Samo Bački Vinogradi, sa ograničenjem da im je radno vreme od 07.00-19.00. Osim ako ne ideš sredinom nedelje, onda nema veze. Nije ni Kelebija bogznakako daleko, ali se izgubi sat/sat i po, računajući i (approx.) vreme provedeno na granici.ikac2000 napisao: 23 Jan 2018, 12:25 U sezoni, tacnije jula, iz HU u SRB, vikend, gde ici, Backi Vinogradi ili Horgos? Ostali su daleko od AP vidim...
Granicni prelazi?
- kragujevac
- Pridružio se: 16 Jul 2016, 08:46
- Garaža: Jaguar XF 4.2 V8 (NA)
Re: Granicni prelazi?
Za bolesnike postoji bolnica, za ludake ludnica. Samo za budale nema ništa, zato ih se toliko i nakotilo.
Ljuba Moljac
Ljuba Moljac
Hvala.
Sta na primer sko bude 19h a ispred mene 10ak auta? Nemaju toleranciju, ili kako funkcionise?
Sta na primer sko bude 19h a ispred mene 10ak auta? Nemaju toleranciju, ili kako funkcionise?
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Kako te pogodi, ja sam letos isao u sezoni x puta i jako zavisi. Backi Vinogradi rade od 7-19.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
- Joker
- Pridružio se: 23 Jan 2016, 15:43
- Garaža: Kamiq Ambition 1.0 TSI DSG
- Kontakt:
Možeš da navedeš koji deo mog posta nije tačan? Ne znam da li si pročitao linkovani post?dragvorl napisao: 23 Jan 2018, 12:03 Ako nece online opet mu je jednostavnije da uzme na Mol pumpi u Srbiji, ima na AP i nije skuplje nego inace.
Netacno, zupanijska se kupuje kada se koristi samo deo AP koji je u odredjenoj zupaniji. Recimo ako ides samo za Segedin par puta godisnje uzmes zupanijsku za Congrad zupaniju i prodjes jeftinije. Kao da se kod nas moze kupiti za AP za Sremski okrug recimo.Joker napisao: 23 Jan 2018, 10:32 I ako ne ideš autoputem treba:
viewtopic.php?f=36&t=1370&p=780634#p780634
Ti si napisao da ako ide AP da treba, ja sam dodao i ako ne ide AP treba a može da kupi županijisku, ako neće svakako i za županijske važi redovna vinjeta.
- dragvorl
- Site Admin
- Kontakt:
Ne znam koji deo nije jasan. Jel to neka igra reci htela da bude?

Do Budimpešte bih išao. Znači ima kod nas na Mol pumpi da se kupi. Hvala svima! Kakva su im ograničenja i radarske kontrole? Koliko sam primetio kod nas su aktivni radari na autoputu do Subotice.
- dragvorl
- Site Admin
- Kontakt:
Iz nekog iskustva poznanika, a i svog, mozes terati 150 po satu i niko te nece dirati, ima i fiksnih radara, na njih te upozorava i navigacija obicno, oni snimaju i brzinu i pojas i telefoniranje, a imas i ovih sto iz kola snimaju na nadvoznjacima. Inace je ogranicenje 130, tako da ti po satu 150 dodje nekih 10% preko ogranicenja. Kontrola vinjete bude po pumpama i odmoristima kad se ukljucujes na put.

- Joker
- Kontakt:
Ne znam o kakvoj igri reči govoriš, napisao si da nije tačno što sam izneo u citiranomo postu, pa me interesuje šta nije tačno?dragvorl napisao: 23 Jan 2018, 14:01 Ne znam koji deo nije jasan. Jel to neka igra reci htela da bude?
- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
Pa netačno je da ti vinjeta treba ako ne ideš autoputem. Imaš lepo nacrtano za koje deonice treba:
http://toll-charge.hu/articles/article/road-network
Npr. ako ideš za Segedin treba ti samo ako ideš preko Horgoša, jer si tad odmah na autoputu, ali ti ne treba ako ideš preko nekog od alternativnih prelaza.

http://toll-charge.hu/articles/article/road-network
Npr. ako ideš za Segedin treba ti samo ako ideš preko Horgoša, jer si tad odmah na autoputu, ali ti ne treba ako ideš preko nekog od alternativnih prelaza.

- Joker
- Kontakt:
Moj odgovor je bio na ovo pitanje.Drushkan napisao: 22 Jan 2018, 14:43 Kako je stanje na graničnom prelazu Horgoš, radnim danima, kolike su gužve?
I jel potrebna vinjeta za Mađarsku, i gde se može kupiti ?
Kada pređeš na Horgošu treba vinjeta koja važi 10 dana, ili županijiska.
Ako si prešao na Horgošu nemaš alternativu da ne plaćaš putarinu. Nekada si mogao onih 100m pa se isključiš za Segedin, i nisi plaćao putarinu, ali sada i za to moraš platiti.
Ne moras ako ides na Horgos 2 i pravac Segedin 
Gesendet von meinem SM-J500FN

Gesendet von meinem SM-J500FN
- Joker
- Kontakt:
Ne mora, pitanje je bilo za Horgoš 

- kragujevac
- Pridružio se: 16 Jul 2016, 08:46
- Garaža: Jaguar XF 4.2 V8 (NA)
Kontrola vinjeta se radi takodje i iz kombija/vozila koji ponekad stoje na zaustavnoj traci i imaju kamere, a ima ih i koji su na putu i u pokretu snimaju vozila oko sebe. Jako su upadljivi, ne možeš da ih ne vidiš.dragvorl napisao: 23 Jan 2018, 16:58 Kontrola vinjete bude po pumpama i odmoristima kad se ukljucujes na put.
Za bolesnike postoji bolnica, za ludake ludnica. Samo za budale nema ništa, zato ih se toliko i nakotilo.
Ljuba Moljac
Ljuba Moljac
- Darko
- Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet
Ja sam uzeo tu zupanijsku jer sam par puta isao u mako i u segedin. Auto put do banje mako je bas lep ugodan za voznju.
Zupanijska traje godinu dana i ako se dobro secam kosta oko 10e i isplati se da se ne cimas po vukojebinama da bi izbegao autoput koji je u madjarskoj odlican.
Zupanijska traje godinu dana i ako se dobro secam kosta oko 10e i isplati se da se ne cimas po vukojebinama da bi izbegao autoput koji je u madjarskoj odlican.
Poslednja izmena od Darko u 23 Jan 2018, 23:07, izmenjeno 1 put ukupno.
- dragvorl
- Site Admin
- Kontakt:
Bilo bi vrhunski da kod nas postoji takva pogodnost za putarine.