Honda Civic Type-R

Noviteti i razne vesti iz auto-industrije
Odgovori
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Re: Honda Civic Type-R

Post od ftj »

Dobar je vr6 zvuk, tesko se moze docarati preko klipa. A videcemo kakav ce biti zvuk turbo honde, zadnji atmo gti je bio u mk3.
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

Milos napisao:Veljo moram istinu da ti priznam,ali R nume da skrece.
A i teško se isparkirava :djavo: .... mislim ako su slagali mene i ja lažem vas :nemampojma:.. ali tako se priča po nekim domaćim forumima... :kezo:
Širim haos!
Korisnikov avatar
Milos
Reactions:
Pridružio se: 04 Feb 2012, 23:30
Garaža: tedeijevi geteijevi

Post od Milos »

I to je istina.Ali zna se kome smeta jak Golf R :kezo:
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
Korisnikov avatar
Dusan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:26

Post od Dusan »

Milos napisao:Tako je kralju

Golf R gowno,Honda samuraj.
:rofl: :rofl: :rofl: :kezo: :kezo: :kezo:
There's nothing worse than making your hand and losing it all, because you were drawing dead to start with.
Korisnikov avatar
Ivan
Reactions:
Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,

Post od Ivan »

Hahahahah :)

Послато са GT-N7100
nidza napisao: 12 Apr 2021, 10:56 nemam problem uvek sam najsporiji
Korisnikov avatar
ivica122
Reactions:
Pridružio se: 26 Sep 2014, 21:30
Garaža: Honda Accord CL7

Post od ivica122 »

Sto volim ovakve komentare, onih koji nemaju nikakav argument ali se smeju drugima, bolje reci, podsmevaju a nemaju zbog cega :)
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Post od Rakhil »

Nemoj biti fenboj, nego se vrati nazad pa vidi sta je izazvalo smeh
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:
Pridružio se: 06 Avg 2013, 18:43

Post od Velja »

Ji 4Tze napisao:Nije prednji pogon vrh sam po sebi već odnos težine i snage čini dobar deo matematike. Npr...

Volkswagen Golf R versus Seat Leon Cupra 280 - which is fastest?: http://youtu.be/K5dRujiHbpA

A zašto se stalno potencira staza i ovakvi testovi gde u idealnim uslovima kola teraju vrhunski profi vozači ?
Ovaj Seat da bi išao ovako treba da ima koznakakve gume, da ga vozi neki Stig, nedajbože da padne i najslabija kišica...
Fora svakog Golfa je da briljira u realnim uslovima, dok ga vozi bilo ko. To važi i za R - po Rakovici, Seat bi se usr'o od muke i tu bi se završilo :)
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

Fora je valjda da Golf briljira u svemu pa i na stazi. Seat i slični u toj klasi ne mora da ima ništa specijalno a i šta će mu nešto specijalno, ima bre 280KS dok R ima "samo" 20 više sa pogonom pozadi kad ustreba. Normalno da će svaki hatch sa prednjim pogonom, LSD-em i 20-30KS manje da ga dobija na suvoj stazi.

Ne znam šta je smešno ljudi, meni R32 ima bezvezan zvuk. (primer). To je subjektivno i nemerljivo, uporedite sami.
Dalje, motor je težak, pogon je težak. U odnosu KS/t nije samo civic bolji. To je objektivno i merljivo, na papiru i na stazi.
Potezanje na pravcu je meni potpuno besmislena kategorija, zato što jedan naćunirani Kadet može da ošiša tog R-a pa opet nije bolji auto, zar ne?

Velja je uleteo sa time kako je VW sila jer je izbacio dve-tri generacije R/GTI-a dok je Honda izbacila samo jedan. S tim da je Mk. 6 je trajao čitave dve godine (!) dok nisu izbacili 7cu.

Honda je izbacila je 2 TypeR-a a u klasi četiri automobila, al ti Veljo naravno znaš samo za jedan.

jedan je hatch tj. FN2 (typeR)
drugi sedan FD2 (typeR) + Mugen RR verzija sa 240KS (ali samo 300 komada)
treći je Civic Si baziran na 8gen Civicu
i četvrti je Civic Si baziran na 9gen Civicu (mislim da je doživeo i treći restyle)

I šta ja u stvari piskaram kad ovo nikog ni ne zanima :) i opet će neko od dežurnih junfera koje ovo ni ne zanima, da uleti sa haha, kida, ehehe postovima.
Boringly average, but also perfect for school run mums
Korisnikov avatar
Dusan
Reactions:

Post od Dusan »

Meni kod kupovine nekog HH ni u top 10 stvari ne bi bio kriterijum vreme na stazi. Postoji gomila kategorija pre toga u kojima mi je vazno da je auto dobar.

Golf je udobniji, prakticniji i sa boljom zavrsnom obradom od tog Civica. Meni dosta. A da ne pricamo o prednosti 4x4 kod R-a. Mozda je na stazi nepotrebna tezina, ali IRL je korisna stvar.
There's nothing worse than making your hand and losing it all, because you were drawing dead to start with.
Korisnikov avatar
dragan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:09
Garaža: BMW M340i, Peugeot 2008

Post od dragan »

http://www.youtube.com/watch?v=TtOZNp6GOxI
g6 r je u principu dobar auto, ali je sedmica jos veci napredak i stvarno je uspeo model. na ovom klipu negde oko druge minute kris odlicno seta pricu kroz generacije sportskih golfova i jako slikovit opis, najbolji je za cetvorku :kezo:
sto se tice gledanja u izduve, ja bih se smeo opkladiti da ce golf gledati u civicove izduve osim u vecini specificnih situacija gde ociglednu prevagu donosi pogon na sva cetiri tocka, a i bilo bi sramota da je obrnuto...
u principu, ovo ce biti dva dosta razlicita automobila, koliko god cifre govorile suprotno...
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Dobro napisano. Ovi automobili su jako različiti i tako im treba pristupiti. Ne vidim da će iko ikad imati dilemu između ova dva auta.

Tapatalk
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

I meni bi vreme na stazi bilo zadnja rupa na svirali. Samo bi ispred udobnosti, prostora ili nekog drugog praktičnog kriterijuma stavio emocije - zvuk, i koliko mi se sviđaju i enterijer i eksterijer. Ipak je to klasa auta koja se bira srcem a ne glavom.
Korisnikov avatar
stefanan
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 17:46
Garaža: Fiat Stilo 1.9 mjet

Post od stefanan »

Dusan napisao:Meni kod kupovine nekog HH ni u top 10 stvari ne bi bio kriterijum vreme na stazi. Postoji gomila kategorija pre toga u kojima mi je vazno da je auto dobar.

Golf je udobniji, prakticniji i sa boljom zavrsnom obradom od tog Civica. Meni dosta. A da ne pricamo o prednosti 4x4 kod R-a. Mozda je na stazi nepotrebna tezina, ali IRL je korisna stvar.
Onda očigledno nisi za hh jer su po meni ovo nebitne stvari u toj klasi
Korisnikov avatar
Dusan
Reactions:

Post od Dusan »

Sta ti je bitno? Vreme na Nürburgringu?

Naveo sam stvari koje se kod mene rangiraju ispred vremena na nekoj stazi, a ne kao najvaznije.
Odgovori