Zakon o bezbednosti saobraćaja (ZOBS)
Re: Zakon o bezbednosti saobraćaja (ZOBS)
Vi sto ne vezujete, jel imate zakacku sto kaze vlada ili to pistanje moze da se iskljuci nekako?
Moze dijagnostikom, ali uvek zaboravim, a posle mi bude drago sto sam zaboravio
http://www.aliexpress.com/item/2pcs-Min ... 40333.htmlVladapetr napisao:Jbg, uzmi neko konformnije auto
Jel zna neko gde ima da se uzme ona štipaljka za pojas? Stavi se gore kod šnale pa drži pojas da ne vuče "ka sebi", te je upotreba pojasa mnogo prijatnija. Naravno, u suprotnom smeru nije zakočen pa bi pojas odreagovao u slučaju potrebe.
Imao sam to pre god dana ali je radilo samo 2 dana, težak plastikaner pa se raspalo...
Pitanje za pravnike.
Zašto se smatra normalnim da mi neuki i obični smrtnici pratimo u nekom službenom glasniku sve promene zakona? Zašto se očekuje da smo toliko pametni i angažovani u praćenju njihovih svakodnevnih dopuna? Posoji mnogo vozača koji ne gledaju Alvirka, ne prate forume i ne čitaju novine.
Zašto se smatra normalnim da mi neuki i obični smrtnici pratimo u nekom službenom glasniku sve promene zakona? Zašto se očekuje da smo toliko pametni i angažovani u praćenju njihovih svakodnevnih dopuna? Posoji mnogo vozača koji ne gledaju Alvirka, ne prate forume i ne čitaju novine.
A sta se desava ako ja nekom dam auto na upotrebu ,a on nije pijan umoran i sl. Znaci sedne normalan u auto onda ode negde prebije se od rakije i napravi sranje . Da li i onda vlasnik vozila snosi odgovornost .Negde sam citao da je i vlasnik kriv ali nisam siguran .Ako je tacno to je nevidjen apsurd .
- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Apsurd je jer kola mogu biti porodicna, a vlasnik mora biti jedan
Mnogo je apsurda u pravu.
Veljo, teorijski postoje dva pristupa. Prvi, koji je i primenjnen, je da se smatra da su svi upoznati sa sadržinom svih propisa od momenta njihovog objavljivanja u sl. glasniku i drugi da svaki put dokazuješ da je neko znao ili morao znati propis.
Jasno ti je da je drugi pristup neprimenjiv i zato je primenjen prvi.
Prekršaji su naročito problematični jer postoji milion izvora prava koje ni sudije ne znaju, a dovoljan je nehat da bi bio kažnjen.
Veljo, teorijski postoje dva pristupa. Prvi, koji je i primenjnen, je da se smatra da su svi upoznati sa sadržinom svih propisa od momenta njihovog objavljivanja u sl. glasniku i drugi da svaki put dokazuješ da je neko znao ili morao znati propis.
Jasno ti je da je drugi pristup neprimenjiv i zato je primenjen prvi.
Prekršaji su naročito problematični jer postoji milion izvora prava koje ni sudije ne znaju, a dovoljan je nehat da bi bio kažnjen.
Intersuju me promene propisa, tj zašto se podrazumeva da sam upoznat sa promenom. Shvatam tvoj post, samo ne mogu da se pomirim 

- Grujic
- Moderator
Izgleda da je sinoć bila neka pojačana akcija, video sam ekipu na početku Karađorđeve kako zaustavlja, al je tad išla i televizijska ekipa i snimala, tako da kontam da je bila neka veća akcija pa su pravili prilog
- H4wkeye
- Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
- Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI
I ovde ih je bilo dosta. Trebao si da stanes da te snime i da budes u fazonu "Cu da izadjem na televizor?" 

- Grujic
- Moderator
Jok, to bilo na početku večeri, ja bio peške, planirao sam da cirkam 

Najavili su april da ce da resetaju samo tako .
Sa lepsim vremenom je i kontrola intenzivija. Pogotovo kada police motociklisti izadju na ulice.
Ali posto su za mesec april najavili lose i kisovito vreme....
Ali posto su za mesec april najavili lose i kisovito vreme....
- Nikolaa
- Pridružio se: 09 Feb 2014, 10:58
- Garaža: Reasonably Priced Car
2 puta me zaustavili veceras i to po ivicama grada, drugar na autoputu kod mostara video beli BMW F10 presretac koji je zaustavio nekog, BG-591nesto...
ako je verovati Nasa Patrola aplikaciji, i centar grada ih je pun.. sreda jbt
izgleda da pocinje akcija
ako je verovati Nasa Patrola aplikaciji, i centar grada ih je pun.. sreda jbt

izgleda da pocinje akcija