Zdravlje

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
snork
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:50

Re: Zdravlje

Post od snork »

Protiv hepatitisa i rubeole nije niko od starijih vakcinisan, ali protiv MM (zauške i morbili) itekako jeste. Rubeola boginje nisu toliko strašne, ali varičele (ovčije) su gore (preležao sam kao dete i jedne i druge, bila je epidemija u vrtiću. :) ). Tako da je od MMR još korisnija MMRV vakcina. Još stariji (npr. ko sada ima 40+ godina) su vakcinisani i protiv variole (velikih boginja), ali je to ukinuto kada je bolest iskorenjena.
Ђенерал Јанковић
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Mr.Rotor napisao:Heinz pročitaj prvo tvoj tekst pa pročitaj ovo što je okačio Gruja. :)

Inače niko od nas nije vakcinisan protiv Hepatitisa i niko nije primao MMR (to se daje možda poslednjih 10-15 godina). Fali nam nešto? Neko umro od zauški?
U doba pre vakcinacije, cini mk se 71' ili 72' na infektivnoj klinici od morbila je umiralo jedno do dva deteta nedeljno

Sent from my HTC One using Tapatalk
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

@Mr.Rotor za tebe je zadatak da pročitaš

Ja imam 40+ i preležao sam sve živo kao mali (zauške, morbile, varičele, mislim i rubeole - valjda bila loša vakcina) i naravno da ne želim da od istog boluju i deca. Bolje da je dete zdravo nego bolesno.
Da smo znali na vreme klincu bi dali i vakcinu protiv varičela i pneumokoka. Bio je već u jaslama, i toliko mu je posle boginja pao imunitet da je više bio bolestan nego zdrav, plus problemi sa upalama uha koje se leče antibioticima itd.

Inače, sve te bolesti ako se kasnije dobiju dosta teže simptome daju, matori ljudi se namuče sa boginjama i zauškama, plus razni dodatni rizici.
Poslednja izmena od Heinz u 27 Sep 2016, 09:04, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:
Pridružio se: 06 Avg 2013, 18:43

Post od Velja »

Kad sam ja ovo pričao unaokolo za vreme kampanje vakcinacije protiv svinjskog gripa, svi me gledali k'o ludaka i jedva dočekali skandal sa kupovinom vakcina da potvrde svoju teoriju zavere.
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

Mr.Rotor napisao:A doktorka mi na pitanje "zašto se dete vakciniše protiv hepatitisa B i koji će mu MMR kad niko od nas nije promio" odgovara sa "pa šta fali".
Pa jesi razumeo tekst iz posta iznad tvog uopšte
Boringly average, but also perfect for school run mums
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:48
Garaža: Suzuki Vitara 1.6 16v AT

Post od McGruja »

Slažem se sa Heinzom

Zakasnili smo sa Varičelom (vakcinacijom), i to dete ne mora da prolazi, ali eto, zakasnio sam
Pneumokoknu sam dao detetu, kao i sve obavezne

Rotor, ja ne znam nikoga da me je pitao zašto vancinišem dete, ali svi su puni tračeva sa interneta, a u suštini gomila neznalica
Ti ne bi vakcinisao dete?
Korisnikov avatar
Mr.Rotor
Reactions:
Pridružio se: 18 Sep 2014, 21:42
Garaža: ПОЛУПРЕМИЈУМ

Post od Mr.Rotor »

Vakcinišemo dete za sada redovno. Samo mu MMR nećemo dati sigurno.

Zna dva para kojima su deca dobila autizam posle MMR. Deca super, napreduju, pravilo se razvijaju i posle MMR drugo dete, ćuti, ne gleda te... Katastrofa.

Dok nisam imao dete nisam ni razmišljao o tome, smatrao sam da se treba vakcinisati i da nama ništa ne fali zbog toga. Onda dobiješ dete, kreneš da čitaš svakakve priće i još se to desi nekima koje znaš... Jbga. Ne bih sebi oprostio ako bi se nešto desilo mom detetu posle te vakcine.

Ponekad pomislim da je najbolje ništa ne znati. Radiš šta ti se kaže kao ovca i ne dovodiš u pitanje ništa. Pa šta ti Bog da.

Evo i jednog dokumentarca na tu temu.

https://www.youtube.com/watch?v=vauzpyb-RGA
Poslednja izmena od Mr.Rotor u 27 Sep 2016, 09:28, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT

Post od Vladapetr »

Lično poznaješ dva para kojima je dete postalo autistično posle MMR-a?
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
Korisnikov avatar
snork
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:50

Post od snork »

Velja napisao:Kad sam ja ovo pričao unaokolo za vreme kampanje vakcinacije protiv svinjskog gripa, svi me gledali k'o ludaka i jedva dočekali skandal sa kupovinom vakcina da potvrde svoju teoriju zavere.
To sa svinjskim gripom je bio specifičan slučaj. Nije bilo indicija da je taj grip bitno drugačiji od onoga sa kojim se srećemo svake godine i da će epidemija biti veća nego inače. Dr Predrag Kon je namerno širio paniku, da bi uvezao enormnu količinu vakcina iz inostranstva, iako postoji domaća proizvodnja, koja je po njemu bila nedovoljna. Na kraju je priznao da se ni sam nije vakcinisao, iako je prvo tvrdio da jeste. A pored sve medijske histerije, iskorišćeno je samo 200000 doza, koliko je i "Torlak" mogao da proizvede.
Ђенерал Јанковић
Korisnikov avatar
Mr.Rotor
Reactions:

Post od Mr.Rotor »

Vladapetr napisao:Lično poznaješ dva para kojima je dete postalo autistično posle MMR-a?
Jedan par poznajem lično, a drugi par su prijatelji od mog kuma. Oni su iz Beograda. Njima je dete primilo vakcinu početkom godine i od tad totalni zaokret. Drugo dete.
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

U tom uzrastu se inače i počne primećivati autizam, nema vakcina veze s tim.
Korisnikov avatar
Mr.Rotor
Reactions:

Post od Mr.Rotor »

Znači danas ti dete prča i smeje se, a sutra ništa. Tako se manifestuje autizam?
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:
Pridružio se: 06 Avg 2013, 18:43

Post od Velja »

@snork
Jedna je stvar krađa na globalnom ili lokalnom nivou, a druga poverenje/disciplina prilkom kampanje borbe protiv pandemije.
Čak i da je u pitanju samo malo drugačija vrsta gripa, autoritet institucije mora da postoji u tom trenutku, a lov na lopove se ostavlja za posle.
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:

Zdravlje

Post od McGruja »

Daj neki dokaz da je vakcina povezana sa autizmom
Neki mehanizam delovanja, bilo šta
A da nije trač

Edit
Zašto nećeš dati MMR?
To sto je država retardirana, pa ne brani kolektiv ne vakcinisanoj deci je druga tema
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:

Post od McGruja »

Mr.Rotor napisao:Znači danas ti dete prča i smeje se, a sutra ništa. Tako se manifestuje autizam?
To ti je definicija?
I to je vakcina napravila?
Odgovori