Zašto je Srbija tu gde jeste?!
Re: Zasto je Srbija tu gde jeste!
Švajcarska mala, pa se lako ode preko u nabavku 

Zato što je počela nova školska godina da preskupim svim stvarima koje se tiču iste: udžbenici, školski pribor i sve ostalo ne da je skupo....
What i do for the livin'? I live for the livin'.
tako je...nidza napisao:Biće tako dok svi ne skapiramo da nije samo život u gradu, tj da može da se živi i na drugim mestima. Naravno, nedostaje da to država malo pogura, jer je teško vratiti 70 godina unazad spontano.
Barem polovina onih koji sad životare u gradu bi mogli da ŽIVE na selu. Možeš da čekaš doveka da ova klimava država uradi nešto, ili sam da uzmeš stvari u svoje ruke.
Re: AW: Zasto je Srbija tu gde jeste!
Pa realno ko bi od vas ziveo u sadasnjem srpskom selu? Koja je perspektiva zivota po selima? Kakva je infrastruktura?
Gesendet von meinem GT-I9505
Jeste mala ali opet ne toliko da je svima blizu DE. Italija i Francuska su skupe pa se ne isplati kupovina tamo, posebno ne u IT.fq400 napisao:Švajcarska mala, pa se lako ode preko u nabavku
Struja, voda, telefon, internet... sve to postoji.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

Re: AW: Zasto je Srbija tu gde jeste!
Ma nije samo to 
Nema posla, losa saobracajna infrastruktura, lose skole, veze sa gradovima itd.
Naravno, postoje sela koja su nesto bolja po tom pitanju ali nema ih puno.

Nema posla, losa saobracajna infrastruktura, lose skole, veze sa gradovima itd.
Naravno, postoje sela koja su nesto bolja po tom pitanju ali nema ih puno.
- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
Zavisi ko sta podrazumeva pod selom. I tu su struja i voda manji problem (mada nije da cvetaju ruze i po ovom pitanju), u odnosu na krstene saobracajnice. Kamo srece da mozes kao gospodin covek da se odvezes do najblizeg grada po potrebi, odnosno da "zajases" autoput ili kvalitetnu magistralu... ovako, ne dao Bog da ti nesto zatreba, ili da docekas zimu na nekom brdu (a da nije turisticki centar).
nije na selu savrseno, naravno, ali kao da je bolje ziveti u nekom betonskom stanu koji se raspada vec 30 godina, bez novca, posla i osnovnih uslova za zivot...
to ti je kao kad slusam neke babe kako im je mnogo veliki infostan, a ono njih 5 zivelo u 90kvm, neki otisli, neki poumirali, i ostalo po jedno u tolikoj stancini, sa jednim izvorom prihoda, malom penzijom... al zato ni u ludilu ne bi presli u neki manji stan i sa razlikom para ziveli ko lordovi...a negde se citave porodice guraju u 30 kvadrata...
to ti je kao kad slusam neke babe kako im je mnogo veliki infostan, a ono njih 5 zivelo u 90kvm, neki otisli, neki poumirali, i ostalo po jedno u tolikoj stancini, sa jednim izvorom prihoda, malom penzijom... al zato ni u ludilu ne bi presli u neki manji stan i sa razlikom para ziveli ko lordovi...a negde se citave porodice guraju u 30 kvadrata...
- Uroš S.
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
- Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester
Danas išao kružnim putem od Bubanj potoka do Vinče, au brate, saosećao sam se sa Ogijevim veltšmercom.pedja napisao:Zavisi ko sta podrazumeva pod selom. I tu su struja i voda manji problem (mada nije da cvetaju ruze i po ovom pitanju), u odnosu na krstene saobracajnice. Kamo srece da mozes kao gospodin covek da se odvezes do najblizeg grada po potrebi, odnosno da "zajases" autoput ili kvalitetnu magistralu... ovako, ne dao Bog da ti nesto zatreba, ili da docekas zimu na nekom brdu (a da nije turisticki centar).
- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
Taj kruzni je jos i sredjen, u odnosu na to kakav je bio do skoro.
Kružni put se valjda završava kod bubanj potoka a posle je stari smederevski.
Sa ovim se vec slazem...dragan napisao:nije na selu savrseno, naravno, ali kao da je bolje ziveti u nekom betonskom stanu koji se raspada vec 30 godina, bez novca, posla i osnovnih uslova za zivot...
Kako zive neki ljudi i u kakvim stanovima (i zgradama) u strogom centru BG...da ne poverujes

Uglavnom vecina s ponosom istice kako tu kvadrat vredi 2-3000e...
Ja sam radio godinama na uglu Krunske i Kneza Miloša. Bilo je ogromno dvorište gde smo se parkirali bez problema, jer ljudi nisu imali kola. Nisam video decu ili mlađe ljude, uglavnom starci i možda 3-4 automobila na 30tak stanova. Ko crv da živiš, ali na dobroj lokaciji - mislim čemu?! Moja tadašnja firma je gajbu iznajmljivala za 1100e bez dažbina.
Inače, nisam na njih mislio i ljude koji su zaradili sebi, nemaju nikog sem uhodanog života i navika, kakve god da su.
Mislim na mlade ljude, i ljude srednjih godina, koji nemaju stručnost niti znaju nekog da ih povežu sa poslodavcima. Kapiram da bi mogli da sade neko povrće, hrane kokoške, održavaju u najmanju ruku skromno domaćinstvo koje je u stanju da proizvodi hranu makar za njih. Ovako kradu bogu dane, ćoškare ispred podruma pića i potroše na cigarete i kladionicu neki dinar koji zarade. Znam ljude koji i imaju neko nasledstvo, plac, mesto gde bi mogli da pokušaju tako nešto, ali to propada, a i oni sami propadaju.
Problem je u glavi pre svega. Ne znam kako je čitava nacija stigla ovde da čeka pasivno da im neko drugi reši problem. Vlast nam je takva, narod isto. Kao da će MMF da nam skine povez sa očiju.
Tapatalk 4
Inače, nisam na njih mislio i ljude koji su zaradili sebi, nemaju nikog sem uhodanog života i navika, kakve god da su.
Mislim na mlade ljude, i ljude srednjih godina, koji nemaju stručnost niti znaju nekog da ih povežu sa poslodavcima. Kapiram da bi mogli da sade neko povrće, hrane kokoške, održavaju u najmanju ruku skromno domaćinstvo koje je u stanju da proizvodi hranu makar za njih. Ovako kradu bogu dane, ćoškare ispred podruma pića i potroše na cigarete i kladionicu neki dinar koji zarade. Znam ljude koji i imaju neko nasledstvo, plac, mesto gde bi mogli da pokušaju tako nešto, ali to propada, a i oni sami propadaju.
Problem je u glavi pre svega. Ne znam kako je čitava nacija stigla ovde da čeka pasivno da im neko drugi reši problem. Vlast nam je takva, narod isto. Kao da će MMF da nam skine povez sa očiju.
Tapatalk 4
tuzno, samo pokazatelj koliko se mora pratiti razvoj novih tehnologija...
@nidza - +1
@nidza - +1
Znam ja, ali ne bih da se raspravljam sa obozavaocima lika i dela J.B.Titanidza napisao:Ne znam kako je čitava nacija stigla ovde da čeka pasivno da im neko drugi reši problem.
sent from my HTC Sensation
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!