Alfa Romeo - generalna tema

Opšte diskusije o markama i modelima automobila
Odgovori
milosdoktorabs
Banned
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 13:12

Re: Kvalitet Alfa Romea

Post od milosdoktorabs »

159 vazi druga prica
Slika
Alfi pada cena isto koliko brzo ubrzava do sto
Korisnikov avatar
TheWickerMan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT

Post od TheWickerMan »

zdushan napisao:Naleteh na temu, pa da dodam svoje iskustvo.
Posedovao sam Alfu godinu dana. U pitanju je bila 166-ca, V6 3.0 Super, 2002 godiste. Mislim da tada to bio plafon ponude, i sto se tice modela a i opreme. Ja sam je uzeo 4 godine staru, sa 120k, full servisnom istorijom, s. knjizicom, direktno od delte. Bila je neka kombinacija sa njima i dobijena je daleko ispod cene.
Auto je isao kao nevreme, i bio sam prezadovoljan. Kad je isao. A dosta se kvario.
Ono sto je meni mnogo vise smetalo je kvalitet enterijera. S jedne strane, tu je fenomenalan kokpit, fenomenalna sedista i koza sa ugraviranim znakom alfe, alu. pragovi... itd. Na prvi pogled, kud ces bolje i kvalitetnije. A u stvari nije tako. Svaki komad plastike je bio sklon pucanju. Iz nje je poispadalo sve sto je moglo. Otpali su mi cak i usmerivaci ventilacije na bocne prozore iz vrata koje nikada nisam ni dodirnuo. Pepeljara je potonula i nestala, ma katastrofa...
Alfa je ok auto kad si dobrostojeci pa je kupis novu i vozis max 3-4 god pa menjas, a neka drugi vlasnik posle kupuje lepak za plastiku... Ja sam fan alfe i da mogu vozio bi je novu, al ovako vise polovnu - neka hvala.

Pozdrav svim alfistima i - "may the force be with you!" :pop:

Osim enterijera, šta ti se kvarilo? Taj 3.0 uopšte nije loš motor , kontam da si imao problema sa trapovima, a mehanika ostala?
Korisnikov avatar
Dusan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:26

Post od Dusan »

zdushan napisao:Pozdrav svim alfistima i - "may the force be with you!" :pop:

:kezo:
There's nothing worse than making your hand and losing it all, because you were drawing dead to start with.
Korisnikov avatar
zdushan
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2013, 13:02
Garaža: Škoda Superb 2.0 TDI 4x4

Post od zdushan »

Motor kao motor nije pravio probleme.
Pokusacu da se setim svega...
Prvo sto mi je otkazalo je alternator.
Posle me je zezao kompjuter na sto nacina, imao sam problema sa stop svetlima.
Crko podizac - na autoputu mi ostao prozor spusten (posle naplatne rampe).
Centralna brava - popuno ludilo, kvarila se nekoliko puta (jednom se spontano zakljucala sa sve kljucevima unutra).
Automatska klima se kvarila barem 3 puta.
Ima toga jos al se ne secam trenutno. Ono sto je cinjenica je da nijedan od ovih kvarova nije veliki, ali je svaki imao za rezultat da se auto tera u servis i ceka, ne vozi. Kada se to desi 5-6 puta za manje od godinu dana... ebes ga, dovidjenja.
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:09
Garaža: X3

Post od Texonja »

Ova prica mi jako lici na moju epizodu sa Fiat Coupeom. :ccc:
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Druga godina u Alfi je najslađa. Šteta što si je se rešio.

Elem, Alfa nije auto za široke narodne mase. Ljudima crkava sve živo, lome telefone, laptopove, kola - meni sve radi i ništa ne crkava. Neko drugi pozajmi od mene nešto na dan, to onda crkne, ali kod mene nikad.

Pre neki dan sam morao da otvorim papire da vidim kad sam poslednji put bio kod majstora, jer nisam mogao da se setim. U aprilu smo radili mali servis. Nije da sam se uželeo.majstora, nego samo kažem... Žao mi je svih koji nemaju lepa iskustva sa svojim kolima, koja god da su.

