Grčka

Iskustva sa putovanja, razne informacije
Odgovori
Korisnikov avatar
ivica122
Reactions:
Pridružio se: 26 Sep 2014, 21:30
Garaža: Honda Accord CL7

Re: Grčka

Post od ivica122 »

Ja pratim teme o navigaciji na jednom drugom forumu, ima jedan lik koji ih bas opsezno testira i u proteklih nekoliko meseci se pokazalo sledece:

-nekada moja omiljena navigacija, Sygic, vise nije sto je bila. Poceli su svake nedelje da izbacuju apdejt ali se iste greske provlace kroz vise verzija. Problem zna da bude i samo rutiranje, pa nije lose ako korisite Sygic, da kad napravite rutu, lepo i detaljno je pregledate da vidite da li je sve u redu. Na primer, moze da se desi da umesto auto putem vodi preko nekih paralelnih magistrala. I to samo po neka deonica. Takodje, rerutiranje zna da napravi problem.

-Here- odlicna, jedna od najboljih. Odlicne rute, sve radi lepo i precizno. Nedostatak je to sto ne mozete napraviti rutu i zapamtiti je, takodje, nema ni medjutacaka na ruti. Ovo su glavni razlozi zasto je ja ne koristim. Takodje, malo je sam interfejs siromasan.

iGo- odlicna, a od novijih verzija ima i nekih opcija koje mi se bas svidjaju. Na primer, najavljuje parkinge ili znakove koji ce tek naici na putu, da vas pripremi unapred. To je ranije imao samo Sygic. Takodje, odlicna opcija je junction view, koja sluzi da vam na autoputu pokaze koje trake da koristite ako zelite da se iskljucite ili ukljucite na autoput. Ili da izvrsite neko prestrojavanje. Pojavi se slika tog dela puta sa jasno istaknutim strelicama koje trake da koristite da bi otisli gde treba.

-Garmin- imam ga u telefonu trenutno sa najnovijom mapom, radi odlicno, ali evo mrzi me da mu pakujem POI tacke, zato sto imam vec u telefonu dve navigacije koje ih imaju.

Navigon- dopala mi se kako izgleda, ali me je tako iznervirala prilikom jednog rerutiranja da sam je odmah obrisao. Bili neki radovi na putu, ja pratio znakove, izasao na doticnu ulicu opet (nekih 100m dalje) i trebalo je da skrenm desno da bih nastavio gde sam i posao, a Navigon je bio uporan da se vratim na tacku gde sam prestao da ga pratim (radovi na putu) umesto da da jednostavno od trenutne lokacije rerutira i samo nastavi da me vodi dalje. Veliki propust.

-Copilot- kao sto rekoh, sad sam ga instalirao, lepo je spakovan, ali u realnim uslovima cu ga testirati naredni vikend pa cu da napisem kako se pokazao. Vidim da je dosta hvaljen i nagradjivan u poslednjih par godina, nadam se da ce se tako i kod mene pokazati. Ono sto je zanimljivo, ovo je jedina navigacija koja mi je odmah napravila rutu do hotela na Krfu gde idemo, tacno onako kako meni odgovara, bez potrebe da bilo sta menjam.
ikac2000
Reactions:
Pridružio se: 08 Jul 2012, 22:50

Post od ikac2000 »

A za Here, mogu li u offline modu da se traze POI koje nisu snimljene u neku kolekciju, tj ima li kompletan POI offline?
nixa
Reactions:
Pridružio se: 10 Jan 2012, 21:52

Post od nixa »

Meni je Here pre par dana updateovan i ucrtan je pupinov most.

@nidza Sygic je bio oko 25e na nekoj akciji...
Ogi
Banned
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017

Post od Ogi »

Sutra u SAT-u preko Bugarske do Grcke.
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Alvirko ima osećaja za trenutak, to mu se mora priznati. :)
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

Osećaj do mog. Pustiće emisiju od prošle godine i ćao. :kezo:
Širim haos!
Ogi
Banned
Reactions:

Post od Ogi »

To stvarno ne bi bilo u redu !
Korisnikov avatar
ivica122
Reactions:
Pridružio se: 26 Sep 2014, 21:30
Garaža: Honda Accord CL7

Post od ivica122 »

ikac2000 napisao:A za Here, mogu li u offline modu da se traze POI koje nisu snimljene u neku kolekciju, tj ima li kompletan POI offline?
Nema toga u Here, niti ima opcije ni zvanicne ni "nezvanicne" da se ubace prekrsajne kamere. Ova navigacija, iako nije vise Beta, ipak se jos uvek doradjuje, procitao sam da ce polako dodavati funkcije koje fale, a imaju ih sve normalne navigacije, al nigde ne pise kad ce to da bude.
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Neće, zna taj zanat, bez brige. Napraviće garant novu emisiju.
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

Ma samo mune nov snimak sa pumpe i nadsinhronizuje staru vožnju. :kezo:

Sent using Tapatalk
Širim haos!
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:
Pridružio se: 06 Avg 2013, 18:43

Post od Velja »

Mora da pokaže nove naočare za sunce.
Korisnikov avatar
Kornjaca Rade
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2014, 08:57
Garaža: Lancia Delta 1.8 Di T-Jet

Post od Kornjaca Rade »

:kezo:
Korisnikov avatar
ivke74
Reactions:
Pridružio se: 21 Dec 2013, 13:07
Garaža: Punto emotion tng abs & Audi A3 1.6TDI & Toyota Yaris cross

Post od ivke74 »

Ma ako ovako ostane ja idem preko Makedonije ako ne bude novih gluposti i ekcesa.Malo nacepim gas i za manje od dva sata proletim susednu drzavu.
Ogi
Banned
Reactions:

Post od Ogi »

Koliko ima od skretanja sa AP do Dojrana i posle do ukljucenja na put kojim se ide sa Evzonija i gde se ukljucuje? Kakav je asfalt ?
dpkg
Reactions:
Pridružio se: 07 Feb 2012, 00:19

Post od dpkg »

SAT patrola od danas
http://www.youtube.com/watch?v=69uwl-IFCf0

I malo pojasnjenja sa drugog mesta
http://www.youtube.com/watch?v=5uMLnJcvVvU
Odgovori