Uf, procitah celu temu iz cuga.
Ja samo da se nadovezem i udarim jedan veliki minus za auto servis Opača u Novom Sadu. Imao sam problem na automobilu da se gasi gde stigne, I dobio kontakt "majstora" na preporuku. Auto dostavljen, ostavljen 2 dana da uradi dijagnostiku i identifikuje kvar. Kvar je identifikovan u sistemu dovoda goriva, pa je krenuo da menja tu sve redom. Prethodno je dva puta menjao dosta stvari, ali ni jedna stvar nije resila kvar. Treci i poslednji put me zove i krece sa pricom da tu moraju da se rade dizne i pumpa. Ja mu kazem da mi cena ne odgovara i da cu potraziti misljenje drugog majstora i kazem da cu doci po auto odmah, i onda mi pravi kombinaciju za dosta manje novca sa PISANOM GARANCIJOM i FISKALNIM RACUNOM za NOVE DELOVE. Ja majmun, cuo garancija i racun rekoh ajde radi. I tu krece pakao...
Estimacija je bila 10 dana, dok stignu delovi itd itd. Rekoh okej nije idealno ali nek radi. Proslo 10 dana, zovem ne javlja se. Zovem sutra, javi se i kaze bice gotovo za 2 dana. Zovem za 4 dana, prica mi bajke i tuzne price. Ljudi moji, auto je bio 20 dana kod njega, ja krecem da ga zovem ne javlja mi se uopste. Posaljem poruku, nista. I ja tu popizdim, sednem u taksi I pravac u servis.
Dolazim ispred servisa, i imam sta da vidim. Naravno, moj auto uredno stoji ispred servisa. Gledam unutra u auto, vidim njegove prljave carape i majice pobacane unutra, racune informatike i struje kao i zamenske delove ko zna kojih drugih automobila. Auto je izgledao kao da je bomba bacena u njega, kozna sedista masna prljava od garezi, opusaka cigara svuda kao i praznih kutija. Meni se slosilo mislio sam da cu morati na hitnu da idem. Kasnije vidim da je auto presao 1.200KM otkako je kod njega...
Ulazim u servis, vicem dobro jutro a on ko duha da je video. Ja vidno popizdeo, trazim garantni list, fiskalni racun, kao i delove koje je skinuo sa mog automobila - nema nista od navedenog. Pitam ga sta je radio, kaze remont dizne i pumpe. JA SAM PLATIO DVE NOVE DIZNE I NOVU PUMPU DA MI TI RADIS REMONT. Trazim pare nazad, on pocinje da vrda kako je sve okej uradjeno i da auto radi. Ja pred njim uzmem telefon i zovem inspekciju i tek tu se dozvao pameti malo. Novac mi je vracen, novim diznama nisam ni primirisao, i zamolio ga da svoje prljave stvari pokupi iz auta.
Ovaj "majstor" mi je samo jedna velika lekcija u zivotu da ne budem tolika naivcina i lako verujem svima. Sto dalje od njega.