Mobilne telekomunikacije
- Kornjaca Rade
- Pridružio se: 15 Feb 2014, 08:57
- Garaža: Lancia Delta 1.8 Di T-Jet
Re: Mobilne telekomunikacije
I ja sam je isto uzeo, kao da je tacno po mojoj meri pravljena. Mesecno potrosim oko 250min, sms uglavnom nijedan i dosta interneta.
Na koju foru može da se dobije 7GB ,al da ne pišem zahteve za prelazak u druge mreže?Kornjaca Rade napisao:Ja imao onaj ispod omorika 1 (miks M ranije) i kad mi je istekao ugovor pre neki dan podnesem zahtev za prelazak u vip, posle dva dana zovu iz mts-a i nude omorika 1 ali sa 7gb interneta i 3 meseca gratis
Jel' može na službu za korisnike neki email tipa: "Lepa reč i gvozdena vrata otvara" .
Mi sve tarife prebacili na Omoriku 1 , i stvarno nema zamerke. 4GB je sasvim dovoljno.
Ali na jednom broju mi uskoro ističe ugovor pa ćemo i njega da bacimo na Omoriku 1 ali ako već može da se iskamči dodatno 3GB, nije na odmet.
- Vladapetr
- Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
- Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT
Jbt ja sam najgori, mesečno barem 15-20Gb interneta. Koliko vidim, kod drugih operatrea ću ili to morati da krajcujem ili da zavučem ruku u džep.
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
Treba imati u vidu i da se kod Omorika nepotrošeni gigabajti prenose u sledeći mesec, što može da pomogne ako ti na svakih par meseci zatreba malo više. Možda je i kod drugih tako, ne znam.
- Kornjaca Rade
- Pridružio se: 15 Feb 2014, 08:57
- Garaža: Lancia Delta 1.8 Di T-Jet
Ne znam stvarno, meni i nije bila namera da im iskamcim jos, sami ponudili. A i nije da im ostavljam neke velike pare mesecno pa da se trude oko mene, samo tih 850din, ni fiksni, ni tv, ni internet kod njih. Kontaktiraj ih, mozda ponude sami.member napisao:Na koju foru može da se dobije 7GB ,al da ne pišem zahteve za prelazak u druge mreže?Kornjaca Rade napisao:Ja imao onaj ispod omorika 1 (miks M ranije) i kad mi je istekao ugovor pre neki dan podnesem zahtev za prelazak u vip, posle dva dana zovu iz mts-a i nude omorika 1 ali sa 7gb interneta i 3 meseca gratis
Jel' može na službu za korisnike neki email tipa: "Lepa reč i gvozdena vrata otvara" .
Mi sve tarife prebacili na Omoriku 1 , i stvarno nema zamerke. 4GB je sasvim dovoljno.
Ali na jednom broju mi uskoro ističe ugovor pa ćemo i njega da bacimo na Omoriku 1 ali ako već može da se iskamči dodatno 3GB, nije na odmet.
Geza napisao:Potop: Eplu zbrisano 300 mlrd $
https://www.b92.net/biz/vesti/svet.php? ... id=1474840
Akcije na evropskim berzama su danas u padu, a identična situacija je i na Vol stritu, gde su se deonice tehnoloških kompanija sunovratile.
Akcije su pale nakon što je predsednik SAD Donald Tramp nagovestio mogućnost uvođenja dodatnih tarifa na uvoz iz Kine.
Nemački indeks DAKS je u popodnevnim časovima pao za 0,2 odsto, britanski FTSE 100 za 0,4 odsto, a nemački DAKS 40 za 0,3 odsto, prenosi agencija AP.
U SAD širi indeks S&P je pao za šest poena ili 0,2 odsto na 2.667 poena, industrijski Dau DŽons za 127 poena ili 0,5 odsto na 24.512 poena, a tehnološki Nasdak za 13 poena ili 0,2 odsto na 7.069 poena.
Akcije Epla su, posle najnovijih Trampovih izjava o mogućem uvođenju tarifa na uvoz Eplovih ajfona iz Kine, pale za 1,2 odsto na 172,55 dolara, a proizvođača čipova Intela i Mikročip tehnolodžija za 1,4 odsto, odnosno 2,4 procenta.
Akcije Epla su od početka oktobra pale za 26 odsto, što je umanjilo tržišnu vrednost te kompanije za skoro 300 milijardi dolara, navodi agencija AP.
Vis sta ti je zivot, danas vredis 1000 milijardi, sutra propadnes na 850.
Sjajna prilika da se dokupi jos akcija Apple-a na popustu.
Zvuci kao popusti za crni petak u Holandiji. Prvo dignu cene za 30% pa ih spuste kao za 25%, udruzenje kupaca kaze da svega 1 od 10 popusta je stvarni popust
https://www.bndestem.nl/tech/consumente ... ~a62b440a/

