"Купцима који одједном плате дуговање, биће отписано 40 одсто дуговања."
Dakle, svi mi koji smo placali struju smo BUDALE !! Eto takvu poruku ova drzava salje svojim gradjanima.
Najekstrmniji primer takve politike je "legalizacija" objekata izgrađenih bez dozvole. U normalnim državama se niko ne bi usudio da pomisli na tako nešto.
Kad je legalizacija u pitanju desio se jedan interesantan momenat, potpuno atipičan za zemlju Srbiju. Zakonom o planiranju i izgradnji koji je regulisao i pitanje legalizacije bilo je predviđeno da je za legalizaciju potrebno jako malo papira i još manje para, što je očigledno bilo nagrada svima onim koji su gradili bez dozvole i razlog više da se pošten svet oseća ko budale.
Ustavni sud je te odredbe proglasio neustavnim jer remete načelo ravnoprevnosti. Sad je u proceduri nov zakon koji će za legalizaciju tražiti iste papire i takse kao da se gradi nova kuća sa dozvolom. Kako misle to da sprovedu u praksi nemam pojma, a verujem da ni oni ne znaju.
Populistički pristup je ovde moderan jako dugo. Setite se samo otkupa stanova. Ljudi su kupovali luksuzne ogromne stanove na najatraktivnijim lokacijama za šaku kikirikija. Njih je država častila, a sve ostale je teško oštetila. Moji su sve nekretnike kupili po redovnim cenama, a izdvajali su ne tako mali novac za stanogradnju. I sad su moji budale što nisu uzeli neki društveni stan kad je moglo.
Sećam se kad smo 87. prodavali mali stan i kupovali veći da smo dobijali ponude da menjamo tih 39m2 u vlasništvu za petosobni stan u Krunskoj u društvenoj svojini.
Jednom godisnje pomislim kako je ova tema besmislena, a to je kada dodjem u Grcku.
Mi smo Amerika za njih po svim pitanjima, od opste kulture, preko tehnoloskog napretka, pa sve do higijene.
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Ja sam u Grcku samo jednom isao kopnom i to pre 7-8 godina.
Po povratku u Srbiju, imao sam isti utisak...da nismo ni mi toliko losi.
A juce gledam SAT patrolu do Bugarske. Oni su tek raspad sistema a primili ih u EU