Da ja vama nešto kažem kao stariji. Kupio sam swatch pre 15 godina i još neće d'umre, i kako sad da gledam nešto drugo kad ovaj i dalje radi
Ne mora sat od 100-200e da se ostavlja unucima, što ne i Sector ako se čoveku sviđa, pa nek crkne za par godina.
Isto iskustvo sa Swatchom. Trajali su mi zaista drugo, ali kada crknu, to je to, popravke uglavnom nema. Sa druge strane, za cenu nekog od boljih, Swatcheva može se naći i bolji sat
Verujem da svaki pijacarski sat od 10-20e moze da radi tako godinama/decenijama, tako da to i nije neki kriterijum danas. Generalno se slazem sa konstatacijom da uzme Sector ako mu se jako svidja, merak nema cenu, ali sto da ne cuje jos koji predlog.
Obično ljudi koji gledaju Sectore i Fossile i sl ne znaju šta sve može da se kupi za te pare. Pritom Sector od 200e će za godinu dana da proda za 5000 dinara a Seiko od 200e će za pet godina da proda za 150.
Baš sam razmišljao kako je Konstantin Čajkin izveo ovaj Levitas sa prve slike. Pretpostavljam da su kazaljke zalepljene za stakleni disk koji se nekako rotira? Zna li neko?
Jean Eugene Robert-Houdin’s ‘Mystery Clock’ inspired the design of Levitas Black Mystery Watch. In the same way Konstantin Chaykin has cleverly hidden the mechanical movement. What make this timepiece so amazing is the seemingly floating hands. Two rotating sapphire crystal discs has created this illusion.
Ali sam zato drugom prilikom naleteo na ovaj prelepi JDM neo 70's Orient Panda hronograf. Mehanizam je kvarcni solarni. 42mm, 21mm narukvica koja se hvala bogu sužava.