Baksuz razmišlja o promeni auta

Razne informacije u vezi kupovine automobila
Zaključana tema
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Re: Baksuz razmišlja o promeni auta

Post od Uroš S. »

izmedju 3 i 20 karak napisao: Samo poslednje 3 nedelje sam prešao preko 5.000 km. I ništa. Nikakav problem.
Podloška FTW :rofl: :mangup:
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

izmedju 3 i 20 karak napisao:Da reaktiviram temu, sa novim utiscima i razmišljanjima.

Izvozao sam Yetija poprilično od kako je topik zamro. Samo poslednje 3 nedelje sam prešao preko 5.000 km. I ništa. Nikakav problem. Jedino što ću verovatno morati da dosipam oko 0,5-1 l ulja na nekih 12.000 km. Ako nastavi ovako da radi nemam razlog da ga menjam, jer mi skroz odgovara. Loše je što sam probao sam da stavim 2 normalna dečija sedišta i jedno za bebu. Ne ide. Mogu da se uguraju, ali nije to to.

Bio sam u Nemačkoj i tamo sam se nagledao VW Touran-a. Mnogo mi se svideo, ima dobra tri sedišta na zadnjoj klupi i velik gepek. Nov je mnogo skup, tako da mogu da gledam samo polovan. Kod nas se nude uglavnom sumnjivi modeli iz uvoza sa 1.9 TDI (ili 2.0 ?!) motorom. Ono što sam video da je kupljeno kod nas su 1.6 benzinci. Zna li se nešto o tom motoru?

Prodao bih ženinu Corsu i praktično njoj kupio Touran-a. Taj auto bi išao po gradu, od aprila do oktobra 2-3 puta nedeljno na Frušku Goru, do mora i još koji izlet. Sve u svemu do 10.000 km godišnje. Nešto mi nije bitno da li je benzinac ili dizel i da li troši malo više.

Šta mislite o tome?
ja sam tek sad video post...

Cekaj, sto se tice sedista, jel mogu ili ne mogu da stanu? Ne treba ti prostor izmedju sedista, bitno je samo da moze da stane i ukopca se sve kako treba?

Jel si razmisljao mozda o 307 SW? On ima pozadi 3 odvojena sedista, a moze da se nadje za manje para od Tourana? Kontam da ce zavrsiti taj deo koji ti je potreban... Nadjes neki 1.6 HDi, sasvim ti je dovoljan...
Korisnikov avatar
elMaestro
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:07
Garaža: C2

Post od elMaestro »

NexT napisao:Ne treba ti prostor izmedju sedista
Tog prostora između nema, u pitanju su 3 dečija sedišta koliko sam ja razumeo. Inače, slažem se za 307 SW jer su poprilično jeftiniji od Tourana, svi imaju vrh opremu (SW je sam po sebi oznaka za karavana u fullu, za razliku od Break-a) a više od toga nije potrebno za ono za šta će biti namenjen auto. Npr. http://www.polovniautomobili.com/oglas2 ... automatic/ kupljen kod nas, automatik (za ženu :mrgreen: ), servisna knjiga, nije mnogo prešao i plus lepa oprema.
Имам једно потпитање...
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:

Post od NexT »

Automatik ni pod tackom razno. Kanta od menjaca. Ne kvari se nesto, al je u voznji ocajan...

SW je oznaka za karavan sa 3 odvojena sedista pozadi i panoramom. Break je oznaka za obican karavan.
Korisnikov avatar
elMaestro
Reactions:

Post od elMaestro »

Kontam da će i dalje Yeti biti više za vožnju, a ovo za grad. SW je karavan sa 3 odvojena zadnja sedišta i panoramom i dosta jačom opremom u odnosu na Break.
Имам једно потпитање...
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:

Post od NexT »

Koliko sam ja upoznat sa Pezoom, oprema tu nema veze.

