Naši snimci saobraćajnih situacija

Primena propisa, crna hronika
Odgovori
Korisnikov avatar
indigo72
Reactions:
Pridružio se: 14 Avg 2022, 17:46

Re: Naši snimci saobraćajnih situacija

Post od indigo72 »

Dok sam živeo u inostranstvu, sećam se čestih bilborda po gradu "Merge like a zip" i rajsferšlus na slici. Kada bi postojala navika da sa malo više obzira, ustupamo da vozila naizmenično ulaze i saobraćaj bi se tečnije odvijao. Ovako, inaćenje, natezanje...e baš neću ovog da pustim i onda se pravi još veća gužva.

Sent from my moto g75 5G using Tapatalk

Korisnikov avatar
Momčilo
Reactions:
Pridružio se: 21 Mar 2020, 22:44

Post od Momčilo »

Sve se slažem, uglavnom imam razumevanja i puštam ljude da se uključe. Često su to primeri penjanja na Dugu iz Petrovaradina ujutru kada se svakako krećemo 10km/h i slično. Ali me tako nekad iznerviraju majmuni kada obiđu negde kolonu na mulu i onda krenu da se guraju da se ubace, jer su oni pametniji od nas. Ne mogu baš to da dozvolim.
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

indigo72 napisao: 05 Okt 2025, 14:14 Dok sam živeo u inostranstvu, sećam se čestih bilborda po gradu "Merge like a zip" i rajsferšlus na slici. Kada bi postojala navika da sa malo više obzira, ustupamo da vozila naizmenično ulaze i saobraćaj bi se tečnije odvijao. Ovako, inaćenje, natezanje...e baš neću ovog da pustim i onda se pravi još veća gužva.

Sent from my moto g75 5G using Tapatalk
Upravo to, kod nas nema edukacije, kampanja itd...
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Nije problem (jeste, ali ne ono šta sam mislio) uključivanje, već konstantno prestrojavanje ljudi, jer uvek misle da je druga traka brža.

Kada je gužva, on se prestroji, onaj iza malo pipne kočnicu, svi koče, kolona iz ima x vozila, pa dok ubrzaju, sledeći se prestrojava i tako...

Послато са SM-G980F помоћу Тапатока

Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Momčilo napisao: 05 Okt 2025, 14:32 Sve se slažem, uglavnom imam razumevanja i puštam ljude da se uključe. Često su to primeri penjanja na Dugu iz Petrovaradina ujutru kada se svakako krećemo 10km/h i slično. Ali me tako nekad iznerviraju majmuni kada obiđu negde kolonu na mulu i onda krenu da se guraju da se ubace, jer su oni pametniji od nas. Ne mogu baš to da dozvolim.
To isto rade u CH recimo, verovatno emigracija, ide krajem levom trakom, da se ukljuci sto kasnije i bude sto pametniji.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
schonenk
Reactions:
Pridružio se: 17 Jan 2014, 15:56
Garaža: honda civic ep3, honda civic ek3

Post od schonenk »

N_L napisao: 05 Okt 2025, 12:56 Ja se na gazelu penjem iz vladimira popovica i tu nerijetko iz sve 3 trake pokusavaju da se uguraju na rampu i od jedne trake ka gore prave 2, sto mi je malo problem kad sam na motoru al opet se provucem nekako.
Na koju rampu mislis, postoje dve? Ako je iz smera jurija gagarina ta ima 2 trake
N_L
Reactions:
Pridružio se: 16 Mar 2016, 06:59

Post od N_L »

schonenk napisao:
N_L napisao: 05 Okt 2025, 12:56 Ja se na gazelu penjem iz vladimira popovica i tu nerijetko iz sve 3 trake pokusavaju da se uguraju na rampu i od jedne trake ka gore prave 2, sto mi je malo problem kad sam na motoru al opet se provucem nekako.
Na koju rampu mislis, postoje dve? Ako je iz smera jurija gagarina ta ima 2 trake
Od Sava centra i crown plaze.
Znam ta da ima 2 al ne znam zašto kad se gore u jednu sve uliva a kao što pomenusmo kulture za normalno funkcionisanje 0.

Sent from my PTP-N49 using Tapatalk

Korisnikov avatar
TheWickerMan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
Garaža: AR Stelvio Estrema

Post od TheWickerMan »

indigo72 napisao: 05 Okt 2025, 14:14 Dok sam živeo u inostranstvu, sećam se čestih bilborda po gradu "Merge like a zip" i rajsferšlus na slici.
Ono što mi zovemo rajsferšlus je na nemačkom baš to, merge like a zip, Reißverschluss.
Korisnikov avatar
schonenk
Reactions:
Pridružio se: 17 Jan 2014, 15:56
Garaža: honda civic ep3, honda civic ek3

Post od schonenk »

@N_L Pa da smo normalni imalo bi smisla. Meni je apsurd sto tu vecina vozi sredinom, a na toj koju ti koristis uredno idu dve.
Odgovori