Naši snimci saobraćajnih situacija
Re: Naši snimci saobraćajnih situacija
Dok sam živeo u inostranstvu, sećam se čestih bilborda po gradu "Merge like a zip" i rajsferšlus na slici. Kada bi postojala navika da sa malo više obzira, ustupamo da vozila naizmenično ulaze i saobraćaj bi se tečnije odvijao. Ovako, inaćenje, natezanje...e baš neću ovog da pustim i onda se pravi još veća gužva.
Sent from my moto g75 5G using Tapatalk
Sve se slažem, uglavnom imam razumevanja i puštam ljude da se uključe. Često su to primeri penjanja na Dugu iz Petrovaradina ujutru kada se svakako krećemo 10km/h i slično. Ali me tako nekad iznerviraju majmuni kada obiđu negde kolonu na mulu i onda krenu da se guraju da se ubace, jer su oni pametniji od nas. Ne mogu baš to da dozvolim.
- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Upravo to, kod nas nema edukacije, kampanja itd...indigo72 napisao: 05 Okt 2025, 14:14 Dok sam živeo u inostranstvu, sećam se čestih bilborda po gradu "Merge like a zip" i rajsferšlus na slici. Kada bi postojala navika da sa malo više obzira, ustupamo da vozila naizmenično ulaze i saobraćaj bi se tečnije odvijao. Ovako, inaćenje, natezanje...e baš neću ovog da pustim i onda se pravi još veća gužva.
- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
Nije problem (jeste, ali ne ono šta sam mislio) uključivanje, već konstantno prestrojavanje ljudi, jer uvek misle da je druga traka brža.
Kada je gužva, on se prestroji, onaj iza malo pipne kočnicu, svi koče, kolona iz ima x vozila, pa dok ubrzaju, sledeći se prestrojava i tako...
Послато са SM-G980F помоћу Тапатока
Kada je gužva, on se prestroji, onaj iza malo pipne kočnicu, svi koče, kolona iz ima x vozila, pa dok ubrzaju, sledeći se prestrojava i tako...
Послато са SM-G980F помоћу Тапатока
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
To isto rade u CH recimo, verovatno emigracija, ide krajem levom trakom, da se ukljuci sto kasnije i bude sto pametniji.Momčilo napisao: 05 Okt 2025, 14:32 Sve se slažem, uglavnom imam razumevanja i puštam ljude da se uključe. Često su to primeri penjanja na Dugu iz Petrovaradina ujutru kada se svakako krećemo 10km/h i slično. Ali me tako nekad iznerviraju majmuni kada obiđu negde kolonu na mulu i onda krenu da se guraju da se ubace, jer su oni pametniji od nas. Ne mogu baš to da dozvolim.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
- schonenk
- Pridružio se: 17 Jan 2014, 15:56
- Garaža: honda civic ep3, honda civic ek3
Na koju rampu mislis, postoje dve? Ako je iz smera jurija gagarina ta ima 2 trakeN_L napisao: 05 Okt 2025, 12:56 Ja se na gazelu penjem iz vladimira popovica i tu nerijetko iz sve 3 trake pokusavaju da se uguraju na rampu i od jedne trake ka gore prave 2, sto mi je malo problem kad sam na motoru al opet se provucem nekako.
Od Sava centra i crown plaze.schonenk napisao:Na koju rampu mislis, postoje dve? Ako je iz smera jurija gagarina ta ima 2 trakeN_L napisao: 05 Okt 2025, 12:56 Ja se na gazelu penjem iz vladimira popovica i tu nerijetko iz sve 3 trake pokusavaju da se uguraju na rampu i od jedne trake ka gore prave 2, sto mi je malo problem kad sam na motoru al opet se provucem nekako.
Znam ta da ima 2 al ne znam zašto kad se gore u jednu sve uliva a kao što pomenusmo kulture za normalno funkcionisanje 0.
Sent from my PTP-N49 using Tapatalk
- TheWickerMan
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
- Garaža: AR Stelvio Estrema
Ono što mi zovemo rajsferšlus je na nemačkom baš to, merge like a zip, Reißverschluss.indigo72 napisao: 05 Okt 2025, 14:14 Dok sam živeo u inostranstvu, sećam se čestih bilborda po gradu "Merge like a zip" i rajsferšlus na slici.
- schonenk
- Pridružio se: 17 Jan 2014, 15:56
- Garaža: honda civic ep3, honda civic ek3
@N_L Pa da smo normalni imalo bi smisla. Meni je apsurd sto tu vecina vozi sredinom, a na toj koju ti koristis uredno idu dve.