Plate i životni standard u razvijenim zemljama

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
ikac2000
Reactions:
Pridružio se: 08 Jul 2012, 22:50

Re: Plate i životni standard u razvijenim zemljama

Post od ikac2000 »

https://goo.gl/images/gm6Hmu

Sent from my SM-T113 using Tapatalk
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Slika
ROCK
Reactions:
Pridružio se: 17 Apr 2015, 23:08
Garaža: BMW F30 328i

Post od ROCK »

Look at this on eBay http://www.ebay.de/itm/371890481827

Ovakva slicna imam samo se ne rasklapaju. Sa tri para tockova. Za stepaniste je lakse. Tj specijalna su za stepeniste
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Ta sa tri točka su stvorena za stepenište.
ROCK
Reactions:
Pridružio se: 17 Apr 2015, 23:08
Garaža: BMW F30 328i

Post od ROCK »

Da. Specijalno zbog spetenista sam ih i uzeo. Nisu bila skupa 50-ak fr a zavrsila dobar posao i tu su kad zatrebaju po nekad
Korisnikov avatar
Risto
Reactions:
Pridružio se: 24 Dec 2012, 23:51
Garaža: BMW 316d Sport Line, OEBB Desiro

Post od Risto »

Kakva su iskustva onih koji žive u Austriji? Koje su glavne mane a koje prednosti u odnosu na DE?
Na prvu loptu sam video da su auta skupa, 1000 evra bi me koštalo osiguranje + porez za auto poput mog sadašnjeg, što je baš mnogo. Koliko bi trebalo da košta stan u Beču?
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Drugar zivi tamo, stanovi prilicno teski za iznajmiti, a i kad jadjes nije jeftino.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
klisko
Reactions:
Pridružio se: 01 Okt 2016, 00:09
Garaža: Octavi A7FL 1.6TDI 2019, Octavia A5FL 1.9TDI 2010

Post od klisko »

I ja se interesujem. Za sada sam saznao da se stanovi uglavnom iznajmljuju na duže (minimum jedna, neki traže minimum tri godine), inicijalni trošak za stan je veliki (depozit, stanarine, provizije agenciji, često treba ubaciti svoju belu tehniku...)
Kola ti ne trebaju u Beču, prevoz je odličan. Jedino za put u zavičaj, ali tu je problem što svi idu u isto vreme i onda se provode sati na granicama.
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Moji prijatelji dolaze iz Beča minibusevima, od adrese do adrese. Ne treba ti auto samo zbog toga, a tamo po gradu ti sigurno ne treba. E sad, ne znam šta se desilo sa minibusevima, da li su im na kraju dozvolili da nastave da rade?
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

Registrovanim za tu delatnost saobracaja da, neregistrovanim (takoreci dlvljim iako to nije bas tako jer ne rade tajno) je ostavljeno da se pravno prijave i aktiviraju firme/licence.

Sustina je u naplati licenci za rad/dozvola za medjunarodni saobracaj i porezu, treba jos vise para uterati po svaku cenu...
Korisnikov avatar
ljuba
Reactions:
Pridružio se: 19 Sep 2013, 19:52
Garaža: X-trail

Post od ljuba »

Pa na zapadu nikada nije pitanje koliko nesto kosta, neko koliko moze lako da se nadje posao i da se zaradi kao i uz koje uslove. I kolki deo zaradade odlazi na bazicni zivot, a koliki na uzivanje. To valjda donosi kvalitet zivota? Ne mislis valjda da placas zivot sa parama iz Srbije :)
Korisnikov avatar
Risto
Reactions:

Post od Risto »

Voleo bi da čujem detalje oko toga šta je bolje u AT, šta u drugim zemljama, koliko novca treba za kršten stan na dobroj lokaciji (pričamo, naravno, o najmu). Da li bi oni koji žive u AT radije otišli u drugu zemlju da žive i rade?
Korisnikov avatar
kragujevac
Reactions:
Pridružio se: 16 Jul 2016, 08:46
Garaža: Jaguar XF 4.2 V8 (NA)

Post od kragujevac »

"kršten" stan je širok pojam, ukusi su različiti, potrebe takodje a zavisno od onoga ko ti iznajmljuje mogu dva ista stana u zgradi da imaju razliku u ceni 30%, nikakav problem.
Što se tiče želje da se živi negde drugde na zapadu, nevezano za to da li je A ili D, mislim da i ovde donekle važi pravilo da je trava uvek zelenija u tudjem dvorištu. Ovde gomila ljudi izgibe da se doseli u Minhen, zbog toga cene nekretnina odoše u nebesa a ja bih mogao sutra da se odselim odavde u neko manje mesto tipa Salzburg, Graz, Linz, Villach, ili u Nemačkoj negde oko Bodenskog jezera(Konstanz, Friedrichshafen, Lindau) To ćemo verovatno i uraditi kad deca budu pošla svojim putem. Za naše potrebe je Minhen trenutno infrasktrukturno stvarno fenomenalan. Zato i jesam tu evo već skoro 27 godina.
Za bolesnike postoji bolnica, za ludake ludnica. Samo za budale nema ništa, zato ih se toliko i nakotilo.
Ljuba Moljac
Korisnikov avatar
Risto
Reactions:

Post od Risto »

Kragujevac,

koje su prednosti Austrije u odnosu na Nemačku? Računaj da ja, ako bi uopšte uspeo da dobijem posao u AT, moram u Beč :D
maniaxxx
Reactions:
Pridružio se: 14 Nov 2012, 20:34

Post od maniaxxx »

Koliko ja znam, u AT više poštuju radno vreme, šta znači da ima manje nadura. Beč je jedno od najkvalitetnijih mesta za život, ima dosta naših ljudi ako ti to nešto znači, blizu ti je Bratislava :kezo: , oko plata i cena stanova nemam pojma. Cene u prodavnicama u AT su tu-tu sa Srbijom, jedino voče je skuplje i hleb. Luksuz je skup, kao i više manje po svuda po Zapadnoj Evropi
Odgovori