Ratna tehnika

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Re: Ratna tehnika

Post od Geza »

Slika

Slika

Slika
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
Cica Maca
Reactions:
Pridružio se: 24 Okt 2013, 13:03

Post od Cica Maca »

BAJKER napisao::plusone: Ne mogu sada da ih trazim, al da jadno izgleda, izgleda.
Samo da dodam jednu sitnicu u vezi ovih milova 24. Ne izgleda jadno, izgledaju jadno, mnozina. Posle osvajanja remonta na JSO-ovim 17-cama, sada ni remont tih V-ova ne bi bio problem. Savrsenstvo za KZB. Samo jos kad za nesto takvo imali para...

Sent from my LG-P760 using Tapatalk
Slika
Heineken
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:34
Garaža: Alfa Romeo Giulietta 2.0 JTDm-2 150, Opel Corsa D 1,4 FL

Post od Heineken »

Mozda bolje reci kada bi se imalo volje za tako nesto, para za remont sigurno ima...
Korisnikov avatar
Cica Maca
Reactions:
Pridružio se: 24 Okt 2013, 13:03

Post od Cica Maca »

@Heineken

Iz tvojih usta u vladine usi, kada su u pitanju pare... Kadrova u Momi je ostalo.jako malo ali ipak mogu da odrade posao.

Sent from my LG-P760 using Tapatalk
Slika
Korisnikov avatar
Incognito
Reactions:
Pridružio se: 01 Apr 2012, 22:06

Post od Incognito »

robbief napisao:
Incognito napisao: Ne treba zaboraviti jednu jako vaznu cinjenicu - to da su se tada u svim saveznickim avionima koji su bombardovali Jugolasviju nalazili PILOTI NEMACKOG TRECEG RAJHA.
Jel moze neki pisani trag da se argumentuje ova tvrdnja?
Ne mogu sad u ovom trenutku da pronadjem taj podatak, ne mogu da se setim iskreno ni gde sam to procitao ali sam siguran da sam je ovo neko ispricao. Evo na ovom linku postoji tekst sa detaljima saveznickog bombardovanja (izmedju ostalog govori se o tome koliki su bili gubici srpskog naroda i infrastrukture, a s druge strane koliko je Nemaca stradalo) pa koga ne mrzi neka procita : http://www.ninicninic.com/tekstovi/save ... tskom-ratu
snork napisao:Incognito, treba biti oprezan kada su u pitanju takve izjave. Možda taj Nemac izmišlja istoriju da bi danas približio Nemačku nekadašnjim neprijateljima. Po principu - "sve smo mi to po dogovoru zajedno radili". Biće takvih pokušaja i ove godine, u vezi sa Prvim svetskim ratom (tj. već ih ima).

