Renault Clio IV

Opšte diskusije o markama i modelima automobila
Odgovori
Korisnikov avatar
djiuliju
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:56
Garaža: Clio II ph2 1.2 16v

Re: Renault Clio IV

Post od djiuliju »

Sta ces, Reno nije ukusan kao Trabant :mrgreen:
Korisnikov avatar
kvcali
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:02
Garaža: Omega B2 2.0
Kontakt:

Post od kvcali »

sta tu ima da se polemise, ako se koristi pocinkovani lim nema korozije, ako se koristi obican celicni uvek postoji problem korzije, obican ne galvaniziran lim korodira vremenom bio to mercedes ili hundai,
e sad i pocinkovani lim postoji u vise kategorija, tj. koliko je mikrona nanesen cink, a plus na sve to i kolicina i kvalitet nanosenja lakova i boja kao i voskova unutar supljina.
Slika

GS, GS/E, GSE, GTE, GSI, OPC # Irmscher, Mantzel, Steinmetz, Zender, Lexmaul, Mattig, Rieger, Kissling

http://www.opelteamserbia.com/forum
Korisnikov avatar
dragan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:09
Garaža: BMW M340i, Peugeot 2008

Post od dragan »

cozmo napisao:Kod mene je komsija na Cliu 2 menjao obe sajtne. Satrurele skroz, rupe ko pesnicom da si probio. 1.2 benzinac je u pitanju, 5v. Ne znam koje godiste.
pa moze biti od 1998. pa naovamo...
znam bar 10 klija 1998-2004 koji nisu bili havarisani i nemaju nikakvih problema sa korozijom...
taj je negde nastradao, pa korodirao...
Korisnikov avatar
cozmo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:50
Garaža: Peugeot 307 1.6 HDI

Post od cozmo »

Nije nigde nastradao Clio, kupljen je ovde, pitao sam ga, auto je 2001., 1.2 16v, ima klimu, auto je ona klasicna teget boja. Jednostavno istruleo. Inace, prodao ga je, sad vozi novi Sandero Stepway.
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
RS TEAM
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 17:56

Post od RS TEAM »

Nastradao i to žestoko, clio ima pocinkovanu karoseriju, pokušaću da nađem u kraju bivšeg komšijinog klija pa ću slikati izgrebanu sajtnu do lima, staro oko 7-8 god. Dok je auto bio kod njega, tj. do prošlog leta to je stajalo tako, video se lim bez trunke korozije, ne znam možda je novi vlasnik to popravio
Korisnikov avatar
cozmo
Reactions:

Post od cozmo »

Auto nije ni pipnut bio. Uostalom, ima Clia 2, kojima su natruli rubovi, cesto vidjam, kao sto sam video i A5 Octaviu sa truleks rubovima, ili Golfa V...

To sto ti mislis da ne moze, ne znaci da ne moze stvarno da istruli. Uostalom, evo i komsijin Punto 2 iz 2001 istro trule rubovi a on bi trebalo da je pocinkovan.
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

Ma daj, burazeru na cliu 2 ph2 zagrebana zadnja desna stranica, nego ga ocesao na parkingu, ali skroz do metala i malo ulubio. To je bilo proslog leta. Preziveo godinu dana, jedne tackice korozije nema. SLikacu kad se vidim s njim...
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Post od Sloba »

cozmo napisao:Uostalom, evo i komsijin Punto 2 iz 2001 istro trule rubovi a on bi trebalo da je pocinkovan.
Taj auto baš ne truli, osim ako nije peglan, gitovan i farban specijalnom tehnikom poznatom pod imenom "za prodaju".
Korisnikov avatar
swemir
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:52
Kontakt:

Post od swemir »

moja rodajaka je udarila tog klija i jos nije truo, vozi ga tako oskrnavljenog, vec mozda i vishe od dve godine...

pukla je farba skroz, i jos nije truo...

za razliku od clia keca, koji ume da bude truo, bar mislim..

e sad ako pricamo o plasticnim krilima, kao negativnom, to je sad normalno, x5 ima to, i mnogi napucani automobili...

tako da je renault bio pionir u plasticnim krilima...mada megane 3 nema plasticna krila :zbunjen:
Korisnikov avatar
cozmo
Reactions:

Post od cozmo »

Steta sto nisam slikao, a mislim da sam na vrelim gumama kacio sliku Octavie A5 koja je zardjala vrlo brzo nakon sto je ocesano krilo (inace je bila nova, sluzbeni auto).
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Ja video pre neki dan Touraeg-a, prednje levo krilo udareno i korodiralo.
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
dragan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:09
Garaža: BMW M340i, Peugeot 2008

Post od dragan »

moj klio 2 je ostao bez dela farbe kod zadnjeg tocka, i tako je stajalo mesecima, da ne kazem godinu i kusur, lim je samo malo matirao ali nije korozirao...
drugarov je namerno ogreban pre 7-8 godina zbog carine, samo zamazan i dalje stoji sve kako je bilo tada. na vratima je udario spic vrata i to gore ( otvorio vrata i krenuo unazad pa zakacio na neki zid ) i tako je stajalo ko zna koliko ( i dalje stoji ), ni traga od korozije...
a tebe kozmo vodim na pice za svaki istruleli klio 2 sa rupama na pragovima koji vidimo u gradu ;)
Korisnikov avatar
mr.Big
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 21:02

Post od mr.Big »

Svaki lim će korodirati vrlo brzo ako mu se ošteti površinska zaštita (kakva god bila) i vazduh/vlaga prodru da samog čelika - tu jedino prohrom ne bi rđao. Postoje oštećenja kada dolazi do gužvanja lima , pri čemi otpadne samo farba, a ostali vidovi zaštite ostaju neoštećeni - tada i naizgled go lim ne rđa dosta dugo...
Korisnikov avatar
nuk
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
Garaža: Renault Espace 2.0dCi
Kontakt:

Post od nuk »

evo jos jedne slike GranTour verzije. meni se svidja

Slika
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Gordini. Moguća motorizacija 1.2 TCe 16v turbo sa 140 KS.

Slika
Slika
Slika
Slika

RS. Moguća motorizacija 1.6 T sa 210 KS.

Slika
Slika
Slika
Slika
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Odgovori