Pomoć na putu

Iskustva sa servisima, cene održavanja, pranje i poliranje
Odgovori
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Pomoć na putu

Post od Saša »

@dzonic87

To može biti i prednost i mana. Recimo, ja bih za svoje polovno vozilo radije uzeo opciju da ono bude pokriveno uvek i u svakom slučaju, bez obzira ko ga vozi. Čuo sam recimo za slučajeve gde se supruzi desio kvar na porodičnom vozilu i bila odbijena za pomoć jer ona glasi na supruga koji nije tu. No dobro, svako bira ono što njemu odgovara.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Korisnikov avatar
Inzaghi
Reactions:
Pridružio se: 11 Okt 2017, 11:31
Garaža: Peugeot 308 1.6 2010

Re: Pomoć na putu

Post od Inzaghi »

Meni kada su iz vozzi pomagali bili su stari uslovi.

Tada je prva i jedina opcija bila njihov servis za pocetak. Tek kada su javili cenu i sta je kvar ja sam rekao da mi se ne isplati popravka i da zelim slep na odredjenu adresu na sta su pristali.

Generalno ljudima ovde bi na putu opcija neke popravke bila problem. Videcemo iskustva u vezi novih pravila/uslova sta kazu.
dzonic87
Reactions:
Pridružio se: 05 Okt 2016, 18:53
Garaža: Hyundai Tucson 2.0crdi (2016, 4wd)

Post od dzonic87 »

Saša napisao:@dzonic87

To može biti i prednost i mana. Recimo, ja bih za svoje polovno vozilo radije uzeo opciju da ono bude pokriveno uvek i u svakom slučaju, bez obzira ko ga vozi. Čuo sam recimo za slučajeve gde se supruzi desio kvar na porodičnom vozilu i bila odbijena za pomoć jer ona glasi na supruga koji nije tu. No dobro, svako bira ono što njemu odgovara.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Ja sam dobio prošle god, za nekih 6.5k rsd Evropa Max i nacionalni paket kao poklon Slika pa je taj nacionale otišao supruzi Slika
Korisnikov avatar
hyundai_i30
Reactions:
Pridružio se: 02 Avg 2022, 05:13
Garaža: Hyundai i30 1.4 16V, 2011. (plin + benzin)

Post od hyundai_i30 »

Vozzi je napravio dobar marketing sa tim poklon paketima do 40km u lokalu koje dobijas pri kupovini i saljes kome hoces. Ja sam dobio najpre 2 za aktivaciju paketa Srbija, a onda jos 2 za nadogradnju na Evropa paket. Tako da i taj mali paket pomoci moze nekad da zavrsi posao. Za svaki aktivirani paket ide neki popust.

Pisao sam ranije o tome kako je ovaj paket u lokalu posluzio mom kumu za slepanje od kuce do majstora u gradu jer auto nije hteo da mu upali uopste.

Atlas sada ima akciju pri kupovini nacionalnog paketa da se dobija bonus paket za jos jedno vozilo, ali kaze:

"Poklon paket sadrži asistenciju manje popravke na licu mesta (guma, struja, gorivo) ili šlepovanja do 100km. Paket traje 3 meseca..."

Tako da svako od njih uslovljava na neki nacin, pa kako kome odgovara. Vozzi se razbacuje poklon paketima jer je to njihova najbolja reklama i odradili su matematiku - cak i da neko zatrazi slep do 40km, cena tog slepa je smesna u odnosu na standardni slep od par stotina km-a, a ova prosta reklama im donosi daleko vecu dobit i vise klijenata.

Sto se marketinga tice, Vozzi je razbio sve ostale jer je referalima i ovim poklonima i forom da se paket vodi na ime kupio veliki deo trzista tako da je od ove godine samo odradio nivelaciju cena, a na zalost i nivelaciju uslova sa ostalima...

Sent from my M2101K6G using Tapatalk

Korisnikov avatar
AleksandarAca
Reactions:
Pridružio se: 21 Jul 2021, 14:54
Garaža: VW Tiguan 2.0TDI R-Line 4Motion, VW ID.3 Pro Performance

Post od AleksandarAca »

Po meni je skroz korektna prica koju nudi Vozzi.
Obzirom da smo na auto forumu vecina nas voli automobile i svoje ljubimce odrzava po p.s.-u.
Poznajem nekoliko ljudi koji bukvalno teraju auto dok ne stane. Niti se servisira, niti se pere, samo sipaj gorivo i vozi.
Pa bilo koje osiguranje sa pristupacnom cenom bi bankrotiralo kada bi krenulo slepovanje iz nedodjije pametnjakovica koji bi za 5k din da se osiguraju od svega i da krpe posle kod majstor Zike djuntu za 50 evra.
Meni je licno bitno da postoji opcija za asistenciju i brzo resavanje, pa sad sta je tu je koliko kosta da kosta, gledam da resim problem i da nastavim dalje.

