SUV srednje velicine - razmisljanje unapred

Razne informacije u vezi kupovine automobila
Zaključana tema
Korisnikov avatar
AleksandarAca
Reactions:
Pridružio se: 21 Jul 2021, 14:54
Garaža: VW Tiguan 2.0TDI R-Line 4Motion, VW ID.3 Pro Performance

Re: SUV srednje velicine - razmisljanje unapred

Post od AleksandarAca »

+1.

Apsolutno se slazem i podrzavam sve gore navedeno.

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Mali offtopic kad već spominješ sisteme bezbednosti. Istinita priča. Igrom slučaja sudare se dve Toyote Corolle nove generacije. A kako auto sam dojavi saobraćajnu nesreću stigle su dve dojave u call centar i prosleđene MUP-u. Došle dve patrole i čude se što su dva puta prijavili isti slučaj.

Sent from my 2201116SG using Tapatalk

Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
Гага
Reactions:
Pridružio se: 30 Dec 2012, 22:24

Post od Гага »

Branya napisao: 23 Nov 2023, 04:14 Samo da ne dodje do zabune Awd ne 4x4.

Sent from my SM-G998W using Tapatalk
:plusone:
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

SUV srednje velicine - razmisljanje unapred

Post od Saša »

Ne bih ja da baš da mi auto sam zove policiju. Možeš “popiti” lepu kaznu za ugrožavanje bezbednosti u saobraćajju 🥲 čak i kada je slučaj “sam pao, sam se “ubio”…”

Sent from my iPhone using Tapatalk
Korisnikov avatar
Branya
Reactions:
Pridružio se: 08 Mar 2021, 19:52

Post od Branya »

Kod tih sistema je sve super dok je put suv. Cim ima nekih barica, vode, snega ne rade kako treba.

Sent from my SM-G998W using Tapatalk

Korisnikov avatar
pegazbre
Reactions:
Pridružio se: 30 Jan 2019, 15:59
Garaža: Opel Astra J 2010 1.6b 116hp, Hyundai Tucson 2023 1.6 t-gdi 150hp

Post od pegazbre »

Nazalost, svi ti napredni sistemi asistencije sve vise 'zaglupljuju' vozaca koji ne mora vise (ili u manjoj meri) da obraca paznju na neke stvari i umesto da onda vise obraca paznju na samu voznju to nazalost nije slucaj vec se cackaju telefoni, paznja popusta (i rade mnoge druge dozvoljene i nedozvoljene stvari :D) .

Da ne pricam kad se iz takvog auta sa kojekakvim asistencijama vratis u auto bez tih sistema, moze da nastane ozbiljan problem jer navika je strasna stvar a ti navikao da sam koci, odrzava traku, upozorava te da si zaspao, sam se parkira, koci kad izlazis sa parkinga a nailazi auto i sl.
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

Znam coveka kome je auto zabo kocnicu do patosa na auto putu jer je kesa naletela i sistem registrovao ‘opasnost’.

Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Koji auto?

Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
jovanvuk
Reactions:
Pridružio se: 08 Feb 2015, 23:30
Garaža: Q5 40TDi Quattro, Meredes A klasa W169
Kontakt:

Post od jovanvuk »

pegazbre napisao:Nazalost, svi ti napredni sistemi asistencije sve vise 'zaglupljuju'

Da ne pricam kad se iz takvog auta sa kojekakvim asistencijama vratis u auto bez tih sistema, moze da nastane ozbiljan problem jer navika je strasna stvar a ti navikao da sam koci, odrzava traku, upozorava te da si zaspao, sam se parkira, koci kad izlazis sa parkinga a nailazi auto i sl.
Potpuno se slažem sa svim napisanim . Sve pomenute asistencije na Q5 imam i još neke.

