Zašto je Srbija tu gde jeste?!

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
mix024
Reactions:
Pridružio se: 25 Apr 2012, 22:12
Garaža: VW Caddy 2.0 TDI 150 KS

Re: Zašto je Srbija tu gde jeste?!

Post od mix024 »

Samo napredno. Biće i gore...
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:48
Garaža: Suzuki Vitara 1.6 16v AT

Post od McGruja »

Neverovatno je meni, i neshvatljive sve u vezi sa radikalima i Srbijom, ali hej to sam ja, ko me pita

Pirot bi ih, da je sutra glasanje, opet izabrao
Korisnikov avatar
Gaginh0
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
Garaža: Nemam garažu :(

Post od Gaginh0 »

"Jer nije On kriv, to ovi oko njega, on to ni ne zna da se događa, nema on vremena da o tome razmišlja."
BOJ SE OVNA, BOJ SE GOVNA, A KAD ĆU ŽIVETI?

Slika
Korisnikov avatar
srdjanyo
Reactions:
Pridružio se: 12 Okt 2014, 11:44
Garaža: Škoda Fabia Combi 1.9 TDI
Kontakt:

Post od srdjanyo »

Bili juče do Zmaj Jovine,pa preko Železničke i par sportskih butika do Promenade. Takva gužva od sada već čuvenih "dnevnih žurki". Svuda trešte narodnjaci kao na vašarima u Šapcu, Rumi, Požarevcu... Ljudi prolaze "kroz tebe" ne znaju da hodaju desnom stranom...
Butici puni, bašte pune, stolovi puni hrane i pića... Svi puše... Svi nose kese, svi nešto pazare... Jedino ne mala populacija Rusa (vizuelno se skroz razlikuju od nas) čudi se u svom tom ludilu. Čujem kako komentarišu. Oni ne nose kese, samo šetaju sa svojom sitnom decom. Mali Rusi programeri sa svojim laptop rancima i smešnim kaputićima šetaju do svojih skupo plaćenih iznajmljenih stanova. Ukratko, grad nam je postao mikser Šapca, Minhena i Leskovca...
Promenada prazna... Jedino kafići puni u njoj. I trešti Stoja Darko Lazić, Jašar... Novca ima, novac se sliva sa računa građana u džepove sumnjivih likova, polupismenih partijskih vojnika, preletača..
Novi Sad, grad sa najviše novih SUV vozila po njušci stanovnika. Važan podatak.

Послато са SM-A528B помоћу Тапатока

Korisnikov avatar
Gazu
Reactions:
Pridružio se: 08 Feb 2022, 00:31
Garaža: Opel Astra G 1.6i-16V

Post od Gazu »

Dobro, ali kad pričamo o dnevnim žurkama, nije da se ljudi bahate generalno, ali žele taj jedan dan da se opuste. Eto i ja juče što sam bio, ceh me izašao 2 - 2 i po hiljade... Nek je 3. A to je radim stalno.

Treba ljudima i ventil. A posle te dnevne žurke većina valjda ide kući, a samo neki dalje još na doček - na kome su verovatno već rentabilniji.

Ja ovo inače pišem za prosečnog čoveka ovde, a prosečan ne vozi taj nabudženi SUV.

Sent from my Mi A2 Lite using Tapatalk

Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

U ns-u dnevne zurke polako preuzimaju primat. Ne znam kako je u bg-u i drugim gradovima.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Korisnikov avatar
Gazu
Reactions:
Pridružio se: 08 Feb 2022, 00:31
Garaža: Opel Astra G 1.6i-16V

Post od Gazu »

Oho, shandu, nova godina, novi avatar!😀

Pa da, uzimaju primat, i ja baš ne vidim problem u tome. A da pričamo o trošenju novca, za Novu godinu su kafiću uvek dobro mastili brke. Ovako barem dobijem bolji provod za iste pare.
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Ne vidim problem.
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

90+% ljudi bi preplakalo da mora da presedi operu.

