Mobilne telekomunikacije

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Re: Mobilne telekomunikacije

Post od Geza »

Geza napisao: 03 Avg 2018, 20:47 Sutra se može desiti da Kina u okviru nekih recipročnih mera nagazi Apple i zabrani svojim firmama da proizvode komponente za njihove telefone. Da li Apple može da reaguje momentalno na takve događaje? Naravno da ne može. Dok izmesti proizvodnju proći će mnogo vremena, a cene akcija će samo da tonu. Bilo koji poremećaj u lancu snabdevanja, nevezan za aktuelne politične događaje, takođe utiče na cenu akcija.
Promašio sam faks...

"Apple može da ostane ako podeli dobit sa kineskim narodom"
https://www.b92.net/tehnopolis/vesti.ph ... id=1428134

Američka kompanija Apple je imala koristi od jeftine radne snage i snažnog dobavljačkog lanca u Kini, zbog čega bi trebalo da veći deo svog profita podeli sa kineskim narodom ili će se suočiti sa "besom i nacionalističkim raspoloženjem" usled aktuenog trgovinskog rata, upozorava kineski list Pipls dejli.

U članku, objavljenom u današnjem izdanju tog državnog lista, navodi se da je Apple u Kini ostvario 9,6 milijardi dolara prihoda u kvartalu zaključno sa junom, što je američkom gigantu pomoglo da nedavno dostigne tržišnu vrednost od neverovatnih 1.000 milijardi dolara, prenosi američka televizija CNBC.

Apple i druge američke kompanije mogli bi da postanu kineski "pregovarački aduti" u trgovinskom ratu između SAD i Kine, ocenjuje se u tom članku.

"Ukoliko nedavno usvojene protekcionističke mere američkog predsednika Donalda Trampa previše jako pogode kineske kompanije, uspeh Applea ostvaren na kineskom tržištu bi mogao da probudi nacionalističko raspoloženje", piše Pipls dejli.

"Kina je daleko najvažnije inostrano tržište za Apple, što kompaniju čini vrlo ranjivom ukoliko postane meta besa i nacionalističkih osećanja kineskog naroda. Kina ne želi da zatvori vrata Appleu uprkos trgovinskom sukobu, ali ako američka kompanija želi da zarađuje dobre pare u Kini, onda treba i da deli svoje razvojne dividende sa kineskim narodom", ocenjuje taj list.

Kina je prošle nedelje saopštila da je spremna da uvede tarife na uvoz američkih proizvoda u vrednosti od 60 milijardi dolara, samo nekoliko dana nakon što je američka administracija najavila da će razmotriti povećanje tarifa sa predloženih 10 odsto na 25 procenata na kineski uvoz vredan 200 milijardi dolara.

Apple je, za sada, izolovan od trgovinskog rata. Tramp je navodno Appleovom izvršnom direktoru Timu Kuku u junu rekao da će iPhonei koji su sastavljeni u Kini biti pošteđeni od poreza, prenosi CNBC.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
Sinisa G.
Reactions:
Pridružio se: 11 Feb 2014, 11:25
Garaža: GTS, EVO500, GSI

Post od Sinisa G. »

havijer napisao: 07 Avg 2018, 18:28 Predlog za eksternu bateriju?

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Slika

Slikascreenshot windows
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Sloba napisao: 07 Avg 2018, 18:38 Danas sam uzeo ZMI 10.000 mAh, sto je sub-brand Xiaomi-ja.
Gde ima i pošto, može i na PP.
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Post od Sloba »

Korisnikov avatar
carov2
Reactions:
Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
Garaža: Audi A4
Kontakt:

Post od carov2 »

Ja sam Xiaomi kupovao u Solunu, čini mi se da je od 10000mAh bio 25e. A ukoliko vam nije hitno, ima ih na primer na gearbest.com .
Slika

Sent from my iPhone using Tapatalk
Korisnikov avatar
stejer
Reactions:
Pridružio se: 11 Mar 2018, 03:04
Garaža: Corsa C 1.8 GSI, Audi A3 1.9 TDI, VW Scirocco 2.0 TSI DSG, BMW F10 525d xDrive, Leon Cupra 280 DSG

Post od stejer »

Preporuka za ovaj Xiaomi od 10k mAh, ja sam ga na Aliju uzeo za $20ak pre mozda god i po. Leteo je na parket i mermer od strane drugih ljudi, nenamerno, i nista mu nije i dan danas. Sljaka odlicno.
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Voditi računa da baterija od 10k mAh mora da bude i solidno teška, pa je smaranje ako je stalno nosiš sa sobom.
markoue
Reactions:
Pridružio se: 21 Nov 2016, 15:56
Garaža: Passat B7 2.0 TDI, PUG 307 1.6 16V

Post od markoue »

Slika
:kezo:
Сад му није ништа...
Korisnikov avatar
havijer
Reactions:
Pridružio se: 28 Mar 2015, 07:55
Garaža: I30 mk1 1,4

Post od havijer »

Haha dobra fora.

Hajde da preformulišem pitanje, ima li ko da pozajmi power bank na deset dana? Da ne dajem 5000 kad nisam na vreme poručio iz Kine.

markoue
Reactions:
Pridružio se: 21 Nov 2016, 15:56
Garaža: Passat B7 2.0 TDI, PUG 307 1.6 16V

Post od markoue »

Koristio sam powerbank od 25000 mAh. Skroz nepraktican po mom misljenju, pretezak I dugo vremena mu treba da se dopuni. Gledaj neke do 10k. :)
Сад му није ништа...
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

havijer napisao:
Hajde da preformulišem pitanje, ima li ko da pozajmi power bank na deset dana? Da ne dajem 5000 kad nisam na vreme poručio iz Kine.

Imam ja neko Choix (kao Kingston) PowerBank. Ne znam mu kapacitet, moram pogledati, ali je meni radio posao.

Mislim da imam neki još kineskiji, ako ga nađem. Taj nije korišćen uopšte.

Imam original Huawei 10k, sa superpunjenjem, ali me mrzi da idem po njega, nije mi u stanu.

Kada krećeš, da pogledam šta mi je u stanu, pa da ti pošaljem ili da pokupiš, ako si kroz BG ovih dana.

TapaT

Korisnikov avatar
havijer
Reactions:
Pridružio se: 28 Mar 2015, 07:55
Garaža: I30 mk1 1,4

Post od havijer »

Sad mi drugar javlja da ima kući neki stari power bank pa sam se izgleda snašao već.

Ipak hvala lepo. :)

Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Bitno da je rešeno.

TapaT

Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

markoue napisao:Slika
:kezo:
Imam ovaj problem :)

Naime ako spojim kablom, bilo micro USB ili USB C, radi kako treba. Ali ako na micro USB kabl stavim mali adapter na USB C, telefon kaže nešto mi se zakačilo na port što vuče struju. Jasno je da je do tog malog adaptera, šteta jer sam se ponadao da mogu da nosim samo jedan kablić sa sobom i adapterom pokrijem drugi tip porta.
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

IT sektor podbacio...
Odgovori