Šta vas ometa na putu i van njega ?

Primena propisa, crna hronika
Odgovori
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Re: Šta vas ometa na putu i van njega ?

Post od Grujic »

Pa to nije validno jer 2013. još nije gotova, al ne bi trebalo da bude značajnijih izmena, iako možda ceo poslednji kvartal nije obračunat.
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:
Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI

Post od H4wkeye »

8.5 je u Srbiji. Broj saobracajnih nezgoda je ~35.000 godisnje. Situacija nije odlicna, ali je daleko bolja nego pre, kada je bilo 12 na 100.000 i ~65.000 saobracajnih nezgoda godisnje. Sto se tice 2013. za prvih deset meseci (1.1 - 1.11) poginulo je oko 75 osoba manje nego prosle godine ili oko 15%, sto znaci da je ta brojka na 100.000 jos manja.
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

To je i super podatak,s obzirom koliko losija kola i koliko manje para za ulaganje u iste imamo kao narod,od recimo Svedske...
Moze se i reci da smo bolji vozaci :D
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Stavi svedjane na nase puteve pa da vidimo da li bi bilo tako malo poginulih.
Korisnikov avatar
GJSenna
Reactions:
Pridružio se: 18 Nov 2013, 19:20
Garaža: Volvo S60 II, Audi A3 1.8T, bicikl...

Post od GJSenna »

Bilo bi.
Svedjani su mnogo mirniji vozaci iako imaju dobre puteve. Za toliko godina do sada nikad nisam video da neko pretice na punoj liniji sa punim kolima dece.

Letos, puni kafici, a mi sedimo i frajer sa motorom krece sa semafora, pun gas 200 do drugog semafora. Policija sedi tu i gleda! Tatin sin, ne sme da ga zaustavi.
To nije los put ili lose vozilo, to je neuracunljiva osoba! Debil!
Slika
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

I ja bi bio miran da vozim po normalnim putevima :) Vrlo brzo bi se oni navikli na nas sistem.
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:

Post od H4wkeye »

GJSenna napisao:Bilo bi.
Svedjani su mnogo mirniji vozaci iako imaju dobre puteve. Za toliko godina do sada nikad nisam video da neko pretice na punoj liniji sa punim kolima dece.

Letos, puni kafici, a mi sedimo i frajer sa motorom krece sa semafora, pun gas 200 do drugog semafora. Policija sedi tu i gleda! Tatin sin, ne sme da ga zaustavi.
To nije los put ili lose vozilo, to je neuracunljiva osoba! Debil!
Svedjani verovatno jesu smireniji vozaci, ali sa razlogom. Ipak je ekonomska situacija u zemlji mnogo bolja, imaju vise novca, bolje puteve i automobile. Sve to utice. U Evropi definitvno zemlja za primer po meni bi trebala da bude Velika Britanija. ~60 miliona stanovnika, ~30 miliona motornih vozila, a svega 2.7 poginulih na 100.000 stanovnika. Ne znam sta rade, ali ocigledno da to funkcionise. I kao sto Xeroj rece, mislim da je za nase uslove ovo sasvim dobro, ali naravno treba biti jos mnogo bolje, sto se nadam da ce u narednom periodu i biti.
maniaxxx
Reactions:
Pridružio se: 14 Nov 2012, 20:34

Post od maniaxxx »

H4wkeye napisao:Snimak je iz Hrvatske. Gledam i ne verujem da neko ko ovako vozi ima dozvolu, i jos kaze da je to za nju normlana voznja. :glavomuzid: :glavomuzid:

http://www.youtube.com/watch?v=gAHaaAq1QQc

Kad bi znala koliko košta ogledalo za focus ane bi tako vozila :mrgreen:
Korisnikov avatar
TheWickerMan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT

Post od TheWickerMan »

H4wkeye napisao: U Evropi definitvno zemlja za primer po meni bi trebala da bude Velika Britanija. ~60 miliona stanovnika, ~30 miliona motornih vozila, a svega 2.7 poginulih na 100.000 stanovnika. Ne znam sta rade, ali ocigledno da to funkcionise.
Jake kazne, kamere na svim mogućim mestima plus medijska kampanja.pkis.mnogo manje korupcije. Nemamo mi takav mentalitet kao oni ali može da se učini još nešto.

Sent from my LG-P880 using Tapatalk 2
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:

Post od H4wkeye »

Pored mentaliteta, koji treba da se menja, glavnim problem kod nas je visoka korupcija. Jer onda utice na sve ostalo. Tako na primer, policiji treba da ide veoma veliki deo od naplacenih kazni, a zatim se taj novac odvaja na poseban racun i koristi se za unapredjavanje bezbenosti saobracaja, opremanja policije, postavljanja kamera, sanaciju crnih tacaka itd. Medjutim, od 2010. do 2012 cinimi se, taj novac je ko zna gde otisao, samo jedan manji deo je ulozen u ono sto treba. Kada bi se takve stvari svele na minimum i kada bi novac isao u prave svrhe mnogo bi bolje bilo.
Stjepa
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:36
Kontakt:

Post od Stjepa »

H4wkeye napisao:Tako na primer, policiji treba da ide veoma veliki deo od naplacenih kazni
Dobro bre drote znamo da onanišeš kad vidiš uniformu, al daj malo izađi iz vlažnih snova ponekad!
Pa tek bi se onda popalili da zaustavljaju i rebače sve redom i što više.
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

:kezo:
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Post od sebekkg »

u engleskoj nije mentalitet bolji, oni su gora stoka nego ovi nasi! njih je strog zakon doterao u red. svedjani su vec smireniji i njima zakon i ne smeta jer su od davnina tako vaspitavani.

u engleskoj postoji puno kamera za snimanje sabracaja bilo na autoputu ili regionalnom putu ali se sve te kamere postave u listi koja izlazi u oko decembra za sledecu godinu. Ti uvek znas gde moras da usporis i gde je suzenje puta, i problematicna deonica. Posle toga svi oni voze 150-170, iako je kod engleza, na autoputu ogranicenje 110 km/h.
Slika
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Engleska mi je iskreno fenomen... Ako se ode na njihove sajtove i forume, vidi se da su oni itekako divljaci, al imam utisak da je i to nekako iskanalisano kako treba. Ono što je koliko sam video po forumima dosta jako taj tehnički, koji ima težinu i kada se kupuje polovnjak.
A imaju i brutalan sistem osiguranja za mlade vozače.

A to za prihode policiji ne daj Bože :)
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:

Post od H4wkeye »

Stjepa napisao:
H4wkeye napisao:Tako na primer, policiji treba da ide veoma veliki deo od naplacenih kazni
Dobro bre drote znamo da onanišeš kad vidiš uniformu, al daj malo izađi iz vlažnih snova ponekad!
Pa tek bi se onda popalili da zaustavljaju i rebače sve redom i što više.
To nije moja zelja, to ZOBS propisuje da vecina para od naplacenih kazni ide policiji, na poseban racun, i to se posle namenski koristi. :zbunjen:
Odgovori