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

TeaseR
Reactions:
Pridružio se: 26 Dec 2018, 20:23
Garaža: BMW F30

Post od TeaseR »

Znaci ti bi prihvatio da platis lupam, 1200eur za kvar koji kod nas moze da se resi za tipa 500eur? A ako odbijes, snalazi se kako znas i umes. Korektno ti je da nemas pravo izbora i da jos placas za to?
Korisnikov avatar
Gazu
Reactions:
Pridružio se: 08 Feb 2022, 00:31
Garaža: Opel Astra G 1.6i-16V

Post od Gazu »

Druga stvar, šta i da popraviš tamo preko auto preko njih, a on se opet pokvari, tj. nije dobro bio popravljen... A njih zabole, ti si već potrošio tu njihovu jednu pomoć na koju si računao. Takav rizik nemaš kog šlepanja, već se boriš s majstorom tu kod svoje kuće.

Treća stvar, ono bi ljudi plaćali po 6000 dinara računajući da će biti pokriveni za šlepanje i od oko 1000€ ako zatreba. Ovako oni mogu da trošak za skoro svaki incident da minimizuju na do 200€! Pa što da plaćam 50€ da bi me pokrili sa 200€ ako zatreba - sa 200€ mogu i sam da se pokrijem ako zatreba.

Pa svako normalno osiguranje nudi pomoć koja je značajno više od onoga što se redovno plaća, to je i poenta osiguranja.

Sent from my Mi A2 Lite using Tapatalk

Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Post od sebekkg »

Ti tu faktički plaćaš tih 200e i slep do tog istog servisa. Da ne bijes glavu

Sent from my Nokia 3310 using Tapatalk

Slika
Korisnikov avatar
hyundai_i30
Reactions:

Post od hyundai_i30 »

Slazem se sa ovim razmisljanjem kolega - kod Vozzi Evropa paketa zapravo placas verovatnocu da majstor stranac kvalitetno odradi posao i pritom te ne odrapi mnogo vise od 200, odnosno 400 EUR (Evropa MAX) ili ako je veliki kvar da molis Boga da majstor stranac odustane i prodje 48h kako bi Vozzi dosao po tebe i odslepao te do kuce i to zadovoljstvo platio 5500, odnosno 11k RSD.

Dodatna stvar je sto Evropa Max paket koji je Vozzi najjaci paket i kosta pomenutih 11k RSD ne daje mnogo vise od Evropa obicnog jer i dalje ima iste uslove, tj. uslovljen si do 400 EUR pokrica popravke u servisu u inostranstvu, odnosno opet se ceka 2 dana i odlučuje da li dolazi slep po tebe.

Svako ima svoju racunicu, ali po meni je suludo placati 11k RSD ovako nesto i naravno da cu pre platiti Atlas Euro+ (6k RSD) bez obzira sto se vodi na jedno vozilo, svakako bih kupio taj paket pre nekog puta u inostranstvo, a tamo mi je bitno da taj auto koji vozim bude pokriven. I naravno da je glupo sto te Atlas uslovljava jer ovaj paket vazi samo za inostranstvo, ali se po meni tako nesto isplati. Jer ako kupis paket Srbija oko 4k i ovaj Euro+ od 6k, ukupno si dao 10k i opet izasao jeftinije, a imas vecu pokrivenost od Vozzi Evropa MAX paketa.

Na kraju se mi ovde bavimo nekim verovatnocama i statistikama na kojima pocivaju sva osiguranja ovog sveta, ali iako se slazem i sa kolegom u smislu da necemo ici na daleki put ili odmor u inostranstvo sa autom u losem stanju, svakako ne zelimo uopste da razmisljamo sta bi bilo kad bi bilo, pa ako bude da li ce proci 48h ili ne, da li cu se uklopiti u 200 ili 400 EUR itd. Bar ja ne zelim o tome da razmisljam kad sam na odmoru.

Ako se auto pokvari van zemlje, a pritom je ozbiljan kvar u pitanju niko ne zeli da se zeza sa tim da ga neko zakrpi i da "drzi bure vodu" potraje jedno 1000km do Srbije, pritom vozis svoju porodicu i preznojavas se svaki kilometar - jednostavno neces da se zezas uopste sa bilo kakvim vratolomijama, prekida se odmor ili putovanje, ali si sebi i porodici obezbedio siguran povratak kuci i to je po meni najbitnija stavka.

Vozzi od ove godine nudi bespotrebna uslovljavanja oko takve stvari i jednostavno ne zelim to da placam, iako sam jos prvobitno rekao da cena nije problem, vec sta zapravo dobijas po toj ceni...

