Novi Sad

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Re: Novi Sad

Post od shandu90 »

Jeste, njega strasno sere po tom pitanju. Ne znam zasto, ali godinama ne pravi stanove ispod 50m2.

Sent from my LG-H440n using Tapatalk

Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Znači da za dobru lokaciju u NS 1800 nije mnogo :)

Onda ni 2k u ovom fensi objektu nije nerealno.
Korisnikov avatar
Darko
Reactions:
Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet

Post od Darko »

Uvek sam se pitao ko u ovoj bedi od zemlje kupuje desetine hiljada tih novih stanova. Ok, znam nekoliko ljudi koji su se na neke kredite nategli da uzmu neke manje stanove ali ovo se non stop nesto gradi, nikad nisam skontao kako to sve prodaju. Bilo je ranije onih naleta, par dobrih privatizacija (apatinska pivara, hemofarm...), ruski bum u crnoj gori pa prelivene pare ovde u stanove, pa prodaja njiva da deca pored studija imaju i stan, ali sta vise prodaju i kako kupe te stanove u zemlji Leer-a i delpfi-ja i butika u shoping centrima :-|
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

Ja mislim da je to plafon za, da kazem normalne stanove. Oni luks ili kako vec idu po drugim cenama. Lupam, ali to je neka moja procena. Doduse, cene su i pored toga nize nego u BG-u. Spomenuo je da je u planu neka lokacija na Dorcolu, gde ce m2 biti 3 somica evrica. U NS-u ima u planu bas veliku zgradu kod Master centra, tamo gde je Gaga menjacnica. Preko 10 spratova ce biti.

Sent from my LG-H440n using Tapatalk

Ogi
Banned
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017

Post od Ogi »

Darko napisao: 15 Okt 2017, 23:57 Uvek sam se pitao ko u ovoj bedi od zemlje kupuje desetine hiljada tih novih stanova. Ok, znam nekoliko ljudi koji su se na neke kredite nategli da uzmu neke manje stanove ali ovo se non stop nesto gradi, nikad nisam skontao kako to sve prodaju. Bilo je ranije onih naleta, par dobrih privatizacija (apatinska pivara, hemofarm...), ruski bum u crnoj gori pa prelivene pare ovde u stanove, pa prodaja njiva da deca pored studija imaju i stan, ali sta vise prodaju i kako kupe te stanove u zemlji Leer-a i delpfi-ja i butika u shoping centrima :-|
Beda ? Kakva crna beda. Da vidis moju ulicu, grade se dve OOOGROMNE zgrade a u okolnim ulicama najmanje 5, u krugu od 500m levo desno. Kada god sam zvao za sebe da pitam po nekim zgradama u BG, sve je bilo prodato ili ostalo najgore. Nikada se vise nije gradilo ali ni prodavalo. Kad mi kazu kriza, samo se nasmejem.

P.S. Rado bih se preselio u NS.
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

Samo ako obecas da neces poceti da hateujes na prvu sitnicu, onda moze :)

Nema krize, kriza je prosla, sad je faza ubrzanog razvoja koja ce trajati narednih godina.
Korisnikov avatar
Darko
Reactions:

Post od Darko »

Beda ? Kakva crna beda.
Mozda je fora sto se druzimo sa drugacijim ljudima a ne sa takvima koji kupuju stanove kao kikiriki. Kad pogledam vecinu svojih drugara iz generacije ('86 god) dosta njih nije bilo po 6,7 godina na moru i zive sa roditeljima, i auto im je misaona imenica a ne stan ;)
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

Pa nigde stanove ne kupuju ljudi koji ne rade ili rade za radničku platu. U CH je akrobacija kupiti dobar stan (daleko od lux) i sa 8k mesečno a kamoli sa 3k koliko je neki nezvanični minimalac pa se opet prodaju. Par projekata za koje sam bio zainteresovan su rasprodati pre završetka garaže :)

Isto ti je u Parizu gde je kvadrat 10k a većina ljudi radi za 1800-2500. Tamo srednja klasa kupuje max 60 kvadrata ili pak idu na malo veći ali u predgrađu.

Tako i u BG ili NS gde je ponuda kvalitetnih stanova mnogo manja od trenutne potražnje. Nisu to ni neke cifre na 7 miliona stanovnika.
Korisnikov avatar
Darko
Reactions:

Post od Darko »

Sve je to tako u praksi kako ti kazes jer inace se ne bi to prodavalo i gradilo.

Ali kad ovako pojedinac pogleda svoje okruzenje, prijatelje, i razmotri cinjenicu da je srbija u top 3-4 najsiromasnije drzave u evropi, nista ti ne bude jasno i logicno :pardon:

http://www.danas.rs/ekonomija.4.html?ne ... a+u+Evropi
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

Imaš privatnike koje se bogate na račun jeftine radne snage, gastarbajtere i IT stručnjake koji zarađuju 5 prosečnih plata, što recimo nije ni blizu slučaj u razvijenim i bogatim zemljama. Uglavnom su oko proseka za istu stručnu spremu.

Uostalom gledaj to sa druge strane. Dobar stan tamo košta kao bolji auto (ovde moj auto vredi kao 1,5 garaža :) ) pa se i dobri automobili prodaju.
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

Eto taman, Darku trebaju drugari koji kupuju stanove, Ogi hoce da se seli u NS, trebace mu novi drugari, mogli bi se njih dvojica druziti!
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

Ko kaže da ne postoje brza i jeftina rešenja :)
Korisnikov avatar
Darko
Reactions:

Post od Darko »

Ogi dobrodosao si u ovu varosicu. Fasade, ulice su u boljem stanju, a nema problema ni sa parkiranjem :kezo:
Kabal
Reactions:
Pridružio se: 05 Avg 2015, 10:01
Garaža: Volvo XC60 D5 AWD

Post od Kabal »

Laki021 napisao: 15 Okt 2017, 21:24 Jel zna neko koliko okvirno kostaju stanovi u Pupinovoj palati?
Od 1800-2200 e/m2
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

Znači 2200 ako hoćeš pogled na grad :)

Baš sam sinoć gledao, deluje kao prilično ambiciozan projekat za SRB standard.
Odgovori