Renault Clio IV
- djiuliju
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:56
- Garaža: Clio II ph2 1.2 16v
Re: Renault Clio IV
Sta ces, Reno nije ukusan kao Trabant 

- kvcali
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:02
- Garaža: Omega B2 2.0
- Kontakt:
sta tu ima da se polemise, ako se koristi pocinkovani lim nema korozije, ako se koristi obican celicni uvek postoji problem korzije, obican ne galvaniziran lim korodira vremenom bio to mercedes ili hundai,
e sad i pocinkovani lim postoji u vise kategorija, tj. koliko je mikrona nanesen cink, a plus na sve to i kolicina i kvalitet nanosenja lakova i boja kao i voskova unutar supljina.
e sad i pocinkovani lim postoji u vise kategorija, tj. koliko je mikrona nanesen cink, a plus na sve to i kolicina i kvalitet nanosenja lakova i boja kao i voskova unutar supljina.

GS, GS/E, GSE, GTE, GSI, OPC # Irmscher, Mantzel, Steinmetz, Zender, Lexmaul, Mattig, Rieger, Kissling
http://www.opelteamserbia.com/forum
pa moze biti od 1998. pa naovamo...cozmo napisao:Kod mene je komsija na Cliu 2 menjao obe sajtne. Satrurele skroz, rupe ko pesnicom da si probio. 1.2 benzinac je u pitanju, 5v. Ne znam koje godiste.
znam bar 10 klija 1998-2004 koji nisu bili havarisani i nemaju nikakvih problema sa korozijom...
taj je negde nastradao, pa korodirao...
Nije nigde nastradao Clio, kupljen je ovde, pitao sam ga, auto je 2001., 1.2 16v, ima klimu, auto je ona klasicna teget boja. Jednostavno istruleo. Inace, prodao ga je, sad vozi novi Sandero Stepway.
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
Nastradao i to žestoko, clio ima pocinkovanu karoseriju, pokušaću da nađem u kraju bivšeg komšijinog klija pa ću slikati izgrebanu sajtnu do lima, staro oko 7-8 god. Dok je auto bio kod njega, tj. do prošlog leta to je stajalo tako, video se lim bez trunke korozije, ne znam možda je novi vlasnik to popravio
Auto nije ni pipnut bio. Uostalom, ima Clia 2, kojima su natruli rubovi, cesto vidjam, kao sto sam video i A5 Octaviu sa truleks rubovima, ili Golfa V...
To sto ti mislis da ne moze, ne znaci da ne moze stvarno da istruli. Uostalom, evo i komsijin Punto 2 iz 2001 istro trule rubovi a on bi trebalo da je pocinkovan.
To sto ti mislis da ne moze, ne znaci da ne moze stvarno da istruli. Uostalom, evo i komsijin Punto 2 iz 2001 istro trule rubovi a on bi trebalo da je pocinkovan.
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
Ma daj, burazeru na cliu 2 ph2 zagrebana zadnja desna stranica, nego ga ocesao na parkingu, ali skroz do metala i malo ulubio. To je bilo proslog leta. Preziveo godinu dana, jedne tackice korozije nema. SLikacu kad se vidim s njim...
- Sloba
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
- Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
- Kontakt:
Taj auto baš ne truli, osim ako nije peglan, gitovan i farban specijalnom tehnikom poznatom pod imenom "za prodaju".cozmo napisao:Uostalom, evo i komsijin Punto 2 iz 2001 istro trule rubovi a on bi trebalo da je pocinkovan.
moja rodajaka je udarila tog klija i jos nije truo, vozi ga tako oskrnavljenog, vec mozda i vishe od dve godine...
pukla je farba skroz, i jos nije truo...
za razliku od clia keca, koji ume da bude truo, bar mislim..
e sad ako pricamo o plasticnim krilima, kao negativnom, to je sad normalno, x5 ima to, i mnogi napucani automobili...
tako da je renault bio pionir u plasticnim krilima...mada megane 3 nema plasticna krila
pukla je farba skroz, i jos nije truo...
za razliku od clia keca, koji ume da bude truo, bar mislim..
e sad ako pricamo o plasticnim krilima, kao negativnom, to je sad normalno, x5 ima to, i mnogi napucani automobili...
tako da je renault bio pionir u plasticnim krilima...mada megane 3 nema plasticna krila

Steta sto nisam slikao, a mislim da sam na vrelim gumama kacio sliku Octavie A5 koja je zardjala vrlo brzo nakon sto je ocesano krilo (inace je bila nova, sluzbeni auto).
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Ja video pre neki dan Touraeg-a, prednje levo krilo udareno i korodiralo.
Posetite www.garaza.rs !
moj klio 2 je ostao bez dela farbe kod zadnjeg tocka, i tako je stajalo mesecima, da ne kazem godinu i kusur, lim je samo malo matirao ali nije korozirao...
drugarov je namerno ogreban pre 7-8 godina zbog carine, samo zamazan i dalje stoji sve kako je bilo tada. na vratima je udario spic vrata i to gore ( otvorio vrata i krenuo unazad pa zakacio na neki zid ) i tako je stajalo ko zna koliko ( i dalje stoji ), ni traga od korozije...
a tebe kozmo vodim na pice za svaki istruleli klio 2 sa rupama na pragovima koji vidimo u gradu
drugarov je namerno ogreban pre 7-8 godina zbog carine, samo zamazan i dalje stoji sve kako je bilo tada. na vratima je udario spic vrata i to gore ( otvorio vrata i krenuo unazad pa zakacio na neki zid ) i tako je stajalo ko zna koliko ( i dalje stoji ), ni traga od korozije...
a tebe kozmo vodim na pice za svaki istruleli klio 2 sa rupama na pragovima koji vidimo u gradu

Svaki lim će korodirati vrlo brzo ako mu se ošteti površinska zaštita (kakva god bila) i vazduh/vlaga prodru da samog čelika - tu jedino prohrom ne bi rđao. Postoje oštećenja kada dolazi do gužvanja lima , pri čemi otpadne samo farba, a ostali vidovi zaštite ostaju neoštećeni - tada i naizgled go lim ne rđa dosta dugo...
Gordini. Moguća motorizacija 1.2 TCe 16v turbo sa 140 KS.

RS. Moguća motorizacija 1.6 T sa 210 KS.

RS. Moguća motorizacija 1.6 T sa 210 KS.

Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...