Al evo jedno lično iskustvo , početkom prošlog Dec. sam išao poslovno u Zg , krenuo u 2:30am skoro pa i nisam spavao, tamo sam stigao za ravno 3h . U Zg sam se zadržao do oko 16:00 , jako slabo jeo, tog dana su Hrvati igrali fudbalsku utakmicu i pobedili 4:2 protiv Brazila . Na ulicama glavnog grada je bilo nenormalan broj vozila skoro kao u Bg u špicu. Krenuo sam u Viroviticu i već kroz šume sam osetio jak umor i pospanost. Nekolko puta me je auto upozorio da stanem , vraćao me u traku, vibrirao mi volan ma šta sve ne. U VTC sam se zadržao par sati i krenuo za Slatinu. Tamo sam najeo ko da sam pobegao iz gladi.
Krenuo sam kući oko 23:00 .

E to je iskustvo , znam preterao sam samog sebe preopetretio . Nekoliko puta sam stajao na AP , na stajalištima šetao se, lupao sebi šamare, radio čučnjeve kafu ne pijem, ama baš ništa ne pomaže.

Asistencije jesu dobre i mogu mnogo da pomognu, al kad te umor savlada i ono zaspiš na nekoliko msec, a jesam tad te ni Bog ne može da spasi. Savet ne vozite preumorni kao ja, taj dan sam prešao oko 800km.

Da , ovo pomenuto za kesu da je auto ukočio na AP ili gde već, ne znam o kom vozilu se radi ta asistencija može da se iskljući, ili bar kod mene ima tri nivoa štelovanja : blizu , srednje i na daleko .

Nekoliko puta mi je po gradu pomogla kad su mi meke babe iskočile ispred automobila koji su bili parkirani bočno od kolovoza.

pedalaš
Reactions:
Pridružio se: 02 Okt 2023, 14:01

Post od pedalaš »

Svi se načelno trudimo da izbegavamo da sednemo za volan kada smo suviše umorni ili previše siti.
Pa ipak, svima nam se nekada to desi.
A kada do pospanosti za volanom dodje, skoro pa da ju je nemoguće pobediti - osim da se parkiraš i malo dremneš. I samo je pitanje da li ćeš na vreme sam stati svojom voljnom.
I za te trenutke nije loše imati vozilo sa tim sistemima.
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

trojanac napisao:Koji auto?

S cross

Korisnikov avatar
Gaginh0
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
Garaža: Nemam garažu :(

Post od Gaginh0 »

Ja nemam lane assist i trenutno sam jako zadovoljan što ga nemam. Vozio sam par vozila sa tom asistencijom i nije mi se svidelo, što ne znači da se vremenom nebih navikao. I ne, ne želim da ga svaki put gasim kad sednem u auto.

Ali zato adaptivni tempomat je majka svih asistencija. Sledeći auto ne mora da ima ništa sem klime, ali mora da ima ACC.
BOJ SE OVNA, BOJ SE GOVNA, A KAD ĆU ŽIVETI?

Slika
Korisnikov avatar
DukeNS
Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
Reactions:
Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07

Post od DukeNS »

Adaptivni tempomat uz aktivno drzanje u traci je nesto najbolje sto su mogli izmisliti za putovanje auto-putem. A adaptivni dodatno za vucaranje u kolonama…
Korisnikov avatar
carov2
Reactions:
Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
Garaža: Audi A4
Kontakt:

Post od carov2 »

Gaginh0 napisao:Ja nemam lane assist i trenutno sam jako zadovoljan što ga nemam. Vozio sam par vozila sa tom asistencijom i nije mi se svidelo, što ne znači da se vremenom nebih navikao. I ne, ne želim da ga svaki put gasim kad sednem u auto.

Ali zato adaptivni tempomat je majka svih asistencija. Sledeći auto ne mora da ima ništa sem klime, ali mora da ima ACC.
Ne moraš da ga gasiš svaki put, na Audiju.

Korisnikov avatar
Gaginh0
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
Garaža: Nemam garažu :(

Post od Gaginh0 »

Ok ja sam vozio "low budget" Folksvagene sa tim pa mi se nije svidelo, a moralo je manuelno da se gasi kao start/stop svaki put kad upalis auto.
BOJ SE OVNA, BOJ SE GOVNA, A KAD ĆU ŽIVETI?

Slika
Zaključana tema