Tapatalk 4
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Post od Bax »

Mozda je problem, sto ne provalis kad je nesto crklo :mrgreen:
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Korisnikov avatar
perfiko
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 07:53
Garaža: Fiat Croma

Post od perfiko »

Ima li većeg blagoslova nego ne biti Načelnik ili Steva Žigon (ili forum varijanta Ogi i Bax)? :kezo:
Biti zaljubljen, to je isto kao kad se usereš u gaće...Svi vide, ali samo ti imaš onaj poseban osećaj topline.
Iskustvo je predivna stvar. Omogućava vam da prepoznate grešku kada je ponovite.
Mogu ja to tebi objasniti, ali ti to ne možeš shvatiti!
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Post od Bax »

Meni na poslu placaju da uocavam stvari... ;)

Sent from my ZTE-SKATE
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Korisnikov avatar
perfiko
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 07:53
Garaža: Fiat Croma

Post od perfiko »

Mene da ne. :kezo:
Biti zaljubljen, to je isto kao kad se usereš u gaće...Svi vide, ali samo ti imaš onaj poseban osećaj topline.
Iskustvo je predivna stvar. Omogućava vam da prepoznate grešku kada je ponovite.
Mogu ja to tebi objasniti, ali ti to ne možeš shvatiti!
Korisnikov avatar
Milos
Reactions:
Pridružio se: 04 Feb 2012, 23:30
Garaža: tedeijevi geteijevi

Post od Milos »

Nisi pravi vlasnik Alfe ako ne znas kako se majstoru zovu kucni ljubimci,a broj servisa napamet.
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
maniaxxx
Reactions:
Pridružio se: 14 Nov 2012, 20:34

Post od maniaxxx »

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Korisnikov avatar
snork
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:50

Post od snork »

zdushan napisao:Naleteh na temu, pa da dodam svoje iskustvo.
Posedovao sam Alfu godinu dana. U pitanju je bila 166-ca, V6 3.0 Super, 2002 godiste. Mislim da tada to bio plafon ponude, i sto se tice modela a i opreme. Ja sam je uzeo 4 godine staru, sa 120k, full servisnom istorijom, s. knjizicom, direktno od delte. Bila je neka kombinacija sa njima i dobijena je daleko ispod cene.
Auto je isao kao nevreme, i bio sam prezadovoljan. Kad je isao. A dosta se kvario.
Mi u porodici imamo Lanciu Kappu, isto kupljena polovna sa sličnom kilometražom, još je bila službeni auto. Isti motor kao tvoj (taj u Alfi je u stvari tjuniran na malo veću snagu). Vozimo je 5 godina i sada je prešla 200000. Nikakve kvarove nismo imali. Čak i ne troši mnogo, na auto-putu pri 160 km/h oko 10 l / 100 km. Jedini problem je cena registracije.
Ђенерал Јанковић
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Post od starac vujadin »

Taj motor je, uz najosnovnije održavanje, skoro nepokvarljiv.
Korisnikov avatar
zdushan
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2013, 13:02
Garaža: Škoda Superb 2.0 TDI 4x4

Post od zdushan »

snork napisao: Čak i ne troši mnogo, na auto-putu pri 160 km/h oko 10 l / 100 km.
Huh, zamalo se zagrcnuh posle recenice da ne trosi mnogo.
Ne znam koja je snaga isla u Lanciu, ja sam imao 226ks. U gradu nije silazio ispod 17L, i to ako teram nizbrdo u leru obavezno. :glavomuzid: Moglo je to i preko 25L k'o od sale ako se vozi kako autu dolikuje. To bas i nije malo, u stvari po meni je to mnogo. Da se razumemo, znao sam ja da V6 trosi, i koliko trosi, pre nego sto sam ga uzeo. Samo napominjem da bas i nije stedisa.
Odgovori