Informacija/vest koja me baš obradovala, sedan varijanta Tipa u najvišem paketu opreme Lounge od kraja 2018. godine pa na dalje ima istu i moderniju unutrašnjost kao novija hatch verzija, odnosno "tablet" od 7 inča umesto onog ružnog malog displeja, plus ima takođe i dnevna LED svetla, automatsku klimu, 17 inča alu felne, tempomat i sve ostalo. Za 12.500 hiljada (1.4 benzinac) bruka lep, velik i dobro opremljen auto. Niko od konkurencija nema ni blizu tako nešto za taj novac. Sve izvesnije da će to biti moj sledeći autić.
Voleo bih ja turbaka, naravno, ali se pružam koliko mi je jorgan dug. Recimo, Škoda Rapid 1.0T sa takođe 95 KS u sličnoj (tačnije nešto siromašnijoj) opremi košta 3.000 evra više. Mnogo kume...
Ja sam sebi zacrtao da sledeći (nov) auto mora da ima turbinu, 6 brzina, grejače retrovizora... Ostalo manje više. Alu felne i tako to, estetski me uopšte ne zanima.
Pisao sam na par adresa dilera Fiata da li će biti 1.4T u 500L opet i niko ne odgovara.
Tipo mi onako, nit smrdi nit miriše. Sedan mi je kao koncept totalno nezanimljiv. Heč ok... Ali, kad sam bio u salonu u januaru, nije me oduševio.
500L prava mera, ali motori koji se nude ga udaljuju od mene.
Nisam nikad vozio taj 1.4 atmo, ali previše se negativno piše o njemu da bih dao tolike pare. Za polovan, možda. A tu, opet, ne bih pre ristajl modela.
Čekam sajam da vidim šta još zanimljivo može da se nađe.
Fabia karavan, Rapid i Octavia su isto pod lupom.
Bitnije mi je da sam zadovoljan motorom i voznim karakteristikama nego opremom.
Saša napisao:Voleo bih ja turbaka, naravno, ali se pružam koliko mi je jorgan dug. Recimo, Škoda Rapid 1.0T sa takođe 95 KS u sličnoj (tačnije nešto siromašnijoj) opremi košta 3.000 evra više. Mnogo kume...
Imas Octaviu 1.0tsi 115ks 6G za 14900 u srednjem paketu.
A Rapid od 11.900 tsi 95ks.
Generalno, ne bih ni razmisljao o plinu na malim turbaćima. Vec su se dovoljno spustili s potrosnjom.
Klot moderni turbak ili full opremljen matori atmosferac, pitanje je sad...
Octavia mi je nedostižna, puno je to love za mene. Ne smeta mi uopšte 1.4 motor jer i ovaj 1.2 od 60 konja u Puntu sasvim zadovoljava moje potrebe. A u Tipu 1.4 ima 35 konja više i još šestostepeni menjač. Mislim da više neću uzimati slabo opremljen auto, pogotovo što ću ga sigurno opet voziti 8-10 godina i svaka sitnica puno znači. Zato ciljam na najviši paket opreme i još ću doplatiti za neke detalje koje nema serijski (autonomno kočenje, zatamnjena stakla i sl.) jer to kod Fiata nije skupo.
Uzmi Suzuki Baleno, u najvišem paketu opreme ima sve što poželiš: i radarski sistem podrške kočenju i adaptivni tempomat i kameru i navigaciju, pametni ključ...
Zakaži probne vožnje svega što je u tom rangu, pa i što trenutno deluje nedostižno. Treba da znaš gde si.
Ja Tipa nisam probao, ali površno mi se čini da je pre u rangu Rapida nego Octe. Bude često na akcijama i Focus, Astra Classic, nemoj da te zarobi jedan brend.