Obuća i odeća

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Re: Obuća i odeća

Post od Heinz »

Nije znao za Pur penu garant.
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

I na 3 crvene ima debelu zaradu, tamo patike nisu ni 10e.

Sent from my LG-H440n using Tapatalk
Korisnikov avatar
maxer
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:36
Garaža: Ford Focus II Mk2 1.6 16V

Post od maxer »

Kuzmanovic napisao:Nego gde ima da se kupi i kako se zove onaj sprej za zastitu ovog materikala od vode?
pedja napisao:Ima ga svaki Deichman, uz ostale sprejeve, ali i vecina prodavnica obuce.
Ja sam negde uzeo i vosak za impregnaciju, mislim da je Timberland bio.
Retko posećujem ovu temu, pa tek sada ovo videh: PAŽNJA SA OVIM SPREJOM ZA IMPREGNACIJU !!!
Ovaj koji vam pokazujem je jedna tako smrdljiva hemijska supstanca da je to naprosto strašno! :srbin:
Zamalo da uništim perjanu jaknu. Posle prskanja jakne ovim sredstvom, istu sam morao nedelju dana da držim okačenu na ofingeru ispod jedne nadstrešnice, da bi se to koliko-toliko izluftiralo tj. da taj hemijski smrad spadne na prihvatljiv nivo. To bukvalno guši kao da je bojni otrov i iako sam se ja nadao da će to brzo izvetreti - to se nije desilo. Nedelju dana na promaji, napolju, i tek tada je jakna mogla da se obuče a da onaj koji je nosi ne "umre" od zagušljivca ili - tek tada sam sa tim "miomirisom" mogao da izađem u javnost a da se ljudi ne zgražavaju i beže od mene. Naravno, morao sam ljudima da objašnjavam šta se to "oseća". Posle jedno dve nedelje je taj smrad na hemikaliju bilo moguće detektovati samo ako se direkno pomiriše površina jakne.
A što se tiče zaštitnih svojstava tj. efikasnosti: nedajte se zavaravati, to je samo malo pomoglo tj. jakna se je i dalje kvasila na kiši ili mokrom snegu (malo manje nego pre).

Slika
Korisnikov avatar
superboss
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:09

Post od superboss »

Kvasi se naravno, poenta je da voda ne prolazi kroz vlakna.

To ti je isto kao kod satora, on kisne i smoci se ali voda ne prolazi unutra. SVe dok se ne dodirne platno. Onda pocinje kinesko mucenje :mrgreen:
What i do for the livin'? I live for the livin'.
Korisnikov avatar
maxer
Reactions:

Post od maxer »

Ma prolazi voda tj. nakvasiš se i ti :mrgreen:
U tome je problem.
Predhodna perjana jakna je imala onu "sjajnu" površinu i nije mogla da se kvasi (spoljno tkanje je bilo nalik na plastična vlakna) a ova sadašnja je mat-sjajna i kvasi se.
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Post od Sloba »

Ja sam imao sprej kupljen u prodavnici Ecco obuce i bio je odlican, za sve i svasta. Mislim da je ovde problem Deichmann kao Deichmann.

Mislim da su nekadasnji domaci proizvodjaci obuce za ove nivo.
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31

Post od Kuzmanovic »

Kupio sam na kraju sprej u Deichmannu, samo drugacije izgleda u odnosu na Maxerov. Nisam primetio da prejako smrdi (samo na pocetku), patike sam naprskao sprejom i ostavio ih u sobi da se osuse. Za tih pola dana, koliko su stajale u sobi, nisam osetio nikakav miris u sobi. Ovako izgleda sprej:

Slika
Korisnikov avatar
maxer
Reactions:

Post od maxer »

Očito je to druga supstanca ... na tvoju sreću (dobro, ovo što sam ja kupio je bilo pre 3 god.) :mrgreen:
Korisnikov avatar
stefanan
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 17:46
Garaža: Fiat Stilo 1.9 mjet

Post od stefanan »

Sloba napisao:Ja sam imao sprej kupljen u prodavnici Ecco obuce i bio je odlican, za sve i svasta. Mislim da je ovde problem Deichmann kao Deichmann.

