Fiat 500L

Opšte diskusije o markama i modelima automobila
Odgovori
Korisnikov avatar
samo polako
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:15

Re: Fiat 500L

Post od samo polako »

Ako sam dobro obavešten radnici traže od države, ako Fiat ne pristane, da im doplate.
Drugi zahtev sindikalaca je da niko neće biti otpušten posle prekida štrajka.
Ne znam da li je ovo tačno. ako jeste nisu mi realni.
I nisu mi jasni naši ljudi, politika Fijata je da ne pregovaraju sa radnicima ako je obustavljena proizvodnja, našima ne pada na pamet da to ispoštuju i nastavljau prekid proizvodnje.

Plate su im stvarno male, bune se sa razlogom, ali mislim da nisu svesni vremena u kom živimo.
Nose parolu fabrike radnicima!!!
Prošlo vreme drugovi i proćiće mnogo dok se to vreme ne vrati ako se ikada vrati.
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
Korisnikov avatar
passenger
Reactions:
Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI

Post od passenger »

Još su i ranije planirali da dve nedelje jula ne rade zbog slabe potražnje, zato se i ne cimaju
''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

samo polako napisao: I nisu mi jasni naši ljudi, politika Fijata je da ne pregovaraju sa radnicima ako je obustavljena proizvodnja, našima ne pada na pamet da to ispoštuju i nastavljau prekid proizvodnje.
Zakon u Srbiji je jasan, može FCA da ima politiku kakvu hoće. Jedino ako i to nije izuzeto od pravnog sistema kao porezi.
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Post od starac vujadin »

To kako će se strane ponašati u štrajku nema direktne veze s našim zakonom, već s kolektivnim ugovorom. Naši zakoni ne regulišu da li se pregovara tokom štrajka ili se prekida štrajk, ili nešto treće...
Korisnikov avatar
kragujevac
Reactions:
Pridružio se: 16 Jul 2016, 08:46
Garaža: Jaguar XF 4.2 V8 (NA)

Post od kragujevac »

Heinz napisao:Podatak na koji sam naišao: od 13k vozila proizvedenih mesečno prodaju 6.7k (jan - jun 2017).
Što uopšte i ne čudi, taj auto je bio bezveze i kad je počeo da se pravi, a sad je bezveze+zastareo. I tih 6.7K se verovatno prodaje firmama koje u principu bole uvo koje aute voze, a otpisaće ih od poreza posle tri godine.

Po mojoj proceni je jedna od grešaka koja je napravljena u samom početku bila i to što se cela ta priča javnosti predstavljala kao "naš Fiat","srpski Fiat" i štajaznam još kako. Onda je u glavama naroda povučena crta jednakosti izmedju "naše Zastave" i "našeg Fiat-a" i tako onda počne spirala; Oni se bogate a mi radimo za siću, u Italiji radnik zaradjuje pet puta više i ostale priče. Pri tom retko ko od "bukača" zna kakvi su troškovi života u toj istoj Italiji.
Nije da baš hoću da branim trule kapitaliste, ali hebiga, to su pravila igre u takvom poretku, pa ko hoće može da igra po njihovim pravilima, a ko misli da ga neko izrabljuje može da proba da radi kod nekog "svog" lokalca pa da vidi da li će mu tu možda i biti bolje.
Poslednja izmena od kragujevac u 18 Jul 2017, 11:27, izmenjeno 1 put ukupno.
Za bolesnike postoji bolnica, za ludake ludnica. Samo za budale nema ništa, zato ih se toliko i nakotilo.
Ljuba Moljac
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:
Pridružio se: 06 Avg 2013, 18:43

Post od Velja »

Heinz napisao: Zakon u Srbiji je jasan, može FCA da ima politiku kakvu hoće. Jedino ako i to nije izuzeto od pravnog sistema kao porezi.
+1
samo polako napisao: Plate su im stvarno male, bune se sa razlogom, ali mislim da nisu svesni vremena u kom živimo.
A u kom to vremenu živimo?
Poslednja izmena od Velja u 18 Jul 2017, 11:44, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
samo polako
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:15

Post od samo polako »

Kragujevac ti je odgovorio!

Neka ovi iz Fijata odu u Juru, tamo je tek divota.
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
Korisnikov avatar
Ikac
Reactions:
Pridružio se: 19 Apr 2012, 22:29
Garaža: Fiat Bravo 198 (2011) 1.6 multijet

Post od Ikac »

I šta, ako su u nekoj drugoj firmi lošiju uslovi, to znači da nemaju prava da se bune i štrajkuju?
Korisnikov avatar
kragujevac
Reactions:

Post od kragujevac »

Imaju u svakom slučaju, samo im je džabe.
Samo će sami sebi da naprave problem.
Za bolesnike postoji bolnica, za ludake ludnica. Samo za budale nema ništa, zato ih se toliko i nakotilo.
Ljuba Moljac
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

starac vujadin napisao:To kako će se strane ponašati u štrajku nema direktne veze s našim zakonom, već s kolektivnim ugovorom. Naši zakoni ne regulišu da li se pregovara tokom štrajka ili se prekida štrajk, ili nešto treće...
Kolektivni ugovor može dati samo više prava radnicima, a ne manje nego što zakon predviđa.
Štrajk je prekid rada i pregovori su tokom tog prekida.
http://www.paragraf.rs/propisi/zakon_o_strajku.html
Korisnikov avatar
jaksa
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:15
Garaža: Jugo 45

Post od jaksa »

Jutros gledam premijerku na rts kako "moli" radnike da počnu pregovore. Ni reči o tome da poslodavac ne poštuje zakon o štrajku.
Banda.
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:

Post od Velja »

starac vujadin napisao:To kako će se strane ponašati u štrajku nema direktne veze s našim zakonom, već s kolektivnim ugovorom. Naši zakoni ne regulišu da li se pregovara tokom štrajka ili se prekida štrajk, ili nešto treće...
Koliko znam, svi ugovori u Srbiji moraju biti u skladu sa našim zakonima. Znači li to da je neko sročio i potpisao ugovore koji nisu u skladu sa zakonima Republike Srbije.
Ako ne regulišu, znači ni da ne brane obustavu rada tokom pregovora.

@kragujevac&samopolako
Godinama se stvara ambijent nemanja izbora, vrlo aktivno i u saradnji sa domaćim govnima. Nemojte likovati što nam se zemlja pretvara u treći svet. Siguran sam da imate dosta svojih koji su žrtve ovoga, a da vam ih je žao.
Korisnikov avatar
kragujevac
Reactions:

Post od kragujevac »

To nije likovanje, Bože sačuvaj. To je samo realno sagledavanje stvari.
Prošle godine su dve koleginice iz moje bolnice dale otkaz jednostavno iz razloga što im više nije odgovaralo da budu u toj firmi (iz ovog ili onog razloga). Jedna je bila 35 a druga 24 godine u našoj bolnici. Misliš da je neko iz uprave plakao i molio ih da ostanu? Ne, jednostavno su ostale do kraja otkaznog roka i "hvala vam i puno uspeha u daljem životu i radu.
Dva glavna postulata u firmama na zapadu:
1. Niko nije nezamenljiv
2. One koji putuju ne treba zaustavljati
Ljuba Moljac
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

Da li je realno da poredis zapad i nas?
Ovde je i dalje ona faza kapitalizma koju su na zapadu manje-vise uspesno prosli pre 100+ godina.

Naravno da treba da se bore za svoja prava. Najgore bi bilo da sada odustanu.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:

Post od Velja »

Na zapadu je tekla krv ulicama u ovoj fazi kapitalizma. Mi smo u još goroj situaciji, imamo formirane internacionalne megakompanije koje manipulišu čitavim državama preko korumpirane administracije.
Odgovori