Vožnja na gas - vaša iskustva
Re: Vožnja na gas - vaša iskustva
To je jedino radilo dobro kod drugara sa Landi Renzo sekventom, imao je neke magnetiće na multiventilu koji su palili lampice na prekidaču, nikakvi naponi i sl.
Već neko vreme mi se auto nije ponašao baš kako želim, tj nije imao rafinisan zvuk pri dodavanju gasa, a i nekako sve je čudno zvučalo... Očistio sam leptir gasa i sve je bilo dosta bolje, mada pošto sam perfekcionista po tom pitanju moralo je još nešto da se uradi...
Odlučio sam se da promenim mesto gde održavam gas jer mesto gde sam održavao do sada je nekako počelo da mi deluje da rade malo ofrlje... Sugerišem na nešto oni nisu bili preterano zainteresovani da me čuju rečenice sve je ok sam se naslušao... Uz to pošto su mali servisi 3300rsd - dovoljno razloga da promenim plinadziju.
Na osnovu puno preporuka, odlučim se za RR Auto gas u Zemunu i majstora Ranka. Imao sam i ranije prilike da ga upoznam i posle pet minuta razgovora vidi se da čovek drži autogas u malom prstu. Proveri čovek i vidi da su loše naštelovali tj. da mi sipa previše goriva koje auto ne može da sagori. Našteluje sve i auto radi kao sat. Dobio sam ono što sam želeo i vrlo sam zadovoljan uslugom! Majstor Ranko je fanatik i moj plinski uređaj je našao čoveka koji će ga održavati.
Odlučio sam se da promenim mesto gde održavam gas jer mesto gde sam održavao do sada je nekako počelo da mi deluje da rade malo ofrlje... Sugerišem na nešto oni nisu bili preterano zainteresovani da me čuju rečenice sve je ok sam se naslušao... Uz to pošto su mali servisi 3300rsd - dovoljno razloga da promenim plinadziju.
Na osnovu puno preporuka, odlučim se za RR Auto gas u Zemunu i majstora Ranka. Imao sam i ranije prilike da ga upoznam i posle pet minuta razgovora vidi se da čovek drži autogas u malom prstu. Proveri čovek i vidi da su loše naštelovali tj. da mi sipa previše goriva koje auto ne može da sagori. Našteluje sve i auto radi kao sat. Dobio sam ono što sam želeo i vrlo sam zadovoljan uslugom! Majstor Ranko je fanatik i moj plinski uređaj je našao čoveka koji će ga održavati.
Preporuka sa Ranka i sa moje strane 

da pitam kako ide gas na 1.6 benzin 307, pitao me kolega da se raspiotam...
i koji sistem mi preporucujete za taj motor,/ gde da ugradi najzgodine ns mada moze i ..
i koji sistem mi preporucujete za taj motor,/ gde da ugradi najzgodine ns mada moze i ..
Ne znam koji je za preporuku, ali Pezoovi dizeli lepo podnose plin.
Bila je neka fora sa starijim uredjajima da je palio check engine lampicu, ali drugar ima 2.0 16v sa Stag 4 ili tako nesto, nema nikakvih problema,...
Bila je neka fora sa starijim uredjajima da je palio check engine lampicu, ali drugar ima 2.0 16v sa Stag 4 ili tako nesto, nema nikakvih problema,...
- Rakhil
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
- Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross
Nije vise ni izazov prozivati te, suvise je lako...NexT napisao:Ne znam koji je za preporuku, ali Pezoovi dizeli lepo podnose plin

- djiuliju
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:56
- Garaža: Clio II ph2 1.2 16v

- djiuliju
Re: Honda Civic EU8 1.6 VTEC 2003
A kazi mi koje si sve simptome imao da su dizne lose? Jel znas koje su ti marke dizne? I ja imam ACStag 4+, a dizne su mi Rail, ako se dobro secam, moram da pogledam knjigutrojanac napisao:Danas odrađen servis kod Babića, zamenjen filter za TNG, a i meni su morali da zamene dizne, jer je neka loša serija bila prošle godine u to vreme. Tako da smo ustanovili da je auto malo više trošio, mada možda ima veze i sonda. Sad je sve ponovo podešeno kako treba, nema više podrhtavanja u leru i čudnih zvukova koje sam imao ranije zbog loših dizni. Auto ide odlično, tako da sam sad miran 5-6 meseci, do narednog servisa.
Losi dani za plinske dizne na forumu...
Kod mene su simptomi bili pad obrtaja na leru, auto stuca kad mu dajem gas na nekih 1600-2000 obrtaja. Na benzin radi fino. Ja sutra saznajem tacnu dijagnozu, ali 95% - plinske dizne.
Kod mene su simptomi bili pad obrtaja na leru, auto stuca kad mu dajem gas na nekih 1600-2000 obrtaja. Na benzin radi fino. Ja sutra saznajem tacnu dijagnozu, ali 95% - plinske dizne.
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Samo na leru povremeno podrhtavanje i čule su se, ne znam kako da opišem zvuk.
Posetite www.garaza.rs !
- djiuliju
I moje se dizne cuju, tj cakcu. Zar ne cakcu sve plinske dizne? To se ne cuje unutra, ali kad se stoji pored, jasno se cuje kako cakcu
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Baš tako, unutra se ne čuje, a spolja se čuje. Ne znam koje su tačno dizne u pitanju, ali proveri, vrlo moguće da je loša serija i da ih treba zameniti. Naravno, nama je zamenjeno u garanciji. Kad si ti ugradio plin?
Posetite www.garaza.rs !
- Sloba
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
- Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
- Kontakt:
Sve dizne se čuju, neke manje, neke više. Bitno je i gde se nalaze na motoru. Kod mene je isti sistem na oba auta, na Suzukiju se čuju na leru, na Pugu ne. Na nekim kolima baš štekću, npr. na Puntu sa fabričkim autogasom.
- djiuliju
Ugradio sam pocetkom oktobra. Meni receno da je normalno da dizne cakcu. Nemam nikakve druge probleme, podrhtavanja, da nece da prima gas ili slicno...bem li ga