Nekretnine, kupovina, saveti, iskustva
Re: Nekretnine, kupovina, saveti, iskustva
Ako je ugovor od pre 1.11.2011. onda ne važe odredbe Zakona, već ono što piše u ugovoru?
Cestitke Dragane... Jedva cekam i ja da krenem ali, I meni polako dolaze dani, jos samo mesec i po dana do pocetka radova 

- Ji 4Tze
- Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
- Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain
Da. Supruga ima penale, ja nisam imao.Heinz napisao:Ako je ugovor od pre 1.11.2011. onda ne važe odredbe Zakona, već ono što piše u ugovoru?
Boringly average, but also perfect for school run mums
Ja sam siguran da imam penale, samo se ne sećam kolike. U svakom slučaju, još nije došlo vreme za prevremenu otplatu.
Stambeni kredit je najpovoljniji kredit koji se može uzeti, tako da je pitanje da li treba bankama davati keš, osim ako nije u pitanju totalni višak para sa kojima baš nemaš gde.
Stambeni kredit je najpovoljniji kredit koji se može uzeti, tako da je pitanje da li treba bankama davati keš, osim ako nije u pitanju totalni višak para sa kojima baš nemaš gde.
Uvek je bolje nemati nego imati dug, ako za to postoje mogućnosti.
Za stan / kuću od 100k evra trebaš da vratiš 170k tj samo na kamate svaki mesec daješ skoro 200 evra ili jedan srpski minimalac u narednih 30 godina.
Za stan / kuću od 100k evra trebaš da vratiš 170k tj samo na kamate svaki mesec daješ skoro 200 evra ili jedan srpski minimalac u narednih 30 godina.
Slažem se. Ali ako imaš 10k u kešu, i treba da kupiš kola npr., u Srbiji mislim da se ne isplati da vratiš banci 10k (od tih 100k) pa da uzmeš kola na kredit.
- Delija
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
- Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
- Kontakt:
Pa tu ti lepo pise da banka sme da naplati penale.Ji 4Tze napisao:5. Decembra se promenio zakon...
http://www.tvojnovac.nbs.rs/latinica/20 ... plata.html
Znaci, i ovih 1M dinara godisnje je "dobra volja" banke.
Zakon u principu samo propisuje da banka mora da ti dozvoli prevremeno vracanje kredita (i ogranicava penale), sto je i ranije najcesce bio slucaj, ali nije morala da postoji ta opcija.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Ako postoji bilo koji način da ti keš donese veće prihode od troškova kamate, onda je jasno šta je bolji izborHeinz napisao:Slažem se. Ali ako imaš 10k u kešu, i treba da kupiš kola npr., u Srbiji mislim da se ne isplati da vratiš banci 10k (od tih 100k) pa da uzmeš kola na kredit.

Najbolji izbor je onda ne kupiti kola 

Juče izlivena podna ploča, danas se već zidalo pomalo, nadam se za dan dva da ću opet pući neku sliku da se vidi tempo. Ja sam jako zadovoljan.
Odustao sam od pune ploče, ići ću na standardnu, kad sam se sabrao za moje potrebe je to ipak bolja varijanta.
Počeli smo paralelno da radimo na pripremi enterijera, sve se mnogo lakše odradi kad se isplanira mnogo unapred

Sent from my D5503 using Tapatalk
- nuk
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
- Garaža: Renault Espace 2.0dCi
- Kontakt:
Pa tako kaži, nisi zidao već si birao pločice 

Da, danas smo jurili podne pločice pošto ih treba baš mnogo, a od njih kreće cela priča oko enterijera. Ali o tom potom 

Pa ima još dosta do pločica 

Ima, ali dobar plan je pola posla 

Naravno. Jel to stavljaš pločice i u dnevnom boravku?