Lepovi svuda. Ne samo u Srbiji. Kad gledam akcije prvo pogledam kakve au cena na drugim mestima. Ali ovde mogu da se uhvate fine sezonske akcije garderobe pa i tehnike.
Evo kolega sa foruma platio P20 pro ispod 450€ u prodavnici. Inace je bar 100€ skuplji u najjeftinijoj radnji po redovnoj ceni
Evo kolega sa foruma platio P20 pro ispod 450€ u prodavnici. Inace je bar 100€ skuplji u najjeftinijoj radnji po redovnoj ceni
Dobar prikaz koliko softver moze razlike da napravi. Redmi note 5 sa Gcam i standardnom aplikacijom za kameru:
http://en.miui.com/thread-4605748-1-1.html
Послато са Redmi Note 4 уз помоћ Тапатока
http://en.miui.com/thread-4605748-1-1.html
Послато са Redmi Note 4 уз помоћ Тапатока
- kragujevac
- Pridružio se: 16 Jul 2016, 08:46
- Garaža: Jaguar XF 4.2 V8 (NA)
Tako su sa "popustom" prodavali Huawei P20 Lite. Pre dve-tri nedelje bio u Media Marktu 239€, manje-vise bez reklame, a onda su ga za BlackWeekend prodavali za vratolomno niskih 237€. 

Za bolesnike postoji bolnica, za ludake ludnica. Samo za budale nema ništa, zato ih se toliko i nakotilo.
Ljuba Moljac
Ljuba Moljac
- passenger
- Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
- Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI
Na par sajtova je bilo jasno naznačeno koji artikli će biti na sniženju, a ostali po 5-10%. Za Mate 20 pro je naglašeno na par sajtova da neće biti popusta.
Recimo Digitec je naglasio za P20 Pro, PS 4 itd. PS4 je bio 264 eura
Recimo Digitec je naglasio za P20 Pro, PS 4 itd. PS4 je bio 264 eura
''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
- Vladapetr
Pusti pljuvku po kartelu prodavaca, kako si zadovoljan sa P20 Pro? Jesi li probao kameru, kako radi?
Ovaj drugar dobio M20Pro, nova serija sa ispravnim ekranom. Nego za sad samo crni ima, opet moram da čekam. Roknuću se...
Ovaj drugar dobio M20Pro, nova serija sa ispravnim ekranom. Nego za sad samo crni ima, opet moram da čekam. Roknuću se...
- passenger
- Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
- Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI
Ne znam koliko je merodavno išta reći skokom sa Honor 8 na P20 pro, a ostati objektivan 
Oduševljen sam telefonom. Baterija je ludilo. Ceo dan mi svira radio ili youtube sa upaljenim ekranom i na pauzama surfujem i posle posla ga koristim i nije još za punjač.
Kameru nisam imao prilike da probam, s obzirom da idem na posao kad je mrak, vratim se takodje po mraku. Evo jedne fotke

Slikano u automodu. Portrait mod je odličan. Skener lica radi super i brzo, čak i sa cleanroom maskom na licu (valjda skenira deo oko očiju, deo nosa, oblik obrva). Kolega probao da otključa moj telefon skenom lica, ali nije uspeo. Ja sam uspeo njegov iPhone X da otključam
U potpunom mraku dovoljno je da se pritisne taster sa strane da osvetli lice i skener očita lice uspešno. Mislim na prigušeno osvetljenje ekrana.
Night mode (mada nije bilo mraččno u restoranu)

