Putevi u Srbiji
Re: Putevi u Srbiji
Čim se uđe u SRB, prvih par km je put katastrofa ali je posle ok.
Pa to je tako da te navikne.
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
Totalni zastoj u Kragujevcu kod Velikog parka, zaglavila se dva šlepera.
TT

TT
- TheWickerMan
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
- Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT
Kako se zaglavili,zakačili se?
sent from MS Lumia 640 LTE using TT Classic
sent from MS Lumia 640 LTE using TT Classic
Da jedan se naslonio na drugi a ima i treci ispred, to nisam video odmah.
TT
TT
Nešto nije urađeno kako treba.
http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php ... id=1168704
Drobnjak ljut na izvođače: Šta ste stavili u most?
Direktor Javnog preduzeća "Putevi Srbije" Zoran Drobnjak naložio je ispitivanje kvaliteta radova na mostu preko Zapadne Morave.
http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php ... id=1168704
Drobnjak ljut na izvođače: Šta ste stavili u most?
Direktor Javnog preduzeća "Putevi Srbije" Zoran Drobnjak naložio je ispitivanje kvaliteta radova na mostu preko Zapadne Morave.
- Darko
- Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet
Put od valjeva do divcibara ima jednu deonicu koja je uzasna. Gorim putem nisam vozio. Postoji li neka alternativa?
Nisi ti vozio od Valjeva do Divćibara, nego od Valjeva do Bukova (koliko vidim).
Imaš drugi put koji je bolja opcija za Divčibare, preko Mionice.
Imaš drugi put koji je bolja opcija za Divčibare, preko Mionice.
To što je vama užasno je samo loš asfalt, nije drama.
- Darko
Zavisi koji su ti kriterijumi.
Dovoljno para dajemo kroz gorivo i putarine za odrzavanje puteva pa bi bilo logicno da put do jednog turistickog centra bude uredan, obelezen sa usminkanom okolinom. Pogotovo ako ocekujemo strane turiste.
@era, taj do mionice ne ide prema valjevu?
Dovoljno para dajemo kroz gorivo i putarine za odrzavanje puteva pa bi bilo logicno da put do jednog turistickog centra bude uredan, obelezen sa usminkanom okolinom. Pogotovo ako ocekujemo strane turiste.
@era, taj do mionice ne ide prema valjevu?
Naravno da sve može mnogo bolje. Ne putujem tamo svaki dan pa mi i ne smeta toliko, ali niko neće da izgubi točak ili glavu tamo. Činjenica je da je u tamošnjim uslovima klizišta i obilnih padavina teško održavati sve deonice.
Iriški venac je gori od onoga kod Valjeva, da ne spominjem put preko same Fruške Gore.
Takođe me fasciniraju uski putevi, tj. nedostatak cele trake između sela u podnožju Fruške Gore, gde je daleko lakše proširiti put.
Iriški venac je gori od onoga kod Valjeva, da ne spominjem put preko same Fruške Gore.
Takođe me fasciniraju uski putevi, tj. nedostatak cele trake između sela u podnožju Fruške Gore, gde je daleko lakše proširiti put.
Pogledaj tamo na Google maps.
Ideš od Valjeva ka Slovcu putem 27, a onda u Divcima okreneš na 175 preko Mionice sve do Divčibara.
Koliko sam razumeo, ti si ranije išao glavnim za Požegu putem 21, onda na Bukovima išao opet 175, samo sa druge strane dođeš na Divčibare.
Ideš od Valjeva ka Slovcu putem 27, a onda u Divcima okreneš na 175 preko Mionice sve do Divčibara.
Koliko sam razumeo, ti si ranije išao glavnim za Požegu putem 21, onda na Bukovima išao opet 175, samo sa druge strane dođeš na Divčibare.
- Darko
Da ti kazem iskreno. Nemam pojma oznake puta
samo sam od valjeva pratio putokaze "divcibare".

Idi na Google maps, tamo ćeš videti te oznake puteva.
Kroz gorivo se ne daju pare za odrzavanje puteva, tako nesto je odavno ukinuto prakticno jer lavovski deo prikupljneog tog novca se trosi na plate, penzije, dugove javnih preduzeca i ostale hronicne potrosace budzeta koji se ne mogu podmiriti iz normalno ostvarenog poreza od privrede a zahtevaju svakog meseca sveze pare.Darko napisao:Zavisi koji su ti kriterijumi.
Dovoljno para dajemo kroz gorivo i putarine za odrzavanje puteva
Putarina se isto ne koristi za odrzavanje autoputeva vec uopsteno svih puteva, tako je nedavno bila zvanicna izjava iz Puteva Srbije.
Kada bi se pare od goriva, putarina, i vinjete/ godisnje registracije koje se placaju namenski koristile vrlo verovatno bi bilo dovoljno para za primetno bolje stanje puteva.