Subvencionisani Fiat 500L Nacionale

Razne informacije u vezi kupovine automobila
Odgovori
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Re: Subvencionisani Fiat 500L Nacionale

Post od sebekkg »

cuti tu nuk, nemoj sada da dodje crni i da ti objasnjava kako to mladja uzima da obnovi srbiju i da ce uvesti besplatne letove za more svakom srbinu koji posalje poruku na broj 224400 u roku od 30 dana, a kada se vrati sa mora, cekaju ga akcije od prodavanja fiata 500L u iznosu od 1000 eura.
Slika
Korisnikov avatar
mr.Big
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 21:02

Post od mr.Big »

:kezo:
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Floyd napisao:Kako sam ja razumeo gitaristu, drzava je po ugovoru u obavezi da za svakog novo-zaposlenog isplati Fiat-u 10ke.
Fiat-u zbog povecane traznje treba vise radnika te planira da zaposli 1400 novih i za to bi od drzave ni kriv ni duzan dobio 14.000.000e.
E, navodno oni te pare nece uzeti od drzave ali ce drzava s'istim parama raditi subvenciju za 5000 primeraka 500L.

To je u principu dil koji odgovara i jednima i drugima ;)
A u stvari će oni ovde da uvale 5.000 vozila, da isisaju 15 miliona eura od poreskih obveznika, i da na kraju ne otvore ta nova radna mesta.

RS TEAM napisao:floyde, šta laže
Rekao je da će biti oslobođeni doprinosa radnika, tj. to preuzima država(budžet),otprilike 17.000din svakog meseca po radniku, oslobođeni su 1.500x150e=225.000e
Oslobođeni dal poreza na dobit ili tako nečega
10.000 evra po svakom radnom mestu.....dobijeno 10.000x1.500=15.000.000e
3.000 evra subvencije po autu, dobili 3000x5000=15.000.000e
Eto toliko košta ova pričica, s tim što sva zarada ostaje žabarima
Ne zaboravi da nisu dužni da plaćaju ni porez na imovinu. Samo da nas drug Crni ne čuje.
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:

Post od sebekkg »

isrkreno mene ne nervira da dodje neko i da otvori radna mesta, a i da mu srbija da iole povoljnije uslove, i normalnu administraciju da otvori ovde posao. Mene nervira sto je srbija upucala i dalje upucava dobre pare u tu stranu kompaniju, a od toga ne dobija drzava kao drzava toliko vec neki poput onog sviraca i slicno.

drzava je sama zajebala sa privatizacijama jos od dolaska dos-a. nista nije zelela da spasi, samo da bi se nabavile pare na brzinu. i umesto da su iole ds-ovci pa i lider regiona bili pametni i da takvu svotu novca uloze u zastavu da otpocne reorganizaciju bilo bi danas i te kako drugacije. ovako moze fijatu da dune za par godina i samo iznese masine i cao zdravo, a lepe novce sto je zgrnuo ovde ni u jednoj drzavi ne bi tako lako zgrnuo.
Slika
nenad.fil
Reactions:
Pridružio se: 21 Maj 2012, 19:16

Post od nenad.fil »

Slovenci su posle raspada Juge spasavali SVE STO SE SPASITI moze, dok su nasi "STRUCNJACI" PRODALI sve sto se prodati moze.

Epilog, mi u kanalu, a sve slovenacke (jugoslovenske) firme od pre 100 godina i dalje rade.
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Nemojte siriti pricu na privatizacije i slicno jer necemo tolerisati. ;) Imamo vec teme o tome i nema potrebe za raspravom o takvim stvarima ovde.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:

Post od sebekkg »

izvinjavam se. :oops:
Slika
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

sebekkg napisao:deder ljubitelju pojasni. nisam upucen u to. :forumas:

Puna je EU muljatora sa raznim subvencijama pa su tako vec isprobali varijante sa auto prodajom. Ovi nasi su samo losa resavska skola.
U EU se zavrsilo tako sto je EK, komisija tj Vlada, kaznila takve poduhvate.
Fiat i VW su prosli kroz to iskustvo, kao i maticne drzave.
Francuska je krenula u poduhvat za spasavanje Pezoa sa dolaskom Holanda (pisem kako se pise a ne kako se cita) koji je populista kalibra Dinkica.
Bila velika medjska samoreklama, ali ipak su na vreme odustalo pre nego sto stine kazna iz Brisela.

Slican postupak je vodjen i za jednog kineskog proizvodjaca koji je formirao firmu u Italiji kao bazu za prodaju subvencionisanih vozila iz Kine.

Za zemlje potpisnice Urugvajskog protokola i kasnijih, clanica GATT odnosno STO takvo ponasanje se smatra nezakonitim, tj kriminalnim radnjama i zabranjeno je drzavama.