Sto se tice paketa za Srbiju, ako znam da necu putovati van zemlje onda lagano mogu da uzmem Vozzi, a da se slučajno u toku godine zadesi putovanje van zemlje, opet bih bez razmisljanja pred duzi put kupio i Atlas Euro+, jer mislim da kod Atlasa nema mogucnosti nadogradnje nacionalnog paketa, ali eto i to treba pitati.

Ko putuje van Srbije, ali samo po regionu, tj. okolnim zemljama ima varijante koje nude i AMC Srbija i Tesla koliko sam video.

Poslednja izmena od hyundai_i30 u 21 Maj 2023, 07:03, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
hyundai_i30
Reactions:

Post od hyundai_i30 »

Istekao mi EDIT, pa moram kao novi post - izgleda da ipak Tesla ima ok varijantu za one koji hoce na duze putovanje i da ne razmisljaju:

https://tesla24h.com/paketi/tesla-combo/

Srbija + Evropa za 7k, a dobija se 2 puta prevoz do adrese u Srbiji iz ugovora za ove novce u slucaju kvara ili nezgode:
Slika

I sve ovo ako pod povratkom ukljucuju i prevoz ljudi, a ne samo automobila pa da se ti snalazis, jer kod Atlasa to explicitno pise, a ovi mogu da zakeraju i koriste se ovim fazonima da izostave povratak ljudi jer to ne pise, pa dok ih ne pozoves ne znas na cemu si Slika

TeaseR
Reactions:
Pridružio se: 26 Dec 2018, 20:23
Garaža: BMW F30

Post od TeaseR »

Ma kod nas nikakvo zvanje, samo pisanim putem traziti objasnjenje, odnosno mailom. Jer nemalo puta ljudi zovu, dobiju neku informaciju koja se kasnije ispostavi da nije tacna i on kaze, pa tako su mi rekli, a nema nikakav dokaz o tome. Zato sve preko maila, pa ako lazu, imas osnova za tuzbu.

Inace, slazem se u potpunosti sa gore napisanim. Niko nece ozbiljniji kvar da popravlja kod tamo nekog majstora i jos da ga odere. Odvratno je to sto su uradili i mene sigurno nece videti da produzavam paket kad istekne ako nesto do tad ne promene. A i to menjanje paketa u toku da kazemo "ugovorne obaveze" je isto sumnjivo. Ti se slozis da koristis njihove usluge po tome sto pise i onda oni u toku perioda koriscenja promene najbtniju stavku. Kako to uopste pravno moze da bude po zakonu?
Korisnikov avatar
Lanmi206sw
Reactions:
Pridružio se: 21 Mar 2021, 23:43
Garaža: Peugeot

Post od Lanmi206sw »

hyundai_i30 napisao: 21 Maj 2023, 07:06 Istekao mi EDIT, pa moram kao novi post - izgleda da ipak Tesla ima ok varijantu za one koji hoce na duze putovanje i da ne razmisljaju:

Srbija + Evropa za 7k, a dobija se 2 puta prevoz do adrese u Srbiji iz ugovora za ove novce u slucaju kvara ili nezgode:
Slika

I sve ovo ako pod povratkom ukljucuju i prevoz ljudi, a ne samo automobila pa da se ti snalazis, jer kod Atlasa to explicitno pise, a ovi mogu da zakeraju i koriste se ovim fazonima da izostave povratak ljudi jer to ne pise, pa dok ih ne pozoves ne znas na cemu si Slika

100% proverena informacije od strane druga koji je uzeo Teslu i zeznuo se. Povratak vozila za Srbiju im je tek ako u roku od 7 dana ne može da se popravi vozilo u Inostranstvu. Kaže da je tražio gde to piše na sajtu. Nema nigde :loool:
Poenta je da kad stigne paket kurirom daju ti i 2 papira sitnih uslova ugovora gde to piše. I on platio paket kuriru, on mu dao karticu i te uslove i to je to. I druga glavna fora im je kao vratićemo vam novac jer ste nezadovoljni. Vratili mu 5000 dinara a trebali da ga šlepaju za 2000 evra iz inostranstva.

Tesla i AMC imaju tu istu foru. Zato su im paketi i jeftiniji jer se dobija apsolutno ništa!
Korisnikov avatar
hyundai_i30
Reactions:

Post od hyundai_i30 »

Hvala sto si podelio ovo sa nama. Koji je Tesla paket koristio tvoj drug jer je i to bitna stavka?

Inace, Tesla i AMC nisu nista jeftiniji od ostalih, prakticno su sada svi tu sa cenama. AMC se ubedljivo najvise reklamira, tj. Google i FB bar mene najvise targetiraju sa njima, a ocigledno nemaju dovoljno korisnika.

