Cene goriva u Srbiji
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Re: Cene goriva u Srbiji
Jedino mi ne dobijamo dzabe naftu od USA.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Nikad mi nismo imali jeftino gorivo. Jedino je TNG jedno vreme bio ajde da kažem jeftin (pre skoro 20 godina) ali su se dušmani brzo dosetili i udarili debele akcize. Čak mislim da je sada procentualno i najviša akciza baš na TNG, što nema veze sa mozgom ako se zagovara neka ekologija, smanjenje štetnih izduvnih gasova i slično. Plus TNG možemo i sami da proizvodimo, ne treba čak ni uvoz.
Kako nema veze, što skuplje, manje će se narod voziti i samo elektrika bajo moj
Sent from my SM-S926B using Tapatalk
Sent from my SM-S926B using Tapatalk
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Samo ugalj bajo moj.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Jeste i to 2-3 puta za zadnjih mesec dana. Da ne poveruješ.
- Gazu
- Pridružio se: 08 Feb 2022, 00:31
- Garaža: Opel Astra G 1.6i-16V
Još i benzin platio 10 dinara manje danas, popust za plaćanje preko aplikacije u NISu. 178 dinara skuplji benzin.
Sent from my Motorola Edge 50 Fusion using Tapatalk

Sent from my Motorola Edge 50 Fusion using Tapatalk
Vidim da je trenutna cena evrodizela u Hrvatskoj manje-više na svim njihovim pumpama 1.28 eur, dok je cena premium (valjda aditiviran kao kod nas) oko 1.66-1.68 eur u zavisnosti od pumpe. Koliko sam video i kod njih važi ograničenje u cenama goriva, ali se cene formiraju na 2 nedelje i valjda se ograničenje ne odnosi na premium (aditivirano, šta god) gorivo već samo na običan evrodizel i bmb95. E sad da li rizikovati sa jeftinijim evrodizelom, nije mala razlika skoro 50 dinara po litru? Odnosno da li uopšte ima razlike u kvalitetu između tog jeftinijeg i premium evrodizela kod njih? Kod nas je smešna razlika u ceni pa ne vredi ni lupati glavu ima li ili nema razlike (ja nisam primetio).
Toči bez straha, preporuka novije pumpe (sa novijim tankovima), Petrol, Lukoil.
Taj obican dizel je ok, nemaš brige. Inace , od ponoći mu je cijena 1,30 €, benz 1,42 €
Na ta goriva koja su premium nema ograničenja cijene pa je zato cijena takva, ali pazi da ti se ne desi da dođeš na pumpu (posebno na autoputu) i da je samo jedan pistolj s običnim dizelom... koji je naravno negdje gdje ni onaj na pumpi ne zna gdje je.
Taj obican dizel je ok, nemaš brige. Inace , od ponoći mu je cijena 1,30 €, benz 1,42 €
Na ta goriva koja su premium nema ograničenja cijene pa je zato cijena takva, ali pazi da ti se ne desi da dođeš na pumpu (posebno na autoputu) i da je samo jedan pistolj s običnim dizelom... koji je naravno negdje gdje ni onaj na pumpi ne zna gdje je.
OK. Koja ti je preporuka za neku bližu pumpu na auto-putu kada se uđe u Hrvatsku iz Srbije (mada mislim da posle one prve Inine na ulasku posle Batrovaca I nema neka u bližen okruženju bez da se silazi sa auto-puta)?
Pa to je ta, nema druge, prva je ta Ina pumpa. Odmorište Spačva u Spačvanskoj šumi... poznata šuma za one koji znaju ... ne preporučujem ulazak u naselja jer nema ni potrebe, a i većina su neke ŽNJ privatne pumpe lokanih kauboja (meni za izbjegavati).
Tu može da se sipa i u povratku u SRB, jer niža je cena, samo treba preći autoput i vratiti se, ako se ne varam.