Da, sa jednim žetonom može baš lepo da se usisa ceo auto, sem ako nema prst prašine i prljavštine dole pod nogama.
Moj ritual pranja je ranije (dok sam imao samo Punta) bio jednom nedeljno, odnosno odem nedeljom uveče i detaljno ispuškiram auto, prebrišem ga i usisam prašinu. Ako nije baš mnogo prljav - bila su za to dovoljna i dva žetona + 1 za usisivač. Sada trebaju tri za puškiranje a za Kadjara je i to malo. Ako je Kadjar malo jače zaprljan, moram ubaciti i četvrti, plus peti za usisavanje.
Iskreno, sada sa dva auta i povećanim brojem obaveza često ne uspem da redovno ispunim taj svoj ritual, a Punta ponekad operem i u dvorištu kuće jer imam onaj aparat pod pritiskom. Tada se obavezno auto mora prebrisati jer inače ostaju posle sušenja tragovi kamenca iz vode (to su te flekice od vode koje pominjete). "Krštene" samouslužne perionice kao što je Ehrle imaju u sebi i (pred)tretman vode protiv kamenca pa zato kod njih nije neophodno prebrisavanje auta posle pranja (iako bih ga ja ipak preporučio jer je to dobro za lak - auto se sija i posle x godina).
Inače, @LAV-LAV većina perionica ovde ima opciju i da direktno ubacuješ novčanice (dinare) na svakom mestu za pranje i primaju bukvalno sve, a neke čak i krupnije kovanice. Dok su opet kod nekih perionica sveli to samo na upotrebu novčanica od 100 i 50 din (kao pomenuta u Kamenici), a neke opet imaju samo žetone. Kako gde, dakle. Ja najradije idem na Ehrle jer mi se pokazalo da imaju najbolji pritisak i najbolju hemiju, plus primaju i novčanice/kovanice pa ponekad samo ispuškiram auto na brzinu (ako je manje zaprljan) ili recimo operem gume (gazio kroz neko blato) za onoliko siće koliko trenutno imam.