Meni je sasvim logično da su bombardovani svi gradovi gde je bilo Nemaca u većem broju. Pa kad su saveznici bombardovali Francusku, što ne bi i Srbiju. I Francuzi su ginulu u savezničkim bombardovanjima. Mada ne treba zanemariti ni mogućnost da je Tito namerno hteo da oslabi Srbiju, kako bi lakše uspostavio komunističku vlast. Kada se (ako se) arhive otvore, možda i saznamo šta se stvarno dešavalo. Ovako, možemo samo da nagađamo.
Nisam ja rekao da verujem tom Nemcu, ali koliko mi je realna prica da je Tito trazio bombardovanje od Engleza, toliko mi ni ova prica nedeluje manje verovatno. Inace, Nemci su stare lisice i uz Francuze predstavljaju najnamazaniju naciju na svetu tako da nesumnjam u to da bi i na ovaj nacin pokusali da se operu. S tim sto su Francuzi jos gori od njih - sebicni i licemerni tako da su Englezi pojam karaktera za ova dva naroda (ako se to tako moze nazvati). No, to je druga tema.
BAJKER napisao:Mnoge arhive IISV rata su jos uvek pod velom tajne, pogotovo u Engleskim i Usa arhivama, no ne treba mnogo pameti a ne shvatiti da smo mi sami sebi najveci neprijatelji i to oduvek. Nije nemoguce da je i takva situacija bila na zalost, nisu samo Srbi bili u vrhovnoj komandi tada nego i drugi koji bas Srbe i nisu mirisali. Cim se je takav podatak pojavio nije ne moguce da je i bilo takvih akcija gde su "nasi" dali mig da se tako nesto i uradi, osim toga bas me zanima zasto se Zagreb ili Ljubljana nisu bombardovali od strane saveznika? Nadam se da ce to jednog dana izaci na videlo. Rodjen sam u vreme kada je SFRJ bila na vrhuncu svoje moci i za zivota Tita, uceni smo kao djaci i ulivan nam je u mozak (doktrina slobodno mogu reci) informacija da su komunisti sve stvorili, da su svi bili neprijatelji a da se samo Tito sa svojom vojskom borio protiv Nemaca i druugih okupatora. A stinu pise onaj ko je pobedi uvek je bilo, naravno nigde se ne pominje da su cetnici zajedno sa partizanima oslobadjali Uzice1941 godine jer to komunjarama nije bilo u prilog pogotovo posle rata. Mnoge stvari ostace i dalje nejasne mada istina cekad tad izaci na videlo. Mene uopste ne bi cudilo da je bilo takvog dogovora izmedju saveznika i vrhovne komande, naravno voleo bih da se iz arhiva pojave dokumenta koja ce to potvrditi ili opovrgnuti, ovako ne moze se ni jednoj stranio verovati 100%
Potpisujem ovaj post od pocetka do kraja ! :bravo: Ljubljana nije bila bombardovana zato sto ih je zastitio Kardelj - nevezano za to, Slovenci su uvek vodili drzovatvornu i trezvenu politiku, Hrvati kako kad, Srbi nikad nisu vodili pametnu politiku. Ponavljam - apsolutno nikad (cak ni za vreme Obrenovica koje mnogi velicaju) i to je nesto sto verovatno ni naucnici nece moci da objasne. Ja mislim da je to zbog toga sto smo kolektivno kao nacija prepotentni do krajnjih granica, zato sto nikad nismo vodili politiku koja je isla u korak s vremenom, sto smo cesto sebe precenjivali, sto smo nedrzavotvorni osim na papiru i onda kad trebaju da se podignu tri prsta, sto smo neretko pokusavali mi da postavljamo uslove onima koji su jaci od nas i sto smo uvek smatrali da ce neko drugi da se bori za nas umesto nas samih (pevali smo Englezima "God save the Queen" , Francuzima "Marseljezu", Ruse volimo vise nego nas same sto se i danas jasno vidi) ... dok su nam ti isti Englezi namestili 27. mart potpisavsi nam tako smrtnu presudu, Francuzi uz pomoc loze "Orion" ubili kralja i pomagali samo onda kada su ih Rusi prisilili na to, Rusi posvadjali sa Bugarima tako sto su posle Rusko - Turskog rata hteli njima da daju pola Balkana i stvore veliku Bugarsku, a nama nista iako smo mi bili ti koji su izvojevali glavnu pobedu itd. itd. Dok mi velicamo druge, oni nas deo po deo iskoristavaju onda kada im zatrebamo.
I dan danas pravimo iste greske iz proslosti, ama bas nista se nije promenilo od svega onoga sto se desavalo pre recimo jednog veka.
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Post od Rakhil »

Incognito napisao:
robbief napisao:
Incognito napisao: Ne treba zaboraviti jednu jako vaznu cinjenicu - to da su se tada u svim saveznickim avionima koji su bombardovali Jugolasviju nalazili PILOTI NEMACKOG TRECEG RAJHA.
Ne mogu sad u ovom trenutku da pronadjem taj podatak, ne mogu da se setim iskreno ni gde sam to procitao ali sam siguran da sam je ovo neko ispricao.
Slika
Korisnikov avatar
Incognito
Reactions:
Pridružio se: 01 Apr 2012, 22:06