Mislim da su nekadasnji domaci proizvodjaci obuce za ove nivo.
Sa Ecco nema greske, imao njihov i odlican je.

Poslednji put sam kupuo u metrou (metro obuca) neki, ne mogu sad da se setim imena isto je bio ok i nije smrdeo
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31

Post od Kuzmanovic »

Gde ste bili pre par nedelja kad sam trazio preporuke? :besan: :D
Korisnikov avatar
stefanan
Reactions:

Post od stefanan »

Jbg nisam video :D

Koliko pizdim što mi Ecco kalup za cipele ne odgovora, 44 mi male, 45 velike. Patike su mi taman 45.

Jel ima neko iskustva sa Clarks cipelama u smislu udobnosti i trajnosti ?

Sent from my MI 4LTE using Tapatalk
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

pedja napisao:Uzeo sam pre mesec dana http://www.topextrade.com/clarks/620/de ... k-leather/
Clarks, Goretex... Odlicna cipela. Citav dan na poslu u njima i ne osetis ih, a rekao bi covek da su glomazne. Ni prvog dana me nisu umorile, nazuljale, bilo sta.

Ono sto pise u opsiu je istina, cudno, ali jeste :D
Postavljene su mekom jagnjećom kožom i neće vas umoriti ni posle višečasovnog nošenja.
Gore Goretex+koza, a ispod rupicasti djon, da dise... Dzaba ti Goretex :kezo:

Elem, stvarno dobra dipela.
Evo, posle godinu dana - pohvale. Doduse, ja ih unistavam, tj nosim skoro svaki dan, u svakakvim vremenskim uslovima, od minusa do velikog plusa. Odrzavam ih, ali jednostavne trpe mehanicku torturu.
Napisah pre nekoliko postova, bio sam prisiljen da ih malo i u sneg gurnem i ekstra su prosle, osim sto je koza upila so. Jbg, ostao mi kofer sa drugim cipelama u drugom hotelu, pa dok smo prosli "vrhunski uredjenim" Kopom... Elem, to je bilo u decembru, a i sada su OK. Iako su mi mnogi rekli da ce trajati godinama, jer jesu kvalitetne, kod mene to nije slucaj sa cipelama. Jednostavno, ubija ih tezina i kilometraza, a za setnju su odlicne (u svojoj kategoriji). Nisu se deformisale, unutra su jos relativno OK, ali nisu u mint stanju, niti ce verovatno jos dugo biti u dobrom stanju. Polako pocinjem da trazim zamenu, iako ce mnogi reci da bi ih nosili jos ihaaaaj... Ukoliko ih opet nadjem, po istoj ceni (popust na popust, pa jos 50% popust :mrgreen: ), verovatno cu iste uzeti opet. Dosta ljudi me je pitalo koje su cipele i pozitivno ih komentarisalo.
Korisnikov avatar
stefanan
Reactions:

Post od stefanan »

To mi je trebalo, iskustvo iz prve ruke :) meni treba neka cipela ali za svaki dan, ova dva modela du mi zapala za oko

http://www.topextrade.com/clarks/1657/f ... k-leather/

http://www.topextrade.com/clarks/1673/k ... k-leather/

Sent from my MI 4LTE using Tapatalk
Korisnikov avatar
maxer
Reactions:

Post od maxer »

Ja bi pre ove crvenkaste http://www.topextrade.com/clarks/1674/k ... y-leather/

Mnogo volim ovakav jednostavan dizajn - to mi je najlepši dizajn za muške cipele.
Podsećaju me na stare fantastične Rock Sport, Slovenačke cipele.
Korisnikov avatar
srdjanyo
Reactions:
Pridružio se: 12 Okt 2014, 11:44
Garaža: Škoda Fabia Combi 1.9 TDI
Kontakt:

Post od srdjanyo »

Odlične jakne za samo 100€ u Tom Tailoru.

Sony Xperia Z3
Odgovori