Automobili iz uvoza: iskustva, mišljenja, prevare placeva...

Razne informacije u vezi kupovine automobila
Odgovori
Korisnikov avatar
jocas
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:09
Garaža: Mazda CX-5 2.0 AWD 2022.

Re: Automobili iz uvoza: iskustva, mišljenja, prevare placeva...

Post od jocas »

ikac2000 napisao:Najbolje neku Mazdu 2, kao zelenu sto ima kolegnica Nina :-)

Verni brendu :-)

Sent from my iPhone using Tapatalk
Kum već vozi Mazdu 3,moj uticaj, a jurio je baš Mazdu 2 od poznanika, ali je odustao od prodaje. Ninina dvojka je super Slika Nina ti je komšinica?
Ja ga zezam da otkupi nazad i30 koji je kupio od mene 2015. I prodao prošle godine kad je kupio Mazdu.

Sent from my ELE-L29 using Tapatalk

Korisnikov avatar
OMP
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2013, 11:57
Garaža: Giulietta TB

Post od OMP »

cisto sumnjam da se ovaj konkretno moze uzeti za 3000 a i u samom startu je cena medju nizim za Evo i ovo godiste, dobro 3 vrata mu ubijaju cenu ali opet... on sto ja znam da su ljudi mahom oko 4000 placali dobre primerke Eva.
Punto Evo konkretno nema sanse preko da se nadje za neke male pare, ja kad sam sebi sad jurio GP gledao sam i Evo ali nista ispod 3500 franaka nisam nasao da vredi, bilo par komada za oko 3000 ali klotare i ne i sa motorizacijom koja je mene zanimala, a 3500 nisam ni pomisljao da placam ma koliko bio dobar i lep. Gledao sam i oglase u Nemackoj, ista prica.
ikac2000
Reactions:
Pridružio se: 08 Jul 2012, 22:50

Post od ikac2000 »

jocas napisao:Ninina dvojka je super Slika Nina ti je komšinica?
Susedna ulica.

Sent from my iPhone using Tapatalk
digital
Reactions:
Pridružio se: 11 Nov 2020, 13:16

Post od digital »

jocas napisao:Ako neko može da baci pogled , ili vidi nešto značajno sa slika , ovo je oglas https://www.polovniautomobili.com/auto- ... ov-nov-nov
Slika
Rekli su mu da motor mirno radi, da su nove gume i akumulator, valjda je uvoz iz Belgije ili Holandije.
Neki njegov prijatelj je proveravao preko vlasnika placa, rekli mu da nije udaran i da je ok.
Brate ovo nije crna boja. Slika
Korisnikov avatar
jocas
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:09
Garaža: Mazda CX-5 2.0 AWD 2022.

Post od jocas »

Odustao kum od kupovine, jeste atraktivan enterijer ali pitanje je u kakvom je stanju, odnosno koliko je nalickan za prodaju

Sent from my ELE-L29 using Tapatalk

Korisnikov avatar
OMP
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2013, 11:57
Garaža: Giulietta TB

Post od OMP »

evo ga jedan crni, u istoj kobinaciji enterijera a kupljen pre par dana, reko da nije taj ali ipak nije ovaj je kupljen registrovan, ne znam koliko presao ali i njemu obrijan volan fino

Slika
Raso
Reactions:
Pridružio se: 20 Jan 2020, 14:29

Post od Raso »

Nisam htio da otvaram novu temu, ova je najslicnija mom pitanju. Gledam polovnjake golf klase 5-6 godina stare, budzet 8-9 hiljada. 9 ako je nesto bas top varijanta, inace radije bi dao do 8 hiljada. Htio bi po svaku cijenu da izbjegnem komercijalna vozila/vanove kojima su naknadno ubacivani zadnji sicevi. Moje pitanje je kako najlakse provaliti takva kola, i da li postoje neki modeli koji su slabije zastupljeni kao prepravljani vanovi? Kod nas u CG ima dosta C4, 308, megane, koji su mi svi interesantni, ali gledao sam par komada u vrhunskom stanju, enterijer u fulu, ocuvan, nije bijela boja, motor prede, a onda udjem na zadnje sjediste, a ono bi se jednom rukom moglo izvaliti koliko je klimavo. I jos pri tom nema sanse da sam mogao oboriti naslone. Sta jos moze ukazivati da je auto bilo van? I da li se kod tih kombinacija i sigurnosni pojasevi budže, ili to i kod vanova bude fabricki ugradjeno? Ovo pitam iz bezbjednosnih razloga, kao najveci argument protiv ovih kombinacija

Sent from my Mi MIX 3 using Tapatalk

Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Valjda može da se proveri po broju šasije (VIN broj).
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Raso
Reactions:

Post od Raso »