U nasem zakonodavstvu nacelom je utvrdjena ravnopravnost gradjana, poslovnih subjekata i garantuje se postovanje zakonskih normi podjednako za sve.
Drzava nema pravo da subvencionise selektivno "Miku" a da uskrati identicno pravo "Peri". Trziste je slobodno i garantovano od strane drzave kao ravnopravno za sve ucesnike.
Na papiru, mada vidimo i da odluku negativne diskriminicaije moze da potpise drzavni sluzbenik.

FAS je strana firma, gotovo nista nema od domacih proizvodjaca. Mozda akumulator, sijalice, nesto gumenih proizvoda... sve ostalo je direktan ili indirektan uvoz pa je subvencija uvoznog automobila u zemlji koja kaze da nema para za odrzavanje puteva, za odrzavanje skola, za zavrsetak i rad Klinickog centra, koja nema novca za puko prezivljavanje prognanih, za narodne kuhinje, ruganje poreskim obveznicima.

Istovremeno ista ta Vlada i njen predstavnik Dinkic prosjaci sirom sveta i pozajmljuje novac uz visoke kamate za odlaganje bankrota drzavnih struktura.

Besmislenost uzimanja kredita po svetu da bi se taj novac delio stranim firmama kroz subvencije je ocigledan a sam postupak veoma steta po sve trenutno zaposlene .

Svaki prodat 500L uz 3.000 evra poklona automatski znaci gasenje nekih radnih mesta i prelazak zaposlenog u status socijalnog slucaja.
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:

Post od sebekkg »

ljubitelj napisao: U nasem zakonodavstvu nacelom je utvrdjena ravnopravnost gradjana, poslovnih subjekata i garantuje se postovanje zakonskih normi podjednako za sve.
Drzava nema pravo da subvencionise selektivno "Miku" a da uskrati identicno pravo "Peri". Trziste je slobodno i garantovano od strane drzave kao ravnopravno za sve ucesnike.
Na papiru, mada vidimo i da odluku negativne diskriminicaije moze da potpise drzavni sluzbenik.

FAS je strana firma, gotovo nista nema od domacih proizvodjaca. Mozda akumulator, sijalice, nesto gumenih proizvoda... sve ostalo je direktan ili indirektan uvoz pa je subvencija uvoznog automobila u zemlji koja kaze da nema para za odrzavanje puteva, za odrzavanje skola, za zavrsetak i rad Klinickog centra, koja nema novca za puko prezivljavanje prognanih, za narodne kuhinje, ruganje poreskim obveznicima.

Istovremeno ista ta Vlada i njen predstavnik Dinkic prosjaci sirom sveta i pozajmljuje novac uz visoke kamate za odlaganje bankrota drzavnih struktura.

Besmislenost uzimanja kredita po svetu da bi se taj novac delio stranim firmama kroz subvencije je ocigledan a sam postupak veoma steta po sve trenutno zaposlene .

Svaki prodat 500L uz 3.000 evra poklona automatski znaci gasenje nekih radnih mesta i prelazak zaposlenog u status socijalnog slucaja.
:plusone: :thumbdown: (ne za tebe, vec za sviraca i situaciju)
Slika
Korisnikov avatar
fq400
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:59
Garaža: Lancer

Post od fq400 »

@ljubitelj :plusone:
Korisnikov avatar
Филиповић
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:21
Garaža: Фијат Пунто Емоушн АБС

Post od Филиповић »

Које наочаре ви људи носите, када са толико негативности гледате на једно позитивно дешавање у својој земљи?!? :ccc:
Korisnikov avatar
jaksa
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:15
Garaža: Jugo 45

Post od jaksa »

Srbima daš popust na cenu pa se posvadjaju što je pojeftinilo :D
Korisnikov avatar
crni
Banned
Reactions:
Pridružio se: 13 Nov 2012, 09:15

Re: Одг: Subvencionisani Fiat 500L Nacionale

Post od crni »

Hahaha...bravo jaksa za post

Послато са LG-P990 користећи Тапаток 2
Ropstvo nikad nije iskorenjeno, samo se proširilo na druge rase.
-Čarls Bukovski-
Korisnikov avatar
fq400
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:59
Garaža: Lancer

Post od fq400 »

Naravno da je dobro, nema veze ko plaća i kakve su posledice, bitno je da se prođe jeftinije sada, a za posle ćemo da vidimo. Bitno da nas je logika 'besplatnog ručka' i dovela dovde.

Još kad se doda onih čuvenih 1000 EUR od akcija, eto i 4k jeftinijeg auta :D
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Post od Rakhil »

Stvarno smo uzasni. Eto, ja se kao nesto bunim sto sam zaradio pare tako sto sam izvezao usluge i proizvode, a onda mi je Dinkic uzeo deo tih para i resio da ih da nekome ko ima solidnu platu da malo lakse dodje do fensi Fiata. A posto sam glup i pokvaren, ne shvatam da je to dobro za Srbiju i Fiat i budzet i ekonomiju i da ce to da se vrati puta dva minimum majke mi. Stvarno sam picka kad covek bolje razmisli...
Odgovori