Selfie kamera je odlicna.
B&W fotke su stvarno super. Ne smem da kačim ove koje imam, jer sam slikao delove mašina na poslu. Čekam lepše vreme ili bolje reći slobodno vreme, pa da fotkam.
Uzgred, i ovaj kolega je isto oduševljen telefonom, a fura iPhone godinama. Malo mi smešno izgleda IP X pored P20 pro, posebno u twilight.
Dvoumio sam se izmedju plave i twilight, ali nisam se ni sekund pokajao.
U kutiji imaš adapter za phone jack (micro usb na 3.5), silikonsku providnu masku da se diviš bojama i imaš već nalepljenu foliju na ekran. Dakle, dodatnih troškova nemaš. Ekran se grebe kao na iPhone X, na istoj tvrdoći materijala, s tim što na IP jedu govna da je safir, a ima ljudi koji nasednu na to.
Skener otiska prsta takodje dobro radi. Svidja mi se pozicija (skroz na dnu telefona), iako sam bio skepčitan jer je velik telefon, a treba palcem dotaći donji deo telefona.
Što se tiče ekrana, naravno da je vidno bolji od Honor 8. Vidno je lošiji od Mate 20 Pro. Gledao sam dosta reviews od ljudi koji imaju preko milion pratilaca i većina pominje taj ekran da ima lošiju rezoluciju, ali da u praksi nema velike razlike u odnosu na S9+, IPX. Postoji razlika, ali ništa preterano da bi nekog odgovorio od telefona.
Za 440 eura nema boljeg telefona. Ima sve što tražim od jednog mobilnog: veći ekran, odlična kamera, dobra baterija.
Idući telefon Mate20 pro, kad sidje na ovu cenu
@Risto
Evo par utisaka

Oduševljen sam telefonom. Baterija je ludilo. Ceo dan mi svira radio ili youtube sa upaljenim ekranom i na pauzama surfujem i posle posla ga koristim i nije još za punjač.
Kameru nisam imao prilike da probam, s obzirom da idem na posao kad je mrak, vratim se takodje po mraku. Evo jedne fotke

Slikano u automodu. Portrait mod je odličan. Skener lica radi super i brzo, čak i sa cleanroom maskom na licu (valjda skenira deo oko očiju, deo nosa, oblik obrva). Kolega probao da otključa moj telefon skenom lica, ali nije uspeo. Ja sam uspeo njegov iPhone X da otključam

U potpunom mraku dovoljno je da se pritisne taster sa strane da osvetli lice i skener očita lice uspešno. Mislim na prigušeno osvetljenje ekrana.
Night mode (mada nije bilo mraččno u restoranu)

Selfie kamera je odlicna.
Uzgred, i ovaj kolega je isto oduševljen telefonom, a fura iPhone godinama. Malo mi smešno izgleda IP X pored P20 pro, posebno u twilight.
Dvoumio sam se izmedju plave i twilight, ali nisam se ni sekund pokajao.
U kutiji imaš adapter za phone jack (micro usb na 3.5), silikonsku providnu masku da se diviš bojama i imaš već nalepljenu foliju na ekran. Dakle, dodatnih troškova nemaš. Ekran se grebe kao na iPhone X, na istoj tvrdoći materijala, s tim što na IP jedu govna da je safir, a ima ljudi koji nasednu na to.
Skener otiska prsta takodje dobro radi. Svidja mi se pozicija (skroz na dnu telefona), iako sam bio skepčitan jer je velik telefon, a treba palcem dotaći donji deo telefona.
Što se tiče ekrana, naravno da je vidno bolji od Honor 8. Vidno je lošiji od Mate 20 Pro. Gledao sam dosta reviews od ljudi koji imaju preko milion pratilaca i većina pominje taj ekran da ima lošiju rezoluciju, ali da u praksi nema velike razlike u odnosu na S9+, IPX. Postoji razlika, ali ništa preterano da bi nekog odgovorio od telefona.
Za 440 eura nema boljeg telefona. Ima sve što tražim od jednog mobilnog: veći ekran, odlična kamera, dobra baterija.
Idući telefon Mate20 pro, kad sidje na ovu cenu

@Risto
Evo par utisaka
''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
- Vladapetr
Drago mi je što si zadovoljan, nisam ni sumnjao da će biti drugačije. Već vidim da nas očekuju ozbiljno dobre slike sa pešačkih tura
Zaista je opak telefon, sad si me bacio u razmišljanje. Letos sam ga dugo merkao, na kraju mi se više nije čekalo pa uzeh ovaj S9+. Ne bih da opet napravim istu grešku, ali za M20Pro treba da dam 820e. Možda bi P20Pro i za mene bio pametniji izbor.

Zaista je opak telefon, sad si me bacio u razmišljanje. Letos sam ga dugo merkao, na kraju mi se više nije čekalo pa uzeh ovaj S9+. Ne bih da opet napravim istu grešku, ali za M20Pro treba da dam 820e. Možda bi P20Pro i za mene bio pametniji izbor.
passenger napisao:Kolega probao da otključa moj telefon skenom lica, ali nije uspeo. Ja sam uspeo njegov iPhone X da otključam![]()
Ja sam 100% siguran sa ne govoris istinu.