Grčka

Iskustva sa putovanja, razne informacije
Odgovori
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:48
Garaža: Suzuki Vitara 1.6 16v AT

Re: Grčka

Post od McGruja »

I mene nervira, šta da radiš
Korisnikov avatar
jocas
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:09
Garaža: Mazda CX-5 2.0 AWD 2022.

Post od jocas »

Ja sam otišao u Kavalu pre nego što je krenula "frka", ideja je bila da se vidi nešto novo i malo promeni put, do sad a uvek išao preko Makedonije.
Drug je prošle godine išao na Tasos preko Bugarske i preporučio.
Kvalitet puta u Makedoniji, naročito u povratku, nije baš razlog da se ide sa te strane.
Ovde je najlošiji deo puta kroz Grčku, ima nešto radova kod nas na putu do prelaza Gradina, ali nema prekida, kažu da je gore na delu oko Vranja.
Put kroz Bugarsku je stvarno ok, deo auto puta od Sofije prema Banskom odličan. Posle je magistrala uglavnom dobra, jedino treba voditi računa o policiji, bilo oh je na pra mesta.
Pitanje je kako će biti u sezoni preko Bugarske kad Turci nagrnu na odmor iz Nemačke i Švajcarske, a na gradinu krenu svi koji idu u Grčku, Bugarsku i Tursku na more.

Što se tiče Makedonije, išao sam ranije često na Ohrid, i samo jednom preko Prilepa, mnogo brže i bolje je preko Tetova iako je albanski deo, nikad nikakvih problema.
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Deo oko Vranja je isti kao i prošle godine. Postoji nekoliko obilaznica , ali je asfalt dobar.
Može da se desi da deo novog auto puta i puste do sezene. Deo od V Hana do Vranja je urađen u ogromnoj meri. Bio sam pre mesec dana dole i tada je asfaltirano.

Mene put preko Bugarske smara jer je sporiji.
Korisnikov avatar
ivica122
Reactions:
Pridružio se: 26 Sep 2014, 21:30
Garaža: Honda Accord CL7

Post od ivica122 »

Markoni napisao:Ja idem 25.05., po svemu sudeci cu GTI-em. :kezo:
Bas da vidimo dal je brz ko metak :kezo:
Korisnikov avatar
ivke74
Reactions:
Pridružio se: 21 Dec 2013, 13:07
Garaža: Punto emotion tng abs & Audi A3 1.6TDI & Toyota Yaris cross

Post od ivke74 »

Ja krecem 10 juna i planiram kao svake godine da spavam u Vranjskoj banji to mi je pola puta do Haniotija i moj plan je kao i uvek kroz Makedoniju ali ako se mora kroz Bugarsku ne znam.Ako neko ide pre neka kaze iskustva kroz Bugarsku ili Makedoniju.
Korisnikov avatar
ivica122
Reactions:

Post od ivica122 »

Ako iz bilo kog razloga ne zelis da ides preko Makedonije, nema sta da mozgas, slobodno kroz Bugarsku, videces da nema razloga za izbegavanje ovog pravca. Jedino na nasoj granici moze da bude guzva kad krenu Turci, al nije ni to bas tako strasno. Uostalom, 10. juna nece biti vise od 10-15 minuta cekanja na granici, garantujem :). Nit je sezona, nit je vikend. Kupis vinjetu i na magistrali postuj ogranicenja (ili se zalepi iza nekog slepera, njih zabole dal je 60 ili 90 ogranicenje, ionako mora da plati patroli bar za dorucak sa svim prilozima, ni kriv ni duzan :kezo: ) i neces imati problema kroz Bugarsku.
Korisnikov avatar
ivke74
Reactions:

Post od ivke74 »

Kakav je put na SAT-u sam gledao dosta rupa uzak put nije mi se svidelo na prvo gledanje.
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:48
Garaža: Suzuki Vitara 1.6 16v AT

Post od McGruja »

Ne nasedajte na vesti, slobodno kroz Makedoniju
Korisnikov avatar
ivke74
Reactions:

Post od ivke74 »

Pa i ja sam pre za Makedoniju solidan put i za cas sam u Grckoj
Korisnikov avatar
aleksa
Reactions:
Pridružio se: 23 Apr 2012, 13:33

Post od aleksa »

ivica122 napisao: Jedino na nasoj granici moze da bude guzva kad krenu Turci, al nije ni to bas tako strasno. Uostalom, 10. juna nece biti vise od 10-15 minuta cekanja na granici, garantujem :). Nit je sezona, nit je vikend.
Ja sam zaglavio u cetvrtak, u povratku u Srbiju, 5 sati na Gradini u avgustu na plus 40! :)

U koloni sam spicio skoro 20 litara benzina! :ccc:
Korisnikov avatar
ivica122
Reactions:

Post od ivica122 »

Pa lepo si rekao, avgusta, to je sezona :), a 10. juna nece biti vise od par svercera :)

I kakve rupe na putu kroz Bugarsku, od kad je ta sat patrola? Bilo ih je do pre par godina, dok nisu popravili neke deonice. Sad i ako ima negde loseg asfalta, to je nesto malo. Kao sto rekoh, isao sam i ja jednom preko Makedonije, meni je taj put u losijem stanju. I autoput kroz Makedoniju je slabijeg kvaliteta nego bugarska magistrala, pa kod nas Grdelica nije bas za jurnjavu, a onda i redovna guzva na granici i u pred sezoni. Nema razloga da se ubedjujemo, ali od 2010. idem preko Bugarske svake godine i meni je taj put potpuno prihvatljiv i solidan. Vise je problem grcka magistrala tu negde oko Sereza, ostalo je u redu. Ali i Grci svake godine kad prodjem, poprave po neki deo tog puta, i do Sereza, i od Sereza prema Solunu.
Korisnikov avatar
ivke74
Reactions:

Post od ivke74 »

Ma super da je tako kroz Bugarsku dobro je da postoji dobra alternativa. Nikad nisam isao u Bugarsku pa ne znam tamo me nikad nista nije privlacilo ali kazem super ako je put odlican.Kad covek ide sa malom decom izbegava sezonu tako da sam zbog guzve i velike vrucine izabrao jun i kraj avgusta.
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Kroz Makedoniju je put generalno o.k, ima par loših deonica a naročito u povratku od grčko-makedonske granice pa sledećih 50-tak km (možda i manje). Tu se samo treba držati leve trake koja nije toliko oštećena i nema problema. Naravno, gledati u retrovizore i sklanjati se bržima i paziti istovremeno na policiju da vas ne kazne zbog leve trake. I nema problema... :)
Korisnikov avatar
Sh@rance
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:48
Garaža: Fiat Punto Classic 1.3 MultiJet & Cannondale Trail 7 er29

Post od Sh@rance »

Pripaziti samo na naoružane teroriste sa zoljama i nema problema :D
Rade
Reactions:
Pridružio se: 19 Apr 2012, 16:28
Garaža: škoda octavia 1.9 tdi