Nekretnine, kupovina, saveti, iskustva

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Milos
Reactions:
Pridružio se: 04 Feb 2012, 23:30
Garaža: tedeijevi geteijevi

Re: Nekretnine, kupovina, saveti, iskustva

Post od Milos »

Hvala svima na savetima.
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

U kupatilu bez razmisljanja DA.

Nista bolje od toplog poda kada iskaces iz tus kabine i omasis papucu :D
Bez sale, za kupatilo ne bih imao dilemu, da mogu da biram.

Tacno je da ima raznih razmisljanja, prednosti i mana, vene i slicno, ali ovde je u pitanju kupatilo. Meni je super.
Korisnikov avatar
Martin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 17:38
Garaža: 2021 Dacia Logan Comfort Eco-G

Post od Martin »

Ja bih se nadovezao na Slobin predlog. Ne moras ubacivati komplet instalaciju za podno - dovoljno je uzeti za nijansu vise alu-plexa, napraviti "zmiju" od njega, ubacis u kosuljicu i prekrijes keramikom.
Deset cm poda oko cevi je zagrejano.
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

U kupatilu u svakom slučaju imaš neku prostirku pored kade/tuš kabine da se ne oklizneš, pa te potencijalne hladne pločice ni ne osetiš. Šta znam, da nemam podno u celom prostoru ne verujem da bi ga implementirao samo za kupatilo. Možda sam propustio početak priče, je li to podno samo za kupatilo ili ga ima i u ostatku objekta/stana? Da li treba onda druga temperatura od one koja je za klasične radijatore? Tj. ne znam da li mogu ta dva sistema da se priključuju na isti izvor grejanja.
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Vidi se da neki nisu služili vojsku :kezo:
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

Floyd zasto ti je neprijatno, pa podno se u principu i ne oseti, nije da je to primetno toplo ili vruce po nogama, jednostavno samo nije hladan pod.
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Pod nikada nije hladan ako imaš parket. Jedino je kritično kod pločica.

Meni se ideja grejanja poda ne dopada i gde god sam bio, nije mi prijalo. S druge strane, u svim novijim zgradama to guraju, tako da sumnjam da ću moći da ga izbegnem.
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

Kriticno je u kucama gde se od tri sprata dve prostorije greju, cim udjes u kupatilo hladno kao da si napolju. Podno u kupatilu je za mekusce, ja svakako saunu napravim dok se kupam pa nema potrebe za dodatnim dogrevanjem.

Sent from my LG-H440n
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

a kakav si ti tek mekusac kad se kupas vrucom vodom? Pravi smekeri samo ledenom :mrgreen:
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

Martin napisao:Milose - da.
Pored susaca smatram da je neophodno. Meni cevi prolaze do radijatora kroz pod, u kupatilu i kuhinji i smatram da je jako komforno resenje, narocito zato sto su to prostorije koje je cesto potrebno provetravati a kupatilo je potrebno i brze ugrejati - narocito kada treba kupati malu decu. :doubleup:
Ti pricas o kuci, a on je u stanu gde je ceo stan sve vreme zagrejan.
Cele zime sam bos u sorcu i majici i podno grejanje ne da mi ne treba, negooo... :)

U firmi sam imao podno i sta znam - not my cup of tea.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
Puzo81
Reactions:
Pridružio se: 11 Mar 2012, 23:42
Garaža: Ford S-Max 2.0 Tdci Titanium

Post od Puzo81 »

Kada se kupuje nov stan na kredit znam mora ucesce 20% + oni inicijalni troskovi oko soma evra i vise zavisno od kvadrature stana i bla bla.

Al negde videh da umesto ucesca 20% moze da se stavi hipoteka na drugi stan koji je uknjizen i koji ima 30% vecu vrednost od sume kreditiranog stana koji se kupuje.

On osto mene zanima je:
1. Da li pored hipoteke nad nekretninom koje se zalaze (umesto ucesca) banka slucajno ostavlja i hipoteku nad kreditiranim stanom?
2. Vlasnik nekretnine kao pod 1 na koju se stavlja hipoteka mora biti neko odredjen? (moze li vlasnik rodjena sestra)?
3. Nesto mi logicno da nema hipoteke i nad kreditiranim stanom pa da li postoji neki problem ako hocu da ga posle x godina (ako zatreba prodam)? (naravno uz izmirenje ostataka kredita banci?
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Kontakt:

Post od Delija »

Hipoteka ide samo na taj drugi stan, ali treba da znas da njegovu vrednost odredjuje procenitelj. Da bi se banka odlucila na tako nesto vrednost tog stana mora da bude bas momacka u odnosu na iznos kredita. Banka se na taj nacin obezbedjuje da u slucaju potrebe u roku od odmah moze da proda taj stan i povrati svoj novac. Nije bas pametno raditi tako nesto. Vlasnik tog stana moze da bude i tvoj komsija, tj. banku ne zanima ko je u pitanju.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
Puzo81
Reactions:
Pridružio se: 11 Mar 2012, 23:42
Garaža: Ford S-Max 2.0 Tdci Titanium

Post od Puzo81 »

Taj pod hipotekom (49kv) bi bio fakticki duplo skuplji od garsonjere koja namerava da se uzme (24-25kv).

Najvise me zanima ima li kakvih prepreka da se proda kreditirani stan ako ne daj Boze zatreba?

Period potrebnog kreditiranja je 12 do max 15god, mozda i krace ako se snadjem.

U vezi vracanja PDV-a 10% pri kupovini prve nekretnine na svoje ime (od investitora ili prvog vlasnika stana), da , refundira se posle 45dana, kolegi isplatili pre par dana. Mislio sam da se ceka debelo kad ono :losevidim:
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

ftj napisao:a kakav si ti tek mekusac kad se kupas vrucom vodom? Pravi smekeri samo ledenom :mrgreen:
Vrucom se kupam otkad znam za sebe, to sam radio i dok sam plivanje trenirao a tamo je bilo obavezno pre i posle bazena.

Sent from my LG-H440n
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Kontakt:

Post od Delija »

@Puzo81
Mozes da ga prodas. Nemas nikakve terete na tom stanu.

Meni su PDV refundirali posle 30-ak dana. Jedna od retkih stvari koja (jos uvek) funkcionise kako treba u nasoj drzavi.
Odgovori