Auto perionice - iskustva, preporuke, saveti

Iskustva sa servisima, cene održavanja, pranje i poliranje
Odgovori
Korisnikov avatar
AleksandarAca
Reactions:
Pridružio se: 21 Jul 2021, 14:54
Garaža: VW Tiguan 2.0TDI R-Line 4Motion, VW ID.3 Pro Performance

Re: Auto perionice - iskustva, preporuke, saveti

Post od AleksandarAca »

Mene treba grasak..:D

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Re: Auto perionice - iskustva, preporuke, saveti

Post od sebekkg »

https://youtube.com/shorts/OrWqFkiVCuo

Sent from my SM-S928B using Tapatalk

Slika
LAV-LAV
Reactions:
Pridružio se: 27 Okt 2019, 10:49

auto perionice

Post od LAV-LAV »

Ma moguće da su mu to i u nekoj praonici napravili.
Meni su na jednom prijašnjem autu u ručnoj praonici zaribali prednju haubu predamnom.

Znači dečko pere i ispadne mu ta spužva na pod, on je uzme i nastavi... to je bilo to... pokupio prljavštinu s poda , pijesak ili šta već...

Niie znao šta će od muke.

To sam vidio i sa drugim autima... stojim sa strane i gledam,ali druga praona...

Poslano sa mog SM-A346B koristeći Tapatalk

Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Hyundai Tucson 1.6t 150hp MT Style

Post od Saša »

Ja još nijednom (ali baš nijednom) nisam dao da mi automobile drugi peru. Samo samouslužna i ne mrzi me da potrošim sat pa i više vremena na pranje, prebrisavanje i usisavanje auta. :)
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Re: Hyundai Tucson 1.6t 150hp MT Style

Post od Bax »

Ja jedan zeton, do dva na pusku, upalim brisace, i teram dalje. Dosta im je toliko. Naravno usisam povremeno. Ne pipam lak sa krpama....
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Hyundai Tucson 1.6t 150hp MT Style

Post od Saša »

Kod mene 3 puška + 1 za usisavanje. Mada su baš skratili intervale žetona za puškiranje, trebaće uskoro verovatno i četvrti jer jedva stignem preći i isprati Kadjara sa ta tri (a koristim samo modove pranja i ispiranja). I svaki put detaljno prebrišem auto jelenskom krpom, uz mnogo ispiranja iste (zato nemam svirlove po laku, ne brinite).
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

https://www.titanium.rs/setovi/titanium ... automobil/ za 4000 se stvarno isplati. Hemija da se povremeno skine i jača prljavština. Peškir za brisanje, krpe i čistač za enterijer. Ja bih samo dodao rukavicu za pranje. Odlična stvar i sigurno će trajati ako se ne pere svaki čas.
Posetite www.garaza.rs !
LAV-LAV
Reactions:

Post od LAV-LAV »

Ja već godinama perem auto u automatskoj praonici (znam da se mulja svašta sa šamponima,ali ne želim razmišljati o tome).

S vremena na vrijeme poštoljem (puškom) samo isperem u samoposlužnoj bez ikakvog trljanja.

Ovo sam kupio (rukavica za pranje i brisanje) prije 2-3 god u Lidlu i nikada nisam koristio jer ne perem vise sam auto kao prije (jer one četke koriste za svasta, neki čak peru motor).

Ova rukavica je stvarno mekana, izgleda materijal meksi od bilo kojeg plišanca.
Ali eto... nisam ni probao.

SlikaSlikaSlika

Oslo11
Reactions:
Pridružio se: 24 Sep 2022, 18:45

Post od Oslo11 »

Ja imam taman auto i perem ga u samousluznoj perionici, pokusao sam da ne brisem auto posle ispiranja ali od svake kapljice ostaje fleka i auto izgleda kao da nije opran. Tako da sada posle ispiranja pokupim vodu MF peškirom (ne trljam, samo stavim peškir na auto da pokupi vodu i tako dok ne pređem ceo auto) i krajnji rezultat je vrlo dobar, usudio bih se reci i odlican :)

Sent from my SM-S908B using Tapatalk

Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Post od Sloba »

Ne valja voda u programu ispiranja, to se i meni desavalo u nekim perionicama. Moze da ostane trag od naknadnog slivanja vode iz zazora, od kapljica ne. Isto crna kola...
Korisnikov avatar
DukeNS
Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
Reactions:
Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07

Post od DukeNS »

Saša napisao: 29 Avg 2024, 20:47 Kod mene 3 puška + 1 za usisavanje. Mada su baš skratili intervale žetona za puškiranje, trebaće uskoro verovatno i četvrti jer jedva stignem preći i isprati Kadjara sa ta tri (a koristim samo modove pranja i ispiranja). I svaki put detaljno prebrišem auto jelenskom krpom, uz mnogo ispiranja iste (zato nemam svirlove po laku, ne brinite).

Ja sam pre desetak dana bio u perionici u Kamenici i frapirao se kada sam ubacio žeton, a ekran mi ispisao nekih 1:40 ili tako nešto. Pitam čiču koji je tamo sedeo o čemu se radi i on kao "postignut je dogovor u gradu da se skrati vreme". Mislim se - terajte se! Deluje da ipak nisu svi u tom dilu, tako da i dalje toplo preporučujem onu u Heroja Pinkija...
LAV-LAV
Reactions:

Post od LAV-LAV »

Koliko košta jedan žeton?

Korisnikov avatar
DukeNS
Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
Reactions:
Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07

Post od DukeNS »

Htedoh obrisati post i prebaciti ga u adekvatnu temu, ali nije više moguće, pa bih zamolio admine da spreče dalje trovanje ove. :)
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:

Post od Saša »

Žeton je uvek 100 dinara jer im je valjda tako (okruglo) najlakše prodavati žetone na onim automatima, ali se onda igraju sa vremenom trajanja, odnosno skraćuju ga stalno.

@DukeNS Da, ubaciš 3 žetona i sada imaš ispod 5 minuta puškiranja, a pre godinu-dve je bilo oko 6 minuta, možda i malo preko. To više nije dovoljno za auto C segmenta, a pogotovo ne SUV koji je visok i ne možeš ga tako brzo preći kao manji auto.

Jedino vreme trajanja usisivača nisu dirali, i dalje je 8 minuta žeton ako se ne varam (Ehrle perionica u Veterniku).
LAV-LAV
Reactions:

Auto perionice

Post od LAV-LAV »

Hvala na odgovoru.

U HR je 1 € , a vrijeme je nestvarno kratko. Mislim da je prije davno bilo max 3 min, a sada je ili 100 sec ili 2 min , kako gdje.
Usisivač... bio nekada 5 min... sada možda 3 min... pljačka

Ovih 8 min za usisavač... čitam i ne vjerujem

Odgovori