TV - Audio - Video - bela tehnika
Re: TV - Audio - Video - bela tehnika
Na osnovu komentara, imam utisak da je galanz skroz ok za cenu.
Trenutno su mi Fujitsu i drugi jaci brendovi nedostizni.
Trenutno su mi Fujitsu i drugi jaci brendovi nedostizni.
Ona pomenuta mana sa Galanz-om gde on nakon nekog vremena sam od sebe poludi i promeni način rada je za mene suviše velika stvar da bih mu to oprostio. Imam ga i mislio sam da se meni zadesio falični primerak, ali ako stvarno isto tako radi i ostalima(a potvrdili su) , ja ga ne bih preporučio. Sitnica, ali bode oči kao trn.
A jel svima ona posle par minuta se prebaci u swing mode ili ode na drugu poziciju?
- Rakhil
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
- Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross
Moje Galanz klime imaju samo podesavanje po vertikali, ali nikad nijedna nije sama otisla u swing mod ili promenila smer duvanja. Plafonke u firmi isto 

Kod mene ne, ni one od pre dosta godina, ni ova poslednja iz 2011. Pomera se na grejanju i sušenju, dok na hlađenju stoji zakucana na podešenom i nikad se ne pomera. Kad se pali postavlja se u položaj koji je bio podešen pre gašenja.
Možda ipak jeste neki faličan primerak ili serija.
Takođe ima prednost da se može rukom pomeriti usmerivač još više od krajnjeg položaja u koji ga motor postavi, tako da duva preko glava.
Odlična i veoma tiha klima. Jedina stvarna mana je dibidus ružna unutrašnja jedinica. Ne mora da bude ružna, kod babe u sobi je bila mnogo lepša i manja jedinica. Kod mene u starom stanu je bila ružna i sad je u ovom stanu baš ružna, ali radi baš dobro.
Možda ipak jeste neki faličan primerak ili serija.
Takođe ima prednost da se može rukom pomeriti usmerivač još više od krajnjeg položaja u koji ga motor postavi, tako da duva preko glava.
Odlična i veoma tiha klima. Jedina stvarna mana je dibidus ružna unutrašnja jedinica. Ne mora da bude ružna, kod babe u sobi je bila mnogo lepša i manja jedinica. Kod mene u starom stanu je bila ružna i sad je u ovom stanu baš ružna, ali radi baš dobro.
U kući, tj. sad kod matorih, 2x Midea, rade jedno 10 godina. Uvek bih njih pre Galanza.
Fujitsu inverter zakon, uživam kad god radi (čitaj leti i zimi)
Fujitsu inverter zakon, uživam kad god radi (čitaj leti i zimi)

Ova moja ima na daljinskom i vertikalno i horizontalno podešavanje duvanja pa kombinuješ kako želiš tj. Podesim je da duva dole desno, ili gore levo. I bilo bi to lepo kad bi tako trajalo
Možda je ona pametnija nego što mislim, verovatno se smori da sve vreme duva u jedan ćošak

Možda je ona pametnija nego što mislim, verovatno se smori da sve vreme duva u jedan ćošak

- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Heinz napisao:U kući, tj. sad kod matorih, 2x Midea, rade jedno 10 godina. Uvek bih njih pre Galanza.

I moja radi 10 i kusur godina (leti non-stop, potkrovlje), jedan sitan kvar bio u međuvremenu, neki kondenzator crkao pa nije palila kompresor, majstor zamenio za 2 minuta, cca 15 EUR, ako se sećam, beše to poodavno... Nikad dopunjavan freon, očisti se filter jednom godišnje i to je to...

