Mobilne telekomunikacije
Re: Mobilne telekomunikacije
Baš će to staklo da mu pomogne. Kinez pametniji od fabrike?
Apropo stakla, ženi je nekoliko puta staklo spasilo displej na telefonu, meni takođe, iako sam pazljiv, skoro mi se desilo da za par dana ispustim tel jedno 6~7 puta, na beton i sl. Da nije bilo stakla, komotno bi displej otisao, tako da, staklo je must have na telefonu, futrola takođe.
Sent from my 3310
Sent from my 3310
@Heinz Nismo nijednom telefonu/tabletu menjali ekran nikad, a stakla mnogo puta, posle pada direkt na ekran. Bar desetak uređaja mogu da nabrojim otkad klincima ispadaju.
Postavio si pitanje ranga: baš će kaciga da pomogne? U većini situacija hoće. Nekoliko slojeva više između oštrog kamena i ekrana, ne može da ne pomogne.
edit:

Ekran telefona ima mnogo zadataka da obavlja, a ovo staklo višeslojne laminirane strukture ima samo jedan, da pukne umesto ekrana.
Postavio si pitanje ranga: baš će kaciga da pomogne? U većini situacija hoće. Nekoliko slojeva više između oštrog kamena i ekrana, ne može da ne pomogne.
edit:

Ekran telefona ima mnogo zadataka da obavlja, a ovo staklo višeslojne laminirane strukture ima samo jedan, da pukne umesto ekrana.
Poslednja izmena od nidza u 04 Apr 2019, 11:10, izmenjeno 1 put ukupno.
Staklo je samo protiv grebanja.
Dobar silikon stiti ivice. Jer ako padne tel na cosak, nema stakla koje ce da mu pomogne.
Sent from my CLT-L29 using Tapatalk
Dobar silikon stiti ivice. Jer ako padne tel na cosak, nema stakla koje ce da mu pomogne.
Kako znati koji ekran je na Mate 20 pro? P30 me inace uopste nije odusevio.
- Milos_kg
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:06
- Garaža: Alfa 147 1.9 16v JTDm
Skini ovu app sa google play-a: https://play.google.com/store/apps/deta ... viceinfohw
Pod TOUCHSCREEN pise da li je LG ili BOE:

1) Volkswagen Polo 6n2 1.4 16V Comfortline
2) Fiat Bravo GT 1.9JTD Suite
3) Alfa Romeo 147 1.9 16v JTDm Progression
Ne brže od života!! VIDEO za sve vozače!
2) Fiat Bravo GT 1.9JTD Suite
3) Alfa Romeo 147 1.9 16v JTDm Progression
Ne brže od života!! VIDEO za sve vozače!
Oba istovremeno i miran si i kod pada na ćošak.ikac2000 napisao: 04 Apr 2019, 11:05 Staklo je samo protiv grebanja.

Leđa:

Izbor postoji, tako da ko misli da zaštita nema funkciju ili mu je gadna, neka menja ekrane.
- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
ikac2000 napisao: 04 Apr 2019, 10:18 Ma ko kada na Benchmark forumu kazu hocu Samsung, a ne neki kineski poluproizvod
Ogranicenost i fanboyizam![]()
Nije ograničenost, nego idu ljudi na sigurno kad već pucaju veće pare. Ja recimo juče opalio fotku sa nekim prastarim malim Samsungom Galaxy Fame sa kojim se igra moj sedmogodišnji klinac (tj. on tražio da ga slikam sa njim). Prebacim kasnije tu fotkicu kod mene na moj telefon (jer mi je bila draga) i zapanjim se koliko je dobra. Taj telefon i dalje radi iako ima 500 MB memorije (0.5 GB) i ekran rezolucije 480x320. Čak mu ni baterija nikad nije menjana. E kad ti "Kinezi" dođu na taj nivo kvaliteta i poverenja daću im i ja (možda) pare.

