoputa nadomak grcke granice ili se i dalje ide kroz Petric?
Ide se kroz Petrič, i to ne glavnom ulicom nego kroz neke uličice, danju je lepo obeleženo, noću bi bilo nezgodno, naročito sa onim ležećim policajci koji su loše vidljivi. Vraćam se u ponedeljak istim putem, obratiću malo više pažnje ako te nešto interesuje