Koji model Midea-e preporučujete?
Sećam se da je bila priča da je neka serija vrh, druga i ne baš...
Sećam se da je bila priča da je neka serija vrh, druga i ne baš...
- nuk
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
- Garaža: Renault Espace 2.0dCi
- Kontakt:
Ja ne znam šta je sada aktuelno ali su se ranije MSG serije pokazale mnogo bolje od HSU serije a generalno, ni Galanz ni Midea nisu za izbegavanje, najveće mane su što umeju da budi bučnije i nešto lošiji kvalitet plastike u odnosu na neku srednju klasu (čak i to zavisi više od serije nego konkretnog modela), tehnički solidne klime. Uzmi šta ima dužu garanciju...
- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Moja je iz jedne od prvih serija koje su se pojavile kod nas (mislim da je oznaka MSG-12HR), ne znam šta je sada aktuelno kod njih. Mnogo je vremena prošlo od tada. No znaće već neko...
Ovo je valjda ta koju imam:

Ove novije izgledaju naravno i savremenije. Inače, kako je namestiš tako "tuče" do sudnjeg dana, nema nikavog prebacivanja iz moda u mod koji se pominje kod Galanza (eventualno možda ako postoji neka sigurnosna varijanta/procedura tipa da se ne zaledi, pregreje i slično, pa onda to uradi, no nisam primetio ni probao).

Ove novije izgledaju naravno i savremenije. Inače, kako je namestiš tako "tuče" do sudnjeg dana, nema nikavog prebacivanja iz moda u mod koji se pominje kod Galanza (eventualno možda ako postoji neka sigurnosna varijanta/procedura tipa da se ne zaledi, pregreje i slično, pa onda to uradi, no nisam primetio ni probao).

@nuk
Jel imaš neki predlog/savet oko one gluposti sa Galanzom koju sam pominjao?
Jel imaš neki predlog/savet oko one gluposti sa Galanzom koju sam pominjao?
- nuk
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
- Garaža: Renault Espace 2.0dCi
- Kontakt:
Ne baš, prvi put čitam o ovom problemu, niko mi se nije žalio na to.
Kvar kao kvar može da bude samo softverske prirode same elektronike, tu rešenja nema.
Čisto da eliminišemo drugu mogućnost, da nije TV blizu klime možda?
Hoće i to da se dešava, da klima reaguje na neke komande daljinca za tv, to već nije retkost
Kvar kao kvar može da bude samo softverske prirode same elektronike, tu rešenja nema.
Čisto da eliminišemo drugu mogućnost, da nije TV blizu klime možda?
Hoće i to da se dešava, da klima reaguje na neke komande daljinca za tv, to već nije retkost
- bozza1979
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:01
- Garaža: Škoda Scala 1.0TSI & Hyundai Getz 1.1
Kod mojih je već 14 godina Mitsubishi klima 14ica. Jednom, pre nekih 5 godina dopunjen freon. Radi i dalje extra. Kod mene je 9 godina star LG koji hladi super. Možda je u poslednje vreme unutrašnja jedinica malo bučnija. Tandrkne povremeno. Prošle godine sam montirao i Samsung. Od prvog dana je zezao. 4 puta punjen gas. Izgleda da je na kraju ipak rešen problem. Za sada jako lepo hladi.
Brat ima Galanz. Baš ću da ga pitam da li i njega zeza menjanje moda samo od sebe.
Послато са GT-I8262 уз помоћ Тапатока
Brat ima Galanz. Baš ću da ga pitam da li i njega zeza menjanje moda samo od sebe.
Послато са GT-I8262 уз помоћ Тапатока
To je do poslednjeg srafa Toshiba model iz 97 samo sa novom nalepnicom.Saša napisao:Moja je iz jedne od prvih serija koje su se pojavile kod nas (mislim da je oznaka MSG-12HR),)
I odlicne su, ja ih imam 3 komada od 2006. i na jednoj je samo vrsena dopuna jer je popustio malo holenderski spoj pa delimicno iscureo freon.
Rade zimi perfektno u debelom minusu, kao i Toshiba uostalom.
Novije Midea su odlicne iz vise, citati skuplje serije, a one jeftine kategorije su kao i ostali prosek.
Sto se tice problema sa Galanzom koji menja nacin rada, treba proveriti da li ima aktivan senzor temp u samom daljincu, i ako ima iskljuciti tu funkciju. To obicno imaju skuplji modeli u paketu sa horizontalnim elektro pomeranjem krilaca (uz standardno vertikalno pomeranje koje imaju klime svih kategorija).
Ako ne, moze da se flesuje firmver u servisu. Obicno je 4kbita EEPROM u kome se nalazi program rada.