Zašto je Srbija tu gde jeste?!

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Re: Zašto je Srbija tu gde jeste?!

Post od ljubitelj »

Kriza je lokalno u Evropi i Severnoj Americi, u većem delui sveta nema nikakve krize, normalno stanje manje više sa blagim sezonskim oscilacijama koje su uobičajene.

Evro je devalvirao 20% i logična posledica nekontrolisanog štampanja istog je i inflacija tj povećanje cena i shodno tome pad standarda onih koju su vezani za Evro.

Kopija stanja u SFRJ početkom 80tih, gotovo preslikano i stanje i ponašanje političara tj EU birokratije.

Nadam se samo da će se u Briselu brzo dozvati pameti i promeniti politiku...
Mi smo pupčanom vrpcom ekonomski vezani za EU i nažalost već se osećau briselske igrarije, što se najjasnije vidi na hrani i energentima svih vrsta.

Juče gledam , drveni briket 49,900 za tonu.
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Zato prodaja peleta skoro stala. Čekaju da im se odobri izvoz. A tamo zabranjena seča šuma. Najgori smo.
Korisnikov avatar
Gaginh0
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
Garaža: Nemam garažu :(

Post od Gaginh0 »

nidza napisao: 14 Nov 2022, 15:13 Gde je mleko 270?
Rekli Vidojković i Kulačin, zašto ih proveravati?

Koliko mrzim vlast toliko mi bespomoćna opozicija počinje ići na onu stvar.
BOJ SE OVNA, BOJ SE GOVNA, A KAD ĆU ŽIVETI?

Slika
Korisnikov avatar
Gazu
Reactions:
Pridružio se: 08 Feb 2022, 00:31
Garaža: Opel Astra G 1.6i-16V

Post od Gazu »

Gaginh0 napisao: 14 Nov 2022, 19:54 Koliko mrzim vlast toliko mi bespomoćna opozicija počinje ići na onu stvar.
Kad su za te stvari glupi, onda su i bespomoćni. Ti što tvituju o cenama verovatno ni ne znaju mnogo o tim cenama, već u marketu samo trpaju u kolica. Možda tek posle odokativno primeti da mu je račun nešto veći nego obično.
Korisnikov avatar
Martin Mystere
Reactions:
Pridružio se: 18 Dec 2020, 21:09
Garaža: Ford Mondeo Mk5 2.0 TDCI Powershift

Post od Martin Mystere »

Ovi su govna ali ni ovi bivši što pretenduju da ponovo dođu na vlast nisu ništa bolji. Najviše bih voleo da svima njima bude daleko lepa kuća i da ih više i ne vidim i ne čujem ali nisam ja te sreće.
Korisnikov avatar
DukeNS
Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
Reactions:
Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07

Post od DukeNS »

Katastrofa je sa cenama. Pre neki dan u najjeftinijem Univeru smo pazarili osnovne stvari, stvarno skromno i ceh na kasi skoro 16.000 dinara. Danas u apoteci račun 4.500. Gorivo skočilo u kratkom roku sa 170 na 186. Ja ne znam kako ljudi sa prosečnim primanjima preživljavaju, a kamoli oni sa ispodprosečnim. O penzionerima da ne pričam. Strava i užas sa poskupljenjima. I svi i dalje ćutimo i trpimo...
Korisnikov avatar
Dare4x4
Reactions:
Pridružio se: 22 Avg 2014, 17:00

Post od Dare4x4 »

Moja baba prima poljoprivrednu penziju od 13.500 din. Zamisli kako bi živela da je, ne daj Bože, sama. Uz to joj poštar svaki put mazne 60din. :glavomuzid:
Korisnikov avatar
havijer
Reactions:
Pridružio se: 28 Mar 2015, 07:55
Garaža: I30 mk1 1,4

Post od havijer »

Koliko košta vrtić, koliko košta pregled lekara...