Gledao sam carvertical izvjestaj od ovog citroena sto sam naveo, i po njemu je sve ok, nije kraden, nije udaran, nije bio na taksiju, nije komercijalno...kilometraza se linearno penje, mada u 2018. ide naglo gore...
A generalno, kakvi su utisci clanova foruma koji su kupili takva vozila? Volio bi da se ukljuce u raspravu svi koji su imali ovih iskustava, da li samo pri kupovini/razgledanju ili i u duzem koriscenju, bez obzira

Korisnikov avatar
AleksandarAca
Reactions:
Pridružio se: 21 Jul 2021, 14:54
Garaža: VW Tiguan 2.0TDI R-Line 4Motion, VW ID.3 Pro Performance

Post od AleksandarAca »

Ako gledas C4, izbegavaj Ferrari crvenu boju (koje btw nema u fabrickoj paleti). Svi su bili vanovi iz firme Hilti.
Obicno se na vanove stavlja pravljena zadnja klupa koja nema isofix kopce. Moze da se provali po izgledu sedista i unutra i sa strane gepeka.

Sent from my SM-N985F using Tapatalk

NemanjaOOOO
Reactions:
Pridružio se: 02 Avg 2019, 10:43

Post od NemanjaOOOO »

Tesko po izgledu da se moze provaliti, prodavci obično uzimaju sve komplet zadnju klupu i sve što je potrebno sa vozila koji nisu bili vanovi, sve se to lepo napakuje.
Iskreno nisam nikad čuo da imaju "pravljene" zadnje klupe.

Послато са SM-G991B помоћу Тапатока

Raso
Reactions:

Post od Raso »

A da li postoje neki modeli kod kojih nije bilo tih van varijanti, ili verzije nekih gore nabrojanih modela, tipa karavanske verzije, megane grandtour, ili golf plus/sportsvan, c4 picasso... da bi se sa nekom vecom vjerovatnocom moglo gledati da se to izbjegne?

ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

Sigurno da ima, evo pada mi na pamet Volvo S/V40, tu je valjda i Honda Civic, Mercedes B, BMW 1, Alfa 147 i drugi u toj kompakt klasi koji nisu nešto popularni kao dostavna vozila firmama/van iz fabrike.

Po broju šasije se obično vidi koji je bio van karoserija.

Sa druge strane a šta fali što je sa iste fabričke trake izašao sa 2 vrata umesto sa recimo 5? Sva mehanika, elektrika, elektronika, održavanje i delovi...sve je to isto. P i sama karoserija je ista samo se drugačije na traci popakuje oprema, eto ne ubace se sedišta sa priborom za njih na primer.Naknadno se ta ista sedišta iz proizvodne trake ubace.

Naravno uvek je pitanje da li je sve što treba ugradjeno, da li je stručna osoba to radila, i ko je/ da li je proverio sastavljanje auta i tu se slažem da s obzirom kako i ko sve kod nas radi da treba biti posebno obazriv i skeptičan generalno a tek ako se proveri da je ok uradjeno onda biti miran.

Obično se ti vanovi uzimaju od strane firmi i onda se shodno tome koriste službeno 24 sata što zna da bude i 50-80,000km godišnje akanja službenog vozila. Akanja posebno ako više vozača duži vozilo.

Zatto su ti venovi i jeftiniji što u nabavci što u ponudi, ne znam tačno mislim da je oko 40% niža njihova vrednost na tržištu polovnih u odnosu na regularne iz privatne upotrebe.
Korisnikov avatar
AleksandarAca
Reactions:
Pridružio se: 21 Jul 2021, 14:54
Garaža: VW Tiguan 2.0TDI R-Line 4Motion, VW ID.3 Pro Performance

Post od AleksandarAca »

NemanjaOOOO napisao:Tesko po izgledu da se moze provaliti, prodavci obično uzimaju sve komplet zadnju klupu i sve što je potrebno sa vozila koji nisu bili vanovi, sve se to lepo napakuje.
Iskreno nisam nikad čuo da imaju "pravljene" zadnje klupe.

Послато са SM-G991B помоћу Тапатока
Veruj mi da znam o cemu pricam, obzirom da sam pre vise godina vozio ovaj auto i imao istu dilemu. Postoje i varijante da se to lepo uradi sa originalnim sedistima, ali to je jedan u milion. Obrati paznju da na oglasima za C4 od 2011 do 2018 na vise od pola oglasa ne postoje slike zadnje klupe. To se na oko vidi da nidje veze nema. Evo ti par primera sad sto sam uhvatio na brzinu.
Cak ovo na drugoj slici su prepravljana sedista od stare C3-ojke.
Najbolja provera je po broju sasije i po ino saobracajnoj, ako je iz FR, sto je uglavnom slucaj.
Screenshot_20210920-223711_Polovni Automobili.jpg
Screenshot_20210920-223908_Polovni Automobili.jpg
Screenshot_20210920-223809_Polovni Automobili.jpg
Slika
Raso
Reactions:

Post od Raso »

A da li se direktno iz broja sasije moze saznati da li je vozilo van? Tipa, taj broj ili to slovo znaci to i to? Ili samo u ovl.servisu ili sa ovih vindecoder sajtova?

Odgovori