Znaci, osnovna razlika im je panorama i konfiguracija sedista. Takodje, SW ima srebrne kvake i krovne nosace. Mislim da je oko 1000 evra bio skuplji od karavana u salonu. Motori bi trebali da budu isti za oba, i nivoi opreme.
Korisnikov avatar
elMaestro
Reactions:

Post od elMaestro »

Ima razlike. Ako govorimo o ph2 u SW nisu išli 1.4 motori (ni kod ph1 ni kod ph2), u Break nije išao 2.0 HDI 136 (u ph1 je išao malo pred kraj proizvodnje, pa su ga kod ph2 izbacili). Ima i nekih sitnica u opremi, tipa kožna sedišta se kod Break-a nisu mogla dobiti ni u jednom paketu opreme, a kod SW-a je u svakom paketu koža bila opcija. I SW ima više paketa opreme Roland Garros, Premium Navi, Oxygo, Epok, itd. A Break je imao klasične Pug-ove XR, XS, XT (negde Premium, Tendance, itd.).
Имам једно потпитање...
izmedju 3 i 20 karak
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:37

Post od izmedju 3 i 20 karak »

elMaestro napisao:http://www.polovniautomobili.com/oglas2 ... _u_srbiji/
Po meni odlična ponuda za ovo godište i činjenicu da je kupljen kod nas, još je Grand. Najjeftiniji običan Picasso je oko 11k, da je kupljen kod nas.

U oglasu piše "moze zamena za slicno vozilo iz vw grupe" :)

Touran meni nije ružan. Nije ni lep. Ali to mi svakako nije glavno merilo.

@ NexT Sedišta stanu tako što ide rukohvat preko rukohvata, a kad se zatvaraju vrata jedno sedište mora da se nabije.

Hm, 307 SW. Lepo deluje. Kontam da ih nema baš puno u ponudi, pogotovo kupljenih kod nas. Ali je mnogo jefitniji.
Korisnikov avatar
sasa lbg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:11
Garaža: citroen C5 ,passat B3,citroen C3,vw caddy
Kontakt:

Post od sasa lbg »

Turan je svojevremeno na dugim testovima bio gotovo na poslednjem mestu, vw auto sa najvise kojekakvih promlema i problemcica e sad koliko je napredovao posle ristajla..
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:

Post od NexT »

http://suchen.mobile.de/auto-inserat/pe ... =EstateCar :mrgreen:
moz' da bude Oxygo do prekosutra, al SW nije, a 2.0 je :) verovatno dosta zavisi i od trzista na kom se prodaje...

@izmedju, moze tu da se probere nesto sigurno... Mislim da ih nema nista manje nego Touran-a...
Stjepa
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:36
Kontakt:

Post od Stjepa »

Ogi napisao:P.S. Nemojte opet da padate u nesvest, niko mi nije hakovao profil, ja volim AUTOMOBILE, ne mrzim ni jednu marku, svidja mi se kao sto ste videli i Golf i Sitroen i Hyundai i jos 156 drugih automobila.
Hteo si reci Alfu 156? :mrgreen:
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

hmmm Opel Zafira predhodne generacije?
Ja sam se odusevio ponudom prostora i udobnoscu..

Ili mozda neka Seat Altea XL, i ona ima odvojena sedista, a izgleda odlicno..
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Heineken
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:34
Garaža: Alfa Romeo Giulietta 2.0 JTDm-2 150, Opel Corsa D 1,4 FL

Post od Heineken »

sasa lbg napisao:Turan je svojevremeno na dugim testovima bio gotovo na poslednjem mestu, vw auto sa najvise kojekakvih promlema i problemcica e sad koliko je napredovao posle ristajla..
To su prve serije sa onim nesretnim 2.0 TDI PD motorom..
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Day Walker napisao:hmmm Opel Zafira predhodne generacije?
:plusone:

Njih verovatno ima i "domacih", tj onih koje nisu iz uvoza.
Dobro ili lose, pitanje je, ali bar postoji servisna istorija.
Korisnikov avatar
elMaestro
Reactions:

Post od elMaestro »

Heineken napisao:
sasa lbg napisao:Turan je svojevremeno na dugim testovima bio gotovo na poslednjem mestu, vw auto sa najvise kojekakvih promlema i problemcica e sad koliko je napredovao posle ristajla..
To su prve serije sa onim nesretnim 2.0 TDI PD motorom..
Zar nije taj čuveni BKP (ili kako već) išao samo u Passate?
@Next, definitivno je do tržišta, sad gledam po oglasima, ima ih svakakvih.
Имам једно потпитање...
Zaključana tema