BAJKER napisao:Takodje da dodam i Zemunska strana pored Dunava

Podrazumeva se, mada tamo nikada ne znam gde je Zemun, gde NBG.

Jedino što donekle sreću kvari je Bul. N. Tesle koji odvaja te blokove od reke, ali šta da se radi.
grujicd napisao:Slična je stvar i sa NBG blokovima blizu Dunava. Kreneš sa kolicima, sidješ liftom u prizemlje, izadjes do ulice bez ijednog stepenika, široki trotoari bez parkiranih kola, blizu šetalište... Gledam drugare iz drugih delova grada kako se muče. Par njih je u zgradi bez lifta, a i kad izadju iz zgrade ne znaju gde bi sa detetom. Pa još stalno neke stepenice, što je smor sa kolicima. NBG je pun igrališta, a mnoga su napravljena ili renovirana u zadnjih par godina.
Da ipak budem objektivan, nekad ume da bude problem baš to što recimo liftovi ne rade baš uvek.
Po meni glavna prednost, osim prostora i sada već povelikog zelenila (koga je doduše trebalo dočekati) taj što su blokovi uglavnom konfigurisani tako unutar njih postoji minimalan dodir sa saobraćajem. Odlazio sam u osnovnu školu, u bloku, tako što sam prelazio jedan pešački i to ne preko ulice, nego preko pristupnog puta za parking, a čak je moglo da se stigne i bez tog prelaska.