Auto perionice - iskustva, preporuke, saveti

Iskustva sa servisima, cene održavanja, pranje i poliranje
Odgovori
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Re: Hyundai Tucson 1.6t 150hp MT Style

Post od Saša »

Prebacite ove postove u neku temu o autoperionicama, mislim da ih imamo više. :)

Da, sa jednim žetonom može baš lepo da se usisa ceo auto, sem ako nema prst prašine i prljavštine dole pod nogama.

Moj ritual pranja je ranije (dok sam imao samo Punta) bio jednom nedeljno, odnosno odem nedeljom uveče i detaljno ispuškiram auto, prebrišem ga i usisam prašinu. Ako nije baš mnogo prljav - bila su za to dovoljna i dva žetona + 1 za usisivač. Sada trebaju tri za puškiranje a za Kadjara je i to malo. Ako je Kadjar malo jače zaprljan, moram ubaciti i četvrti, plus peti za usisavanje.

Iskreno, sada sa dva auta i povećanim brojem obaveza često ne uspem da redovno ispunim taj svoj ritual, a Punta ponekad operem i u dvorištu kuće jer imam onaj aparat pod pritiskom. Tada se obavezno auto mora prebrisati jer inače ostaju posle sušenja tragovi kamenca iz vode (to su te flekice od vode koje pominjete). "Krštene" samouslužne perionice kao što je Ehrle imaju u sebi i (pred)tretman vode protiv kamenca pa zato kod njih nije neophodno prebrisavanje auta posle pranja (iako bih ga ja ipak preporučio jer je to dobro za lak - auto se sija i posle x godina).

Inače, @LAV-LAV većina perionica ovde ima opciju i da direktno ubacuješ novčanice (dinare) na svakom mestu za pranje i primaju bukvalno sve, a neke čak i krupnije kovanice. Dok su opet kod nekih perionica sveli to samo na upotrebu novčanica od 100 i 50 din (kao pomenuta u Kamenici), a neke opet imaju samo žetone. Kako gde, dakle. Ja najradije idem na Ehrle jer mi se pokazalo da imaju najbolji pritisak i najbolju hemiju, plus primaju i novčanice/kovanice pa ponekad samo ispuškiram auto na brzinu (ako je manje zaprljan) ili recimo operem gume (gazio kroz neko blato) za onoliko siće koliko trenutno imam.
LAV-LAV
Reactions:
Pridružio se: 27 Okt 2019, 10:49

Re: Hyundai Tucson 1.6t 150hp MT Style

Post od LAV-LAV »

@saša

Ja čekao da se tema prebaci ... i ništa pa da napišem nešto vezano za to kratko trajanje žetona...

Obično je uz takvu samouslužnu praonicu i nekakva kafana pa tako nas par sjednemo i gledamo kako ljudi brzo odrade posao pranja, sve se trči oko auta, sve detaljno i kako treba, sve brzo ,ne gubi se vrijeme na gluposti... kao na normu hhaahh

A da su na poslu (ili da nijeograničeno vrijeme) bilo bi to ne tih 100-120 sec za žeton nego cigara / pa razmatranje / pa zašto ja / pa onda ajde krene to / i na kraju bar 30-40 min za ono što se čovjek ustrčo' oko auta za 100-120 sec

Poslano sa mog SM-A346B koristeći Tapatalk

Korisnikov avatar
DukeNS
Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
Reactions:
Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07

Re: Auto perionice - iskustva, preporuke, saveti

Post od DukeNS »

Je l’ beše Johnny Steam preporuka za dubinsko pranje sedišta i uopšte temeljno sredjivanje unutašnjosti? Kako suše sedišta kad nije leto? Koliko dana treba za tretman?

Ima li neko možda preporuku za tako nešto u Novom Sadu?
Korisnikov avatar
Гага
Reactions:
Pridružio se: 30 Dec 2012, 22:24

Post od Гага »

Нова самоуслужна перионица "Кар Вош" на Бежанијској коси код СЦ "11. Април", са четири места за прање.
Исти су власници (браћа В.Л. https://pretraga.pkspartner.rs/sr/kompa ... a-wash-doo) и ове и оне перионице код Београдске Арене.

SlikaSlikaSlika
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Dok je nova biće dobra. Čujem da su onu kod Idee na BK zatvorili. Ili će biti uklonjena.