Sent from my VOG-L29 using Tapatalk

Korisnikov avatar
Gaginh0
Reactions:

Post od Gaginh0 »

I koliko košta stan za studenta? U hebenom Veterniku garsonjera 200e, gde su troškovi, gde je što student mora da jede, a poslednji državni studentski dom napravljen dok se Titu još dizao...

Slika
Korisnikov avatar
Darko
Reactions:
Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet

Post od Darko »

DukeNS napisao: 14 Nov 2022, 20:30 Katastrofa je sa cenama. Pre neki dan u najjeftinijem Univeru smo pazarili osnovne stvari, stvarno skromno i ceh na kasi skoro 16.000 dinara. Danas u apoteci račun 4.500. Gorivo skočilo u kratkom roku sa 170 na 186. Ja ne znam kako ljudi sa prosečnim primanjima preživljavaju, a kamoli oni sa ispodprosečnim. O penzionerima da ne pričam. Strava i užas sa poskupljenjima. I svi i dalje ćutimo i trpimo...
Neki od mojih musterija penzionera, kazu: "da ovi nisu gore, bilo bi sve jos dosta skuplje". :kezo:

Cene stanova isto evropske :D

Slika

Slika
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Zašto je Srbija tu gde jeste?!

Post od shandu90 »

Ako taj izdaje 27 kvadrata za 350, ja cu moci sa 10 kvadrata vise da prodjem bar sa 500 evrica :kezo: Jos pogled za docek nove kida, ne promakne nijedan vatromet.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Korisnikov avatar
Gazu
Reactions:
Pridružio se: 08 Feb 2022, 00:31
Garaža: Opel Astra G 1.6i-16V

Post od Gazu »

Gaginh0 napisao: 14 Nov 2022, 21:13 gde je što student mora da jede, a poslednji državni studentski dom napravljen dok se Titu još dizao...
Za studente još i dobro ako se hrane u menzi. Da kucnem u drvo, u Novom Sadu može sa dosta malo para student da se hrani, tipa 200 dinara dnevno valjda. Poslednje što znam je da je ručak bio oko 70 dinara, a to je pre nekoliko godina.

Studentski dom je isto povoljan, ali je jako velik problem upasti u dom za studente prve godine. I mislim da je nešto od studentskih domova pravljeno posle 2000-e? Oni kod Štranda? To neka me neko ispravi. A pred Univerzijadu je jedan od tih kod Štranda renoviran samo?

Međutim, horor za studente koji sad ovako ne mogu ni sobu da iznajme. Deluje mi da će ove godine studenti u mnogo većem broju putovati od kuće na fakultet umesto da iznajme u gradu smeštaj.
Korisnikov avatar
Gaginh0
Reactions:

Post od Gaginh0 »

Jeste banalizovao sam, ali mislim da su i ti u Kineskoj četvrti stariji od četvrt veka. Ali i dalje mislim da ima duplo više studenata nego mesta u domovima.

Slika
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Kod Kineske cetvrti prvi,mislim da se zove A je '87. Pravljen. Onaj noviji u tom bloku je tamo sredinom 2000-ih.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
member
Reactions:
Pridružio se: 17 Jul 2012, 15:19

Post od member »

Kad smo kod cena, juče nadjem u zimskoj jakni račun iz Rode iz aprila ove godine. Na tom računu je cena mleka 82din/L, pavlaka kantica 700gr 140din. Itd. Prašak za veš 1200din.
Taj račun iz aprila je iznosio 8000din, sve je prehrana i kućna hemija.
Ista kupovina bi danas izašla skoro 15.000din.
Ne znam kako ljudi koji imaju plate po 40-50.000din i 2-3dece (djaci ili studenti) sastavljaju mesec dana.
Ono što me više brine je što jutros oko 8h dok sam išao na AP Miloš Veliki uopšte nisam video Beograd ni onaj deo prema Obrenovcu od smoga i sive magle. Do proleća ćemo se podaviti od ovog nezdravog vazduha.
Čim sam prošao prema Ubu, skroz druga slika.
Odgovori