A kako da znas kad kupujes nov telefon?Milos_kg napisao: 04 Apr 2019, 12:18 Skini ovu app sa google play-a: https://play.google.com/store/apps/deta ... viceinfohw
![]()
Da li postoji neka oznaka ili preko serijskog proja na kutiji?
Moja cerka je do skoro koristila Huawei P6 koji sam kupio polovan pocetkom 2014 i koji su koristili svi u kuci. Pravi i dan danas dobre slike a i baterija mu traje do 4 dana (bez gnjavljenja) a da nikada nije bila menjana... Bolji telefon sa manje problema mislim da nikada nisam imao. A npr Samsung S5 mi je ubedljivo najlosiji telefon. A imao sam ga novog... Inace kada smo kod digitalne fotografije - kupio sam prvu digitalnu kameru 2001 - HP sa 2MP i pravio je tako dobre slike da mu mnogi moderni telefoni danas mogu ozbiljno da pozavide 

- TheWickerMan
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
- Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT
@saša
Ne razumem konstataciju, Samsung od pre 4 godine pravi dobre slike? Pa prave i Kinezi isto, ne vidim šta je bolje. Odavno Kinezi nisu ono što neobavešten narod misli. Pouzdani, odlični telefoni koji su prestigli izvikane marke.
Na konto Samsunga, pošto sam hteo uživo da uzmem sadašnji OnePlus 6T, obišao sam par radnji ovde, gde me je svaki prodavac "nutkao" Samsungom S10. Čak i posle mog izričitog ne, nastavljaju, a što ga ne biste uzeli. Kao da druge marke i ne postoje. Svaki prodavac ima procenat od prodaje Samsunga, zato ih i tako besomučno nude. Vrhunac je bio sinoć kada sam otišao da se raspitam nešto oko računa, i prodavac mi nudi S10 na specijalnoj ponudi. Rekoh uzeo sam OnePlus pre dve nedelje. Prvo je pitao a šta je to iako sam ga kod njih uzeo( bukvalno nijedan radnik u 4 radnje nije znao šta je OnePlus. Ako radiš u radnji sa mob.telefonima moraš biti obavešten). Onda mi je ponudio da ga vratim a za istu cenu da uzmem S10. Rekoh, neka hvala.
Sent from my OnePlus6T using Tapatalk
Ne razumem konstataciju, Samsung od pre 4 godine pravi dobre slike? Pa prave i Kinezi isto, ne vidim šta je bolje. Odavno Kinezi nisu ono što neobavešten narod misli. Pouzdani, odlični telefoni koji su prestigli izvikane marke.
Na konto Samsunga, pošto sam hteo uživo da uzmem sadašnji OnePlus 6T, obišao sam par radnji ovde, gde me je svaki prodavac "nutkao" Samsungom S10. Čak i posle mog izričitog ne, nastavljaju, a što ga ne biste uzeli. Kao da druge marke i ne postoje. Svaki prodavac ima procenat od prodaje Samsunga, zato ih i tako besomučno nude. Vrhunac je bio sinoć kada sam otišao da se raspitam nešto oko računa, i prodavac mi nudi S10 na specijalnoj ponudi. Rekoh uzeo sam OnePlus pre dve nedelje. Prvo je pitao a šta je to iako sam ga kod njih uzeo( bukvalno nijedan radnik u 4 radnje nije znao šta je OnePlus. Ako radiš u radnji sa mob.telefonima moraš biti obavešten). Onda mi je ponudio da ga vratim a za istu cenu da uzmem S10. Rekoh, neka hvala.
Sent from my OnePlus6T using Tapatalk
P20 Pro kamera je daleko iznad svega sto sam ranije imao, a koristio sam Samsunge, i imam sluzbeni iPhone, koji je ne tako idealan sa kamerom, relativno naravno.
Mada mislim da sada svi noviji kinezi od 200+ eura imaju odlicnu kameru, makar za dnevno svetlo.
Mada mislim da sada svi noviji kinezi od 200+ eura imaju odlicnu kameru, makar za dnevno svetlo.
Imaju i za manje od 200€ 
Послато са Redmi Note 4 уз помоћ Тапатока

Послато са Redmi Note 4 уз помоћ Тапатока
- shandu90
- Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
- Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo
Meni ovaj moj redovni ispadne kad izlazim iz auta. Imam neku masku koju sam jedva navukao, i nista mu nije sa ekranom.
Sent from my WAS-LX1 using Tapatalk
Sent from my WAS-LX1 using Tapatalk
- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
Kolege uzeše Mate 20Lite kao službene. Kako bezveze štrče kamere pozadi, katastrofa.
T-T
T-T