Sent from my 2201116SG using Tapatalk

Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
zdushan
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2013, 13:02
Garaža: Škoda Superb 2.0 TDI 4x4

Post od zdushan »

Na tom bazenu i parkingu sam 3x nedeljno u 7 ujutru, pa cu probati perionicu i javljam utiske.

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

Korisnikov avatar
srdjanyo
Reactions:
Pridružio se: 12 Okt 2014, 11:44
Garaža: Škoda Fabia Combi 1.9 TDI
Kontakt:

Post od srdjanyo »

XMAX (Ruska) perionica na Novosadskom putu. Pritisak vode odličan, usisivač 6 minuta, pena odlična, četka još bolja.

Sent from my SM-A528B using Tapatalk

Korisnikov avatar
Гага
Reactions:
Pridružio se: 30 Dec 2012, 22:24

Post od Гага »

trojanac napisao: 21 Sep 2024, 21:18 Dok je nova biće dobra. Čujem da su onu kod Idee na BK zatvorili. Ili će biti uklonjena.

Sent from my 2201116SG using Tapatalk
Та аутоперионицу "АутоСпа Ледоломац" није још затворена. Односно биће срушена као и цео тај Т.Ц. "Имо Центар 2", наравно и Мек. План уклањања/рушења је био сад септембар/октобар, али је мало одложено до краја године. Ту треба да се гради нови Т.Ц. "Лидл". О томе сам још у марту ове године писао на форуму "Беобилд" https://forum.beobuild.rs/threads/lidl- ... st-1216155
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Pa to mi je omiljeni Mek. Neeeee!
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
DukeNS
Reactions:

Post od DukeNS »

DukeNS napisao: 21 Sep 2024, 00:12 Je l’ beše Johnny Steam preporuka za dubinsko pranje sedišta i uopšte temeljno sredjivanje unutašnjosti? Kako suše sedišta kad nije leto? Koliko dana treba za tretman?

Da probam ponovo... :oops:
Kabal
Reactions:
Pridružio se: 05 Avg 2015, 10:01
Garaža: Volvo XC60 D5 AWD

Post od Kabal »

https://procleans.rs/ i Zeka Begec 063524258, sa njima imam iskustva i rade dobro.
Korisnikov avatar
Milos
Reactions:
Pridružio se: 04 Feb 2012, 23:30
Garaža: tedeijevi geteijevi

Post od Milos »

DukeNS napisao: 23 Sep 2024, 09:20
DukeNS napisao: 21 Sep 2024, 00:12 Je l’ beše Johnny Steam preporuka za dubinsko pranje sedišta i uopšte temeljno sredjivanje unutašnjosti? Kako suše sedišta kad nije leto? Koliko dana treba za tretman?

Da probam ponovo... :oops:
Rade bre :) Zovi ga slobodno - 064 122 59 47 . Sad u septembru 13 godina postojanja firme .
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
Korisnikov avatar
DukeNS
Reactions:

Post od DukeNS »

Kabal napisao: 23 Sep 2024, 09:32 https://procleans.rs/ i Zeka Begec 063524258, sa njima imam iskustva i rade dobro.

Zvao Proclean čim je Kabal postavio i dogovorio termin. Javljam utiske...
Korisnikov avatar
DukeNS
Reactions:

Post od DukeNS »

Odneo sam auto juče ujutru i danas oko podneva su me zvali da preuzmem. Nisam imao vremena da puno zagledam, ali deluje da su odradili dobar posao. Doduše, na prvi pogled auto i nije bio zapušten, iako su oni rekli da je bilo posla. Dubinsko pranje sedišta i sređivanje unutrašnjosti je 90€, a oprali su ga i spolja i baš se potrudili oko felni koje su bile prilično zapuštene. Kaže mi da bi ista cena bila i za Alfu.

Jedino mi se nešto ne sviđa nastup vlasnika. Ne mogu ništa baš loše da izdvojim, ali nije da se nešto posebno trudi u pristupu mušterijama. Neko će reći da to nije ni bitno ako se dobro obavi posao, ali meni je važno i kakav mi neko ostavi utisak u direktnom kontaktu.

Jedino iz tog razloga bih možda sledeći put isprobao i drugu Kablovu preporuku.
Korisnikov avatar
dag81
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
Kontakt:

Post od dag81 »

Iz okoline NSa Zeki iz Begeca bih najpre odvezao auto.

Za spoljno pranje bas hvale decka negde iza lutrije. Ali ne zakazuje, kazu ostavis ako taj dan ima alobodno i kad zavrsi.

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

Odgovori