Koliko troši?
Re: Koliko troši?
Kosjeric - Valjevo - BG
Megan 1.4 tng
130km, po bordu 5.6l benzina što je negde oko 7.5l plina.
Posečna brzina 58kmh.
Megan 1.4 tng
130km, po bordu 5.6l benzina što je negde oko 7.5l plina.
Posečna brzina 58kmh.
- Rakhil
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
- Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross
Danas sipao u Cacku gorivo u povratku sa mora, 6.4 kombinovana magistrala i dole maltretiranje po Boki (rad u mestu pod klimom itd.). Odatle sam isao na Rudnik i Mladenovac, pa autoputem 130 do kuce, bord kaze 6.3. Vrlo solidna potrosnja za prosek brzine od 70 i vise nego solidna za 1.6 atmo.
- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Re: Одг: Koliko troši?
Ne verujte ništa bordu kada je gas u pitanju, niti računajte procentualno prema njemu potrošnju gasa, eno meni stoji zakucano 5.7 litara a realno je 7.8 (put do Grčke i tu nekih 250 km u lokalu).
kako kod koga, kod mene je odstupanje prilicno konstantno, i mogu da proracunam potrosnju gasa sa greskom od manje od pola litre, mada je tu pitanje i samog tocionog mesta i pritiska sipanja...
I ja sam vec naucio da odoka znam odnos bord-plin...
- steva_anya
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:29
- Garaža: Honda Civic 1.8 Sport 2011
Vozio sam malo kumovog VW Pola 2011 1.2 TDI, ide skoro kao Punto, mislim da je za nijansu ekonomicniji. Kupljen je nov u Skoplju i u garanciji su menjane dizne ili nesto oko njih. Jaako je osetljiv na lose gorivo.
Po magistrali, Dobre Vode-Bar-Sutomore-Petrovac i nazad, oko 70km, potrošnja 4L. Troje u kolima, sve vreme klima.
Po magistrali, Dobre Vode-Bar-Sutomore-Petrovac i nazad, oko 70km, potrošnja 4L. Troje u kolima, sve vreme klima.
stomatologija na drugaciji nacin: tomorrow tooth
https://www.facebook.com/LegeArtisDrKopanja
https://www.facebook.com/LegeArtisDrKopanja
Mnogo je to, moj bi pri istim uslovima trošio 2 i po litre.Rakhil napisao:Danas sipao u Cacku gorivo u povratku sa mora, 6.4 kombinovana magistrala i dole maltretiranje po Boki (rad u mestu pod klimom itd.). Odatle sam isao na Rudnik i Mladenovac, pa autoputem 130 do kuce, bord kaze 6.3. Vrlo solidna potrosnja za prosek brzine od 70 i vise nego solidna za 1.6 atmo.
- Rakhil
Sto tebe toliko tangira tudja potrosnja, uopste mi nije jasno?
- Rakhil
Tacno, bice da je ekologija motiv
- methane.master
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
- Garaža: Clio III ph2 1,2 16V
Asmatičar malopre trošio 7,5+ na autoputu, peglan izmedju 120-150.
Sent using Tapatalk
Sent using Tapatalk
Širim haos!
- Ivan
- Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
- Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,
- Rakhil
Ja sam se dvoumio da li da mu napisem "lazes, to ne moze ispod 12" ili "mnogo je to, ne sme iznad 4", ali nisam mogao da se setim sta je zvanican stav o potrosnji 

Re: Одг: Koliko troši?
U idealnom slucaju, bord treba da pokazuje identicnu potrosnju na benzin i na gas, to kada je plinski sistem dobro podesen.Saša napisao:Ne verujte ništa bordu kada je gas u pitanju, niti računajte procentualno prema njemu potrošnju gasa, eno meni stoji zakucano 5.7 litara a realno je 7.8 (put do Grčke i tu nekih 250 km u lokalu).
Razlog je prost, bord nema pojma da postoji plin i samo prati vremenski impuls benzinske dizne Kada je plin dobro podesen, faktor mnozenja, vremenski benzinski impuls ECU treba da ostane isti a sam plinski ECU je taj koji povecava taj impuls.
Kako bord ne vidi plinski ECU i za njega ne postoji, tako ne vidi ni produzeni impuils plina odnosno uvecanu potrosnju.
U praksi nije lako da se utera u +- 0.00005 sekundi variranje plinskog impulsa u odnosu na benzinski (a otprilike tolika usaglasenost treba da se postigne, naravno ako moze).
No sve zajedno nije ni toliko bitno, bord je ionako zanimacija informativnog karaktera a gorivo se potrosi kako god da pokazuje. I to uvek se potrosi sve sto se sipa

Rakhil napisao:Sto tebe toliko tangira tudja potrosnja, uopste mi nije jasno?
Zato što je to nemoguće, kapiraš sad? A druga stvar, svi gledaju ovo i većina ima kola i nisu pali sa Marsa...
Tako da ti trebaš da se zapitaš koja ti je poenta da iznosiš neistine...pročitaj opis još jednom,
pa vidi kolko si realan...