Korisnikov avatar
Martin Mystere
Reactions:
Pridružio se: 18 Dec 2020, 21:09
Garaža: Ford Mondeo Mk5 2.0 TDCI Powershift

Post od Martin Mystere »

Ja sam gledao operu uživo i uopšte mi nije bilo ni tako loše, ni tako strašno, ni tako smorno, ni tako dosadno i opet bih mogao da je gledam.

Sa druge strane mislim da balet ne bih izdržao ni pet minuta a performans Marine Abramović ni pola minuta.
Korisnikov avatar
Darko
Reactions:
Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet

Post od Darko »

To je opera? :think:

Davno sam par puta malo pogledao prenos novogodisnje becke filharmonije na rtsu.
Secam se da mi je bilo zanimljivo da cujem kako izvode dela klasicne muzike zbog ogromnog broja instrumenata i virtuoznosti izvodjaca. Ne secam se da je tu bilo bilo kakve opere, pevanja..

Korisnikov avatar
member
Reactions:
Pridružio se: 17 Jul 2012, 15:19

Post od member »

Ovo iznad nije opera, nego koncert klasične muzike. Velika je razlika.
Za gledanje baleta i opere je potrebno predznanje, da bi se moglo shvatiti o čemu se radi,i tek tada može biti zanimljivo za gledanje i slušanje. Otprilike situacija kao što većina nas ne gleda onaj američki fudbal, i ne znamo baš pravila te igre, pa nam bude bezveze nakon 5min gledanja.

Ali kad smo kod opere tj.pozorišta, meni više smeta negledljivost pozorišnih predstava. Mladi glumci su loši, ne znam ni koga bih izdvojio . A i ove starije glumce sa TV serija i filmova, kad ih vidiš uživo na sceni, više se razočaraš nego što te oduševe. To pozorište bi trebalo biti neki bastion kulture, a zapravo su predstave pune vulgarnosti, ko da sam na ulici.
Korisnikov avatar
motorista
Reactions:
Pridružio se: 09 Avg 2020, 18:11

Post od motorista »

Imao sam u osnovnoj dovoljno predznanje i uživao sam u koncertima u podne na RTB-u 2. Ne znam ima li ih još... Za operete poznavanje nije ni potrebno, a bilo je i koncerata klasične muzike i opera. Uglavnom popularnija dela.

Nisam bio jedini, nas nekoliko iz odeljenja je pratilo redovnije a sigurno blizu polovine povremeno. To je bilo poput alternative gledanju filma, recimo. Sada je i meni čudno i sumnjivo, ali tada to uopšte nije bilo gikovski.

Verovatno su nastavnici muzičkog obavili dobar posao, Marija Orolić i Petar — ne sećam se njegovog prezimena, posle penzionisanja je radio kao zvanični spiker na Napretkovom stadionu »Mladost«.

Srbija je tu gde jeste i zato, a verovatno prevashodno zato, što ćeš sada na RTS-u pre upoznati onog kamikazu u pokušaju Lazića nego Betovena. Barem imamo demokratiju.
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Za operu sam imao prikladan klip a ne i za filharmoniju :)

A kad smo kod pozorišta, imate Pozorište na Terazijama sa mjuziklima, meni se to baš sviđa, odgledao sam većinu predstava. Neke pesme su urađene po poznatim filmovima, Cigani lete u nebo, Mama mia, Flashdance, Chicago, ima predstava sa Bajaginim pesmama (Sa druge strane jastuka), pre par nedelja sam gledao Fantom iz Opere koji mi je bio fantastičan... Predstavu prati živi bend/orkestar koji uvek zvuči odlično. Pevanje je uvek jako dobro, ali nije uvek baš da kažeš fantastično, ipak su tu primarno glumci.

Ko voli muziku mislim da se neće pokajati da pogleda nešto iz repertoara.
Odgovori