Post od Incognito »

^
Nema potrebe da budes toliko cinican. Rekao sam da sam taj podatak vec procitao na jednom mestu, plus sto sam cuo da je isto tako neko ispricao to isto. Kada pronadjem izvor vrlo rado cu ga okaciti.
Eto, nema veze, uzmi da sam slagao sve ovo sto sam ispricao zato sto nemam dokaz overen pecatom i potpisom nekoga ko to moze da potvrdi. Jel si sad zadovoljan ?
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Post od Rakhil »

Pa kako da ne budem cinican, covece? Izvuces neverovatnu teoriju, nazoves je vaznom cinjenicom, a kad ti se trazi bilo koji izvor onda jebiga, ne secam se ali sigurno je tako. Ne sumnjam ja da si ti to negde procitao, ali filtriraj malo pre nego sto podelis sa svima to obilje teorija zavere, ovako ispadnes smesan...
Korisnikov avatar
robbief
Reactions:
Pridružio se: 10 Mar 2012, 00:03

Post od robbief »

Incognito napisao:
robbief napisao:
Ne mogu sad u ovom trenutku da pronadjem taj podatak, ne mogu da se setim iskreno ni gde sam to procitao ali sam siguran da sam je ovo neko ispricao.
Tako to biva kad se previse sniva, a stvarno se malo zna.
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike

Post od BAJKER »

Slovenačka vojska kupila šlemove koji ne odgovaraju

Vojska Slovenije je, kako je objavljeno u Ljubljani, na novim šlemovim utvrdila "nedoslednosti" zbog kojih će biti potrebni ponovni balistički testovi tog dela vojničke opreme.

Slika
Zasad nije objavljeno šta je problem sa novim slovenačkim šlemovima

Slovenačka vojska je kupila prvih 2.466 šlemova britanskog proizvođača Junajted šild internešenel (United Shield International) za koje je data garancija o kontroli kvaliteta i koji su koštali skoro milion evra.

O kakvom nedostatku je reč nije, međutim, precizirano. Ministarstvo odbrane saopštilo je da se "zbog utvrđene nedoslednosti vrše pripreme za sprovođenje dodatnih testova" i izrazilo uverenje da će to biti obavljeno još ovog meseca.
Kriterijum za javnu nabavku za kupovinu šlemova bila je najniža cena.

Jesu stipse Slovenci, mogli su od nas da kupe slemove :)
Slika
zuzazu
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:13

Post od zuzazu »

Korisnikov avatar
superboss
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:09

Post od superboss »

Mora d'ima zimske gusenice, povelik mu zaustavni put.

:mrgreen:
What i do for the livin'? I live for the livin'.
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
kvcali
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:02
Garaža: Omega B2 2.0
Kontakt:

Post od kvcali »

kakve dileje, ova vrata ni buldozer ne moze da probije, dok su oni tukli po ovim vratima sa onog prozora levo , ako je hteo mogo je da ih masakrira pogledajte niko ne pokriva prozor.

malo starih vitezova

http://www.youtube.com/watch?v=tHwfb9LtZX4

https://www.youtube.com/watch?v=tHwfb9LtZX4

kako cirilica lepo stoju na boku :P
Slika

GS, GS/E, GSE, GTE, GSI, OPC # Irmscher, Mantzel, Steinmetz, Zender, Lexmaul, Mattig, Rieger, Kissling

http://www.opelteamserbia.com/forum
Korisnikov avatar
aleksa
Reactions:
Pridružio se: 23 Apr 2012, 13:33

Post od aleksa »

Ovi Turci sa snimka su nista za kolege iz Rumunije... :mrgreen:

http://www.youtube.com/watch?v=KRACRRuUxxY
Odgovori