Zašto je Srbija tu gde jeste?!

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
srdjanyo
Reactions:
Pridružio se: 12 Okt 2014, 11:44
Garaža: Škoda Fabia Combi 1.9 TDI
Kontakt:

Re: Zašto je Srbija tu gde jeste?!

Post od srdjanyo »

Kad me zaustavi policija, pustim neku klasiku (Bramsa, Šostakoviča ili Borodina). Ostajemo samo na gledanju isprava. "Prijatan dan, gospodine."
Mada, vrlo je blizu i ono : "Napustite vozilo i otvorite tovarni prostor / gepek."

Послато са SM-A528B помоћу Тапатока

Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

member napisao: Otprilike situacija kao što većina nas ne gleda onaj američki fudbal, i ne znamo baš pravila te igre, pa nam bude bezveze nakon 5min gledanja.
Od kada sam ženi pojasnio osnovna pravila, gleda ćešće nego ja :D Posle smo samo malo nadograđivali...

Inače, verovatno jedan od (pravilima) najdefinisanijih sportova koji postoje. O šemama napada/odbrane da ne pričam. Njima trening kamp traje duže od sezone...

Naravno, nisam baš čitao pravila različitih sportova, tako da možda postoje i "gori". Povremeno saznam i nešto novo za fudbal i košarku, a kamoli za egzotičnije stvari.

TapaT

Korisnikov avatar
Martin Mystere
Reactions:
Pridružio se: 18 Dec 2020, 21:09
Garaža: Ford Mondeo Mk5 2.0 TDCI Powershift

Post od Martin Mystere »

Darko napisao:To je opera? :think:

Davno sam par puta malo pogledao prenos novogodisnje becke filharmonije na rtsu.
Secam se da mi je bilo zanimljivo da cujem kako izvode dela klasicne muzike zbog ogromnog broja instrumenata i virtuoznosti izvodjaca. Ne secam se da je tu bilo bilo kakve opere, pevanja..

Ja sam odgovorio na konstataciju grujiccd o 90% ljudi i operi a ne o tome šta je koncert bečke filharmonije.

Inače ja sam, pre devet godina prilikom službene posete Nemačkoj odgledao baš operu "Prsten Nibelunga" na koju su nas ljubazni domaćini odveli.

Što se tiče baleta, nije tu stvar ni u prerznanju već prvenstveno o tome što mi je ta vrsta umetnosti u samom startu odbojna i ne postoji ništa što će bar meni istu učiniti zanimljivom ili me naterati da mi se dopadne...
Korisnikov avatar
Darko
Reactions:
Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet

Post od Darko »

Slika
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Sent from my SM-G770F using Tapatalk

Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

Darko napisao:Slika
Ja verujem da ima gomila tih amera laznjaka.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Korisnikov avatar
Gazu
Reactions:
Pridružio se: 08 Feb 2022, 00:31
Garaža: Opel Astra G 1.6i-16V

Post od Gazu »

Heinz napisao:

Sent from my SM-G770F using Tapatalk
Koja debilana. S čim dečko ima posla.

Sent from my Mi A2 Lite using Tapatalk

Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Dashcam obavezna oprema u autu, pre rezervnih sijalica i točka.
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Kako bi bilo lepo da se ove postojeće (ugrađene) kamere na automobilima stave i u tu funkciju (Tesla je čini mi se skoro to uradila nekim update-om softvera)...
Korisnikov avatar
ljuba
Reactions:
Pridružio se: 19 Sep 2013, 19:52
Garaža: X-trail

Post od ljuba »

Tesla to ima od prvog trenutka. I dok vozis i kada je parkirana... To je jedna od boljih opcija. Kada je parkirana i nesto se desi (senzori prepoznaju) odmah salje video na mobilni...
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Zašto je Srbija tu gde jeste?!

Post od ftj »

Nije od prvog, to je relativno skoro uvedeno i ne funkcionise na starijim vozilima. Bmw je otprilike u isto vreme uveo drive recorder al mislim da nema bas iste mogucnosti ko tesla.

edit: uvedeno 2019. funkcionise za sve tesle proizvedene nakon avgusta 2017.
Korisnikov avatar
ljuba
Reactions:
Pridružio se: 19 Sep 2013, 19:52
Garaža: X-trail

Post od ljuba »

Moguce, znam za tesle u moj firmi (od kraja 2018) i sve imaju...
Korisnikov avatar
Darko
Reactions:
Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet

Post od Darko »

Korisnikov avatar
Gazu
Reactions:
Pridružio se: 08 Feb 2022, 00:31
Garaža: Opel Astra G 1.6i-16V

Post od Gazu »

A kako je ovaj prošao, ispada da mu ni dashcam ne bi pomogla s onakvim sudijama i advokatom. Jedino od tog drugog lika i kamiondžije da traže snimke s njihovih kamera, pa da se odatle vidi da je stajao znak za raskrsnicu. Mislim, sve i da nije stajao znak, zna se ko je kriv, al jbg. Kad je korupcija toliko raširena, nikakva tehnologija nam ne može pomoći.
Korisnikov avatar
snork
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:50

Post od snork »

McGruja napisao: 01 Jan 2023, 04:13 Neverovatno je meni, i neshvatljive sve u vezi sa radikalima i Srbijom, ali hej to sam ja, ko me pita

Pirot bi ih, da je sutra glasanje, opet izabrao
Evo koja je veza:

Slika

Prethodnik se nevešto upetaljao u "Briselski sporazum", ali nije mogao/smeo da ispuni skoro ništa od potpisanog. U javnosti su počele i diskusije da li uopšte treba ići tim putem, i da najpre treba poštovati sebe (svoj narod), da bi nas poštovali drugi. To se nije svidelo našim "zapadnim prijateljima", pa su našli zamenu. Uz malo PR-a, plovidbe Savom i Dunavom sa Rudolfom Đulijanijem i angažovanjem Tonija Blera kao savetnika, ovom novom nije bilo teško obezbediti većinu na izborima. Tim pre što je narod bio ogorčen raznim zloupotrebama i nesposobnošću dotadašnje vlasti. Da je samo znao da će dobiti sve to, ali mnogo gore, plus ukidanje demokratskih sloboda počevši od parlamenta, medija, do eliminacije bilo kakve javne diskusije ili čak prava na postojanje drugačijeg mišljenja. I najgore od svega, veleizdaju strahovitih razmera.

Ovaj koga sada gledamo je, uz stalnu kuknjavu, prenemaganje i predstavljanje svakog koraka kao naše "pobede", napravio granične prelaze komplet sa kućicama od čvrstog materijala i pustio albansku policiju na ceo sever, skroz do tih prelaza. Ukinuo sve ostale srpske institucije kao i državne firme (Poštu, Telekom) i na severu i na jugu. O oblasti južno od Ibra se retko priča, ali našeg naroda tamo ima više nego na severu pokrajine. Krajnji jug, Štrpce i Brezovica su bili skoro bez Albanaca. I to im je predao - ceo nacionalni park i skijališta na Brezovici. Dozvolio je da uvedu telefonski pozivni broj za državu: +383. Na severu im je predao jezero Gazivode, koje se čak delom nalazi u centralnoj Srbiji van teritorije Kosova i Metohije. I na kraju priznao i njihova dokumenta. Šta je sledeće - zaključite sami.
Ђенерал Јанковић
Odgovori