Sa druge strane, za AMSS, Vozzi i Atlas prakticno svi znaju, iako je Vozzi tu ubedljivo najmladja firma, ali su se najbrze probili na trziste jer su za najmanje para do pre par meseci pruzali najbolje uslove i o tome smo pisali u detalje. Ove 3 firme su svakako sigurnije od Tesle i AMC Srbije.

Slozio bih se i sa prethodnim kolegom koji navodi veoma nekorektan potez Vozzi ekipe da i ljudima koji imaju aktivan Evropa ili Evropa MAX paket menjaju uslove, dakle menjaju uslove u toku trajanja paketa i to tako da ih pogorsavaju jer ne verujem da bi pod ovim uslovima sada imali polovinu kupljenih Evropa paketa.

Vec sam rekao da je po meni bezvezarija placati Vozzi Evropa pakete i u glavu imati racunicu sta bi bilo kad bi bilo i da li se uklapam u njihove uslove ili ne. I pritom placati sve to, ma koliko kostalo, a kosta 5500 Evropa tj. 11k RSD za Evropa Max. Prosle godine sam ih preporucivao ljudima i rekoh vec, kupio 5-6 paketa za sebe i druge jer su se jednostavno isplatili.

Iako volim da dam sansu manje poznatom igracu na trzistu jer cenim da treba da ponudi nesto da bi se probio na trziste, koliko vidim Tesla nema mobilnu app na GP, link sa sajta ne radi, a na FB-u imaju 30-ak lajkova sto nikako ne uliva poverenje iako to nije presudan faktor.

AMC Srbija ima mobilnu app na GP koja ima stotinak recenzija i ok ocenu, ali ima i solidno komentara da su u pitanju prevaranti, pored naravno vecine komentara da su ok.

Sve ovo treba uzeti sa rezervom i na kraju krajeva ostaje ono sto sam i prethodno rekao sto se mene tice - Vozzi moze ako se NE putuje van zemlje. Ako se ide na letovanje ili cesto putuje po inostranstvu onda obavezno Atlas od 6k i to je to, mirna glava nema cenu i jednostavno kad se ide na odmor onda je suludo baviti se potpuno nepotrebnim matematikama ili sitnim slovima iz ugovora za razliku od par crvenih. Ili ako neko ima paket zivotnog osiguranja, osigiranja stana i sl. pa se dogovori sa osiguravajucom kucom i dobije dobre uslove i za pomoc na putu.

Prosle godine je racunica bila jasna - za 4500 RSD ili cak i manje sa popustima je Vozzi sve to pokrivao i tada se isplatio, sada se Evropa paketi sto se mene tice nikako ne isplate, ni obican, niti MAX jer oba imaju prakticno isto uslovljavanje...

P.S. Poslao sam mail Tesli, pa javljam sta su rekli sto se tice Combo paketa koji sam poslao, cisto da se ima i napismen odgovor.

Korisnikov avatar
hyundai_i30
Reactions:

Post od hyundai_i30 »

Evo i odgovora Tesle kojima sam postavio nekoliko pitanja vezana za paket Combo (Srbija + Evropa) koji sam pominjao, navodeci hipoteticke situacije da se auto pokvari u inostranstvu na samom putu ili nece da krene iz mesta u kome se letuje i sl. Dakle, o ovom paketu se radi:

Iz njihovog odgovora se vidi da su "malo" nepismeni ili su strasno zurili sa odgovorima Slika. Svakako to narusava celokupan utisak o njihovoj profesionalnosti, ali opet ne mora da znaci da im je usluga losa. Oni garantuju i napismeno sledece:

Slika

Ako je ovo zaista tako kao sto pise i nema tih skrivenih stavki u ugovoru koji je ranije pominjao kolega ciji drug je imao losa iskustva, onda je to ok za 7k RSD. Medjutim, ne bih se usudio da idem preko njih dok jos ne cujem iskustva drugih, jer ipak ima vise stvari koje ruze utisak o njima i pored ovog odgovora vezanog za uslove koji vecini ovde odgovara.

Poslednja izmena od hyundai_i30 u 22 Maj 2023, 09:30, izmenjeno 2 puta ukupno.
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2013, 11:57
Garaža: Giulietta TB

Post od OMP »

hyundai_i30 napisao: 22 Maj 2023, 09:30

Iz njihovog odgovora se vidi da su "malo" nepismeni ili su strasno zurili sa odgovorima Slika. Svakako to narusava celokupan utisak o njihovoj profesionalnosti
Itekako

u svakom slucaju ne bi ih ja uzmao dok se ne dokazu na "trzistu" a to ce vreme pokazati...mislim da su me skoro zvali da nude usluge ali sam ih otkacio odmah, nisam imao ni volje ni vremena